Марш на Червения площад в чест на парада от 1941 г.

Някои части тогава заминават на фронта направо от площада
Обновена: 7 ное 2018 13:55 | 7 ное 2018 12:15, Елка Василева
199

Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва се състоя тържествен марш в чест на годишнината от парада на 7 ноември 1941 г.

Проведеният преди 77 години парад е бил подготвен в обстановка на пълна секретност и е бил приравнен от властите към най-важните военни операции.

Този военен парад е първият в годините на Великата Отечествена война, както в Русия наричат Втората световна война.

Някои от военните подразделения са заминали на фронта направо от парада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127Парад в секретност хаха това е някакво недоразумение по превода. Тогава са сформирали работнически батальони т.е. събирали са всичко живо въоръжавали са го и през Касная плошадь направо в окопите. И там започват първите им победни сражения до разгрома на германците
105
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 5 години
Хайде кажете какви хубави работи са вършели руските окупационни войски когато са дошли у нас,ех как обичат да попийват метилче и как обичат да безчинстват.А нашите *** взели даже че паметници им направили на видни места, нека сега хубаво да им се смеят всички.
104
6
 
11
 
! Отговори
А преди 5 години
Всяка година на 2-ри юни ние почитаме паметта на героите, загинали за свободата на Родината. Отбелязваме и битката при Дойран. Гордеем се с нашите герои.Защо осмърдявате деня за почит към героите на други народи?
103
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимни 116 117Колкото и да ви е тъжно че някои са ни редили тук и там на "салфетката" фактически веем знамето на победата. Дааааа пълен абсурд. Но е нещо с което можем да се похвалим поне един път. Какво искате .... територията е запазена...името не е сменено....същите *** я населяват. Ми кажете едно мерси на руснака бе неблагодарници. Да ви вадят от тинята хората!
102
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжно е когато живееш само със спомени като руснаците.
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До weissИ като е "толкова висок БВП" на *** защо живеят като скотове с 112$ мин. заплата???
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117Ти "бавен" ли си?? Излязохме "победители" а пък ни наредиха унизително на скамейката на победените! Явно историята и фактите на са ти най-силната страна.
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В грешка си, със статут на загубила страна сме, въпреки че пращаме армия да помога на братския съветски народ в Австрия. С цялото си малоумие обявяваме война на САЩ и Великобритания, което води до бомбардировки над София.Но по интересното е друго. Италия е със статут на победител! Защото италианците свалят Мусолини и се съюзяват със САЩ.
98
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не забравяйте че покрай руснаците, това е ЕДИНСТВЕНАТА война в която "излязохме" победители. хахаха! колко странно!
97
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България вече едни мартеници не може да произведе, а ги внася от Китай. Присмял се хърбел на щърбел. Поне Руснаците имат мощна армия, ядрени реактори, ресурси, постоянен член са в съвета за сигурност на оон. Бая неща за бензиноколонка ;) А ние какво имаме? Западняците "тактично" оставиха Източна Европа да се сгромоляса икономически за да си пласират стоките.
96
10
 
10
 
! Отговори
weiss преди 5 години
В ерата на интернет невежеството е избор! БВП на РФ е по-висок значително от българския, както и да го смятате. Така че за мизерията малко сте се разгорещили :-) А и за бензиноколконката ви е стара опорната точка, хората имат фундаментална наука, правят плаващи АЕЦ, а ние произвеждаме пластмасови стени за катерене и плюем всичко и всички по дефолт :-) А иначе, на Ивайло Пенчев, браво!
95
6
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До weissконстатацията е точна!...За да лае така зверски трола,значи си е питбул по природа..А хвърлят ли му кокал,е готов да разкъса всеки,който само погледне накриво господаря му..
94
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички е ясно че ако не заритат русия тя ще ги нападне в гръб както винаги е правила
93
7
 
8
 
! Отговори
weiss преди 5 години
Може пишешите глупости да са платени ***, но някак прекалено отвътре им идва, явно си имат нагласата. Хората си помнят и тачат историята, тя е част от идентичността на всеки народ. А ние сме сервилни комплексари, готови да служат на всеки победител за една чорба. И дори нямаме малкото акъл да погледнем отвъд днешния ден, та затова сме все с губещите....
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега някой подразделения ще заминат за Сирия, а други в отпуск - за Донбас !
91
4
 
10
 
! Отговори
TT преди 5 години
Да помаршируват още някоя година щото после нито Полша нито пък Китай ще разрешат паради на мястото някога наричало се Червен площад...
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега някой подразделения ще заминат за Сирия, а други в отпуск - за Донася !
89
13
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До привет от Германия продължаваш да демонстрираш тотална неадекватност!../в твоя случай- става въпрос за КЛЕВЕТА!/Когато "контролираха половин Европа",руснаците НЕ "скубеха"!!!!ТЕ ДАВАХА!!!.."С пълни шепи"!..За да демонстрират някакви си там "постулати".ЦЕЛИЯ "Източен блок" "НАМАЗА" покрай тях!!..За това ,самите руснаци бяха лишени от много неща,"в името на Комунизма"..Но твоята задача тук е да клеветиш,така че поне аз те разбирам..
88
4
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Пълни *** са тези руснели. До гушата в мизерия ама паради правят.
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маниго това парадче Какъв парад ще има като Путин гушне букетя със всенародни веселия