САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

Руската федерация не изпълнила поставените й условия
7 ное 2018 08:30, Елка Василева
180
САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал
Снимка: Reuters

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции. Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Франс прес.

"Днес Държавният департамент уведоми Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията", предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжия.

В началото на август правителството на Доналд Тръмп стигна до заключението, че руските власти стоят зад нападението с веществото Новичок, извършено през пролетта в Англия. Вследствие на това то наложи първа серия икономически санкции срещу Москва, по-конкретно върху износа на някои технологични продукти и върху продажбите на оръжия на Русия.

Въз основа на закона от 1991 г. Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва повече химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

"Държавният департамент започна консултации с Конгреса за следващите стъпки", обясни Науърт. "Възнамеряваме да изпълним условията на закона, който изисква налагане на допълнителни санкции", добави тя.

Обявяването на първата серия от санкции през лятото, макар и ограничена, бе достатъчна да доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
И след като Путин си го премести от другата страна отпи една глътка от чашата ароматен чай
66
2
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Пълно лицемерие и наглост, ама се мъчат и нас да убедят... За живите (и недоказан опит) Скрипал - санкции, а за разчленения Кашоги - потупване по главицата и милиардна търговия със СА.
65
5
 
3
 
! Отговори
0СТАП преди 5 години
До Анонимен Е ДА ДЕ. ТЕ ЗАТОВА 60% от арийците искат да емигрират(справка съседната на тази статия).
64
3
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
Сигурно биеш жена си и децата, но не всички българи са като теб! Можеш да си смениш и пола, ако това ти е проблема!
63
3
 
10
 
! Отговори
ОСТАП преди 5 години
КАЖЕТЕ НА ТОЯ *** ДЕТО ТВЪРДИ ЧЕ ОