САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

Руската федерация не изпълнила поставените й условия
7 ное 2018 08:30, Елка Василева
180
САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал
Снимка: Reuters

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции. Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Франс прес.

"Днес Държавният департамент уведоми Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията", предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжия.

В началото на август правителството на Доналд Тръмп стигна до заключението, че руските власти стоят зад нападението с веществото Новичок, извършено през пролетта в Англия. Вследствие на това то наложи първа серия икономически санкции срещу Москва, по-конкретно върху износа на някои технологични продукти и върху продажбите на оръжия на Русия.

Въз основа на закона от 1991 г. Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва повече химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

"Държавният департамент започна консултации с Конгреса за следващите стъпки", обясни Науърт. "Възнамеряваме да изпълним условията на закона, който изисква налагане на допълнителни санкции", добави тя.

Обявяването на първата серия от санкции през лятото, макар и ограничена, бе достатъчна да доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
2
 
! Отговори
човек преди 5 години
следващата война ще се води с намесата на извън земните които са на земята и са във управлението на няколко държави .
146
2
 
3
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Анонимен 157Кралицата-рептилка , външният министър на Англия е вампир , а в долната камара на парламента са таласъми. Сто на сто и някой от английските посланици е извънземен от съзвездието алфа-кентавър дошъл на земята да краде безаналоговите руски технологии.За това великите руски дипломати ходят в чужбина с разпятие ...забутано ...някъде. За да се пазят от злите сили.А ти не забравяй преди да си легнеш да си сложиш шапката от алуминиево фолио.
145
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия е виновна за случая Скрипал..............тия лицемери ингелизи и кралицата - рептилка...............знаем ги тия номера!!!Къде отиде момичето, дъщерята на Скрипал??Тя е руска гражданка, няма британско гражданство!!Англичаните скъпо ще си платят за гадните игрички!!
144
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 141Не Кашоги, а ХАШОГИ! Стига с тази неправилна транслитерация! Започна добре и изведнъж - глупости! Всички измислици на МI-6 и MI-5 в стил Агата Кристи въобще не се нуждаят от доказателства. Нещо като аксиоми! Ама дали някой вярва, няма значение! Повод да има! Трумпи е една кукла на конци, но се мисли за велик. Най-смешно ми стона че Щатите нямало да продават оръжие на Русия! К'ви weapons бе, Оранжевия, там има истинско оружие, много по-добро от неговото!
143
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
странно е,че за опит за убийство-санкции до дупка,а за реализирано убийство от саудитците-нищо,първото даже е недоказано,а второто ясно.Нещо не ми изглеждат много демократично нещата.
142
3
 
15
 
! Отговори
Венко Венков преди 5 години
"Демократичните" западни общества, въобще не използват двоѝни стандарти!!! Мълчат като задни.., за Саудитска Арабия!!!
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Владимир ПутинПо добре намести го!
140
1
 
13
 
! Отговори
Владимир Путин преди 5 години
Освен да взема да преместя....
139
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Само така! Само санкции до като не се очовечат русиките терористи!
138
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
149- а как се мачка народ- сподели наблюдения.
137
7
 
12
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Сащ се за занимават с глупости искат да са върховни,пишете за БГ как се мачка народ.
136
9
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Много е несправедлив живота. Заради Ми-6 санкциите ги нахлузиха на моя господ Владимир Владимирович Путин, който няма нищо общо с агентите на Ми-6 Чепига и Мишкин.
135
20
 
19
 
! Отговори
Санкция преди 5 години
Бой по рашките,санкция,след санкция,докато им свършат парите да плащат тука на партии и ***,да мътят водата на нормалните хора!
134
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 145Санкциите се налагат за тероризъм а не за убийство. То ако започнат да налагат санкции на Путин за всеки убит от него журналист до сега от руската мечка щеше да остане само една шепа спасана козина. Така че ще чакаш много.
133
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме и срещу Саудитска Арабия да имат същия аршин
132
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ ПЪТ С КОЛКО ЩЕ ПАДНЕ РУБЛАТА))):
131
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ МЕ КЕФИ КРАЯ НА МАТРЯЛА _доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.
130
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До tonyglКогато направиш разлика между убийството на Кашоги по заповед на краля и терортичния акт по заповед на Путин с БОВ срещу случайни граждани на Велокобритания тогава и ще наложат санкции на СА за Кашоги. Убийства стават всеки ден и те са насочени умишлено срещу конкретен човек. Терористични атентати с БОВ стават само от терористи като Путин и Ким Чен Ун за което и на двамата са наложени санкции. Ползвайки оръжие за масово поразяване ти излагаш на опасност живота на стотици и хиляди хора
129
3
 
24
 
! Отговори
tonygl преди 5 години
А санкции за СА за Кашоги кога. Мам ви двойностандартна !!!
128
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде време да криеш че си руснак или пък русофил. Само санкции и бой за руснаците и техните верни слуги русофилите.