В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!

Следват я Франция, Великобритания, Турция, Германия...
6 ное 2018 09:45, Елка Василева
421
В САЩ признаха: Армията на Русия е най-силната в Европа!
Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на Русия са признати за най-силни в Европа. Руската армия уверено заема първото място в класация на авторитетното американско издание "Бизнес инсайдър", изреждаща 25-те най-силни армии от Европа, пише московският официоз "Росийская газета".

Рейтингът отчита броя на въоръженията и военната техника, степента на развитие на дадената страна като цяло, както и ред допълнителни условия като военната логистика, уточнява вестникът.

Според "Бизнес инсайдър" армията на Русия наброява над 3,5 милиона военни. По руски официални данни за 2018 г. обаче въоръжените сили на страната включват 1 902 758 души, от които военнослужещи са 1 013 628, а останалите - граждански персонал.

Още по темата

"Росийская газета" предполага, че "американските експерти са преброили и наборниците, и офицерите, отдавна излезли в запас, и военнослужещите от другите силови ведомства".

По данни на американските експерти руската армия разполага с над 20 000 танка, близо 4000 самолета и един самолетоносач, а военният бюджет на Русия е около 47 милиарда долара – "това число впрочем също е спорно", коментира "Росийская газета".

На второ място в рейтинга е Франция с около 40 милиарда долара разходи за отбрана годишно. Според проучването във френската армия служат 388 600 души, тя има 406 танка и 1200 самолета. Последна в тройката европейски армии е британската с годишни военни разходи към 50 милиарда долара, 279 000 военнослужещи, 832 самолета и 227 танка.

Следват армиите на Турция, Германия, Италия, Испания, Полша и Гърция. Последна в десетката най-силни е украинската армия, досега заемала далеч по-ниски позиции, отбелязва руският официоз и помества подробности: според американските аналитици Украйна харчи за отбрана над 4,8 милиарда долара годишно, а в армията й служат 1,1 милиона души, тя има 2200 танка и 240 военни самолета.

По-долу в списъка са поставени армиите на Чехия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Холандия, Румъния, Беларус, Дания, Унгария, Финландия, България, Австрия, Словакия и Португалия. На последно място е белгийската армия с по-малко от 40 хил. военнослужещи, 164 самолета и нито един танк.

Московският официоз изтъква "кардиналните промени, настъпили през изтеклите 6 години" в армията на Русия. "Днес наборниците не бягат от окръжията, а се редят на опашка пред тях. Службата се сви на една година, разрешено е наборниците да служат близо до вкъщи, на практика е решен жилищният въпрос в армията. Значително се вдигна паричното доволствие на професионалните военни, войските редовно получават най-модерни оръжия. Армията и флотът провеждат учения практически непрекъснато", добавя "Росийская газета", цитирана от БТА.

По-рано бе съобщено, че през 2017 г. военните разходи на Москва са намалели за пръв път от 19 години (от 1998 г.), и то с цели 20 на сто - с 13,9 милиарда долара, и са възлизали на 66,3 милиарда долара, напомня във връзка с американската публикация руският сайт "Накануне".

Съответно делът на военните разходи в БВП на Русия е намалял от 5,5 на 4,3 процента. "Модернизирането на армията остава приоритет за Русия, но икономическите проблеми, срещани от страната след 2014 г., ограничиха военния бюджет", констатира експертът Симон Веземан от Стокхолмския институт за изследване на мира (СИПРИ).

През февруари т. г. президентът на Русия Владимир Путин подписа нова държавна програма по въоръженията, за която се предвижда да бъдат отпуснати 19 трилиона рубли, посочва списанието "Експерт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
някой има ли разумно обяснение защо най-мощната армия на света в коалиция с други мощни армии не успя почти пет години да се справи с Ислямска държава? Даже Ислямска държава ставаше все по-силна и печелеше територия? Някой с разумно обяснение на тази американска не-издънка?
231
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 238И снимки има и не са толкова големи повредите и видео с окончателното скриване на дока под водата има - просто трябва малко да се поровите в интернет
230
4
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобивместо угроби, ти предлагам да използваш нормална българска реч, освен ако българският език не ти е матерен. в тоя случай, имай предвид следните синоними: погребе(буквален превод), затрие, бастиса , унищожи, да се справи със, ликвидира.
229
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен280Безименен,ти просто не отчиташ три факта:-1. Тактиката на руснаците е ОТБРАНИТЕЛНА!..Те са не гласат да нападат никого,просто се грижат за своята безопастност!..-2. Тия могат да си хвърлят товара във всяка точка на земното кълбо,без да клатуркат самолетоносачи!..Те просто не са им нужни.-3. И все пак,май забравяш,че имат най-страшния ПОДВОДЕН флот?..Фалът с Курск е просто фал,единичен случай!
228
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 280Разбираш ли че не си напълно правДа един самолет с една Касетъчна бомба ... може да угроби и 100 бронемашини но първо трябва да преодолее локалната ВОЙСКОВА ПВО на РФОстарели ПВО комплекси но все още адекватниЗСУ-23-4Шилка, Стрела-1(SА-9), ОСА-АКМ(SA-8), Стрела-10(SA-13), КУБ(SA-6)СъвременниБУК 1, БУК М1(SA-11),БУК М1-2, БУК М2(SA-17), БУК М3(няма индекс)Тунгуска(SA-19), Панцир(СА-22), Тор(SA-15)С-300В(SA-12)РФ превъзхожда страните от НАТО в локалните ПВО НЯКОЛКО ПЪТИ
227
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
колеги, да попитам, Асад падна ли вече? Кога го очаквате да падне?
226
7
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
за имане имат но това значи ли че помага с нещо за качеството на живота на миша и вова? повдига духa че са велики и силни но до там след това махат черен хляб с водка и мечтаят да живеят поне на половина качественно като в страни с 100 пъти по малки армии.да им е честита великата армия с която могат само да нападат съседни страни и създават буфери по гранницата си щото ги е страх от НАТО
225
6
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До рускиня до 276имайки предвид че ако не е бил лендлиза източния фронт е щел да сгъне още 1942, и тоталната липса на военноморски сили, приписването на еднолична победа в ВСВ е доста пресилено. ВСВ не е Отечествената война на СССР. имайки предвид и последното териториално разширение на българия, отстояването на своя държава без аналогов щеше да е царската армия на сталинград. тогава, румънците нямаше да изпуснат фронта, и вместо паулус да се предаде щеше коба да ебез мустаци
224
4
 
