В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!

Следват я Франция, Великобритания, Турция, Германия...
6 ное 2018 09:45, Елка Василева
421
В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!
Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на Русия са признати за най-силни в Европа. Руската армия уверено заема първото място в класация на авторитетното американско издание "Бизнес инсайдър", изреждаща 25-те най-силни армии от Европа, пише московският официоз "Росийская газета".

Рейтингът отчита броя на въоръженията и военната техника, степента на развитие на дадената страна като цяло, както и ред допълнителни условия като военната логистика, уточнява вестникът.

Според "Бизнес инсайдър" армията на Русия наброява над 3,5 милиона военни. По руски официални данни за 2018 г. обаче въоръжените сили на страната включват 1 902 758 души, от които военнослужещи са 1 013 628, а останалите - граждански персонал.

Още по темата

"Росийская газета" предполага, че "американските експерти са преброили и наборниците, и офицерите, отдавна излезли в запас, и военнослужещите от другите силови ведомства".

По данни на американските експерти руската армия разполага с над 20 000 танка, близо 4000 самолета и един самолетоносач, а военният бюджет на Русия е около 47 милиарда долара – "това число впрочем също е спорно", коментира "Росийская газета".

На второ място в рейтинга е Франция с около 40 милиарда долара разходи за отбрана годишно. Според проучването във френската армия служат 388 600 души, тя има 406 танка и 1200 самолета. Последна в тройката европейски армии е британската с годишни военни разходи към 50 милиарда долара, 279 000 военнослужещи, 832 самолета и 227 танка.

Следват армиите на Турция, Германия, Италия, Испания, Полша и Гърция. Последна в десетката най-силни е украинската армия, досега заемала далеч по-ниски позиции, отбелязва руският официоз и помества подробности: според американските аналитици Украйна харчи за отбрана над 4,8 милиарда долара годишно, а в армията й служат 1,1 милиона души, тя има 2200 танка и 240 военни самолета.

По-долу в списъка са поставени армиите на Чехия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Холандия, Румъния, Беларус, Дания, Унгария, Финландия, България, Австрия, Словакия и Португалия. На последно място е белгийската армия с по-малко от 40 хил. военнослужещи, 164 самолета и нито един танк.

Московският официоз изтъква "кардиналните промени, настъпили през изтеклите 6 години" в армията на Русия. "Днес наборниците не бягат от окръжията, а се редят на опашка пред тях. Службата се сви на една година, разрешено е наборниците да служат близо до вкъщи, на практика е решен жилищният въпрос в армията. Значително се вдигна паричното доволствие на професионалните военни, войските редовно получават най-модерни оръжия. Армията и флотът провеждат учения практически непрекъснато", добавя "Росийская газета", цитирана от БТА.

По-рано бе съобщено, че през 2017 г. военните разходи на Москва са намалели за пръв път от 19 години (от 1998 г.), и то с цели 20 на сто - с 13,9 милиарда долара, и са възлизали на 66,3 милиарда долара, напомня във връзка с американската публикация руският сайт "Накануне".

Съответно делът на военните разходи в БВП на Русия е намалял от 5,5 на 4,3 процента. "Модернизирането на армията остава приоритет за Русия, но икономическите проблеми, срещани от страната след 2014 г., ограничиха военния бюджет", констатира експертът Симон Веземан от Стокхолмския институт за изследване на мира (СИПРИ).

През февруари т. г. президентът на Русия Владимир Путин подписа нова държавна програма по въоръженията, за която се предвижда да бъдат отпуснати 19 трилиона рубли, посочва списанието "Експерт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стратегията на Русия е тяхните агенти в целият свят и всичко останало което запада има да губи.
271
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До ПроСоТонекои хора, ако щеш вервай, от това им зависи надника. като модовете и авторите са с килийно, спасение нема.
270
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
При всяка една дискусия в тема за руската армия, при продължаване повече от 10 минути, шанса некой да се изцепи в коментарите, че в америка глупаците бият ***, приближава 1
269
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то и на Садам армията беше в челната петица и говедарите го пръсна ха за 24 часа. :D
268
1
 
6
 
! Отговори
До №310 преди 5 години
Да, някои американци много работят. Най-много работеха новодошлите "американци". Първото поколение. Говоря за преди 20 години. Сега вече не е така - болшинството новодошли веднага се хвърлят на социалните помощи, нищо не работят, а само лапат. В този смисъл мога да разбера донякъде Трумпи. А преди 20 години нашият приятел Х. се прибра от работа с 6 ивици сол върху черната тениска от потта. Той работеше черна работа, защото криеше, че е инженер.В БГ също има хора, които работят много!До седма пот
267
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Народна Просветаса ше кажеш и че немаш сестра....
266
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е много интересна коментарите са страхотни, браво на сайта!
265
4
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Народна Просветаае боби , кажи че си ти бре... още ли си в залата или ти пуснаха домашния?
264
4
 
4
 
! Отговори
Възмутен съм!!! преди 5 години
Колеги, ще ми спрат тока и пак трябва да списвам от кафенето! Тия хонорари като танковете "Армата" - аха да дойдат и няма.
263
4
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
след като няма изричен надпис че реgакцията не носи отговорност за коментарите, и има модератори, редно е да се приеме, че дадения начин за контрол на дискусията става с позволението на ***. сигурно в сем им е писнало на дедовия да ви докладват, а те да претриват екскремените. читалищна работа.
262
6
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимени после, чадо мое "ама тва е само форум, аз за бъзика" ... нормално. продължавай.
261
3
 
14
 
! Отговори
До №220 -продължение преди 5 години
Аз съм виждал филмчета с новите руски казарми - великолепно направени, с всички удобства. За нормалните потребители в този сайт - вижте филмчета за базите им в Арктика, напр."Трилистник" на един о-в от архипелага Франц-Йосифова земя! Никой не е направил още такава футуристична супербаза толкова на север!Ти вярвай на укрофашистката фалшивка!Разни други идита рисуват кошмарите си и ги обявяват за Русия. В Русия няма комуналки. В столицата на Ориндж каунти има и една стая струва 1200 $/мШайссе!
260
7
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
тоя с трите браузера пак полуде...читалищна работа.
259
0
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
Аз съм третополов гей смърдящ с г ъ з разпран поне 1000 пъти съм в *** е б а н, майка ми е *** в а
258
0
 
9
 
! Отговори
320 преди 5 години
Смуче ми се ***
257
10
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
бобко, пак си се развикал, мойто момиче. недей така. това, което пишеш е от гледната точка на руските издания със съмнителна меродавност които четеш. а междувременно, тоя дето се изрепчи за батутите, е решил да покорява луната с аватари. самите руснаци са "в ахуе" от деянието:Глава "Роскосмос"а Дмитрий Рогозин сообщил, что Россия планирует Луну с помощью роботов-аватаров, сообщил РИА Новости . Также в рамках лунной программы на поверхности естественного спутника Земли будет создана база.
256
2
 
10
 
! Отговори
К У Р ЗА САЩ И СОРОС преди 5 години
ЩЕ М Р А Т В Л А Й Н АЩЕ МИ *** Г Ъ З АЩЕ ИМ П И К А Я НА ГРОБОВЕТЕ
255
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смехдержавата вперьод!
254
3
 
9
 
! Отговори
Фен на USA, ром, гей преди 5 години
Перфектно и професионално лапам смуча и облизвам всякакви *** о в е, гълтам с наслада *** т а им
253
1
 
9
 
! Отговори
М о д е р а т о р а преди 5 години
И аз съм гей, и мене ме *** бежанците дълбоко в ***