8
 
! Отговори
рускиня до 276 преди 5 години
"Ами аз съм на 65 години и освен вечни руски военни издънки нищо друго не съм чул."Не знам за друго ,но щом на 65 още не си поумнял - със сигурност вече няма да се случи. А като начало - победа във 2-ра световна издънка ли е? Твои родители предпочли не да отстояват своя държава а да *** немски ботуш.
223
4
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен283понеже не съм суеверен, ще кажа, че винаги след като големата червена мечка се изпъчи и изреве гордо, нещо се случва. доналд кук умрял от страх, умряха двама пилоти. самолетоносачите пиздец - айде курск на дъното от автогенна авария. смяха се на строшени хъмвита, строшиха си крайцера. рогозин прати американците да летят на батути - ракетите почнаха да падат. "не викай "мецо", да не се обади", е рекъл шопа.
222
0
 
8
 
! Отговори
Клаузевиц преди 5 години
Ега ти *** заглавие!Защо САЩ ще "признават" каквото и да било?Известно е, че Русия (респективно СССР) има най-голямата армия в Европа от 70 години насам.И какво от това?
221
4
 
4
 
! Отговори
Какая Армия ! преди 5 години
Треперете соросчета !
220
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 275Не колега има зрънце истина в това което казватДа дока в момента е потънал 100% е под водата, но ще го извадят или онблок или на части - конструкцията е модулнаДа при потапяне на дока става авария и да Кузнецов е повреден даже единия кран от дока все още се вози на парчета върху палубата на кораба
219
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците пак залагат на умрял кон. Армията им е пригодена да воюва само по суша. Нямат нито свестен флот нито свястна авиация. При това на сушата се залага изключително на танкове и лека бронетехника, нещо което е дълбоко погрешно когато един съвременен самолет с една касетъчна бомба за борба с бронирана техника е в състояние да унищожи 40 бронирани машини без значение колко са бронирани и с какви активни и пасивни защити са. Така че най-силната армия в Европа може да се окаже че е най-слабата.
218
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобимерхаба аратлик :)
217
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ново 25 с Кузя"Крановете на дока изпадали върху палубата на Кузя е пробили дупки с размери на футболни игрища."А ето сега да погледнем КОЙ НЕ СИ Е НАПИСАЛ ДОМАШНОТО а се води по акъла на другите?Размери на Футболно игрище 45-90м/90-120м в зависимост от изпълнениетоРазмери на Кузнецов Дължина 302м ширина 73м Газене 9м(при 50000тона водоизместимост)Според нашия "ЕКСПЕРТ" както и да го погледнеш 1/3 от кораба трябва да е на пихтия ...
216
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Кузя при Курск, Путин при Ленин!!!
215
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 274На господина явно му е много неприятно да се говори за постоянните руски военни издънки. Ами аз съм на 65 години и освен вечни руски военни издънки нищо друго не съм чул. Иначе по снимки съм се нагледал на руски военни чудеса, ама на бойното поле много бързо тези чудеса са ставали на скрап.
214
1
 
6
 
! Отговори
до 274 преди 5 години
не го знам боби кскво би ти отговорил но тези бисери са явно някакъв сценарии на филм който ти се гледа. Нито дока е потънал а е затопен тоест приведен в положение да се изведе кораба, нито кораба е повреден и ще ходи където и да е....чети си на Навслни газетите и си вервай дамодоволно
213
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удара е в горната част на отсек 1 торпеден за Курск и КИЛ(корем на кораба) на САЩ подводница(пп Кила на подводниците е УСИЛЕН за да лягат на дъното ако трябва)В района на удара са разположени балони със сгъстен въздух за аварийно изплаване(400атмосфери)Бобчо, ти яко си се филмирал!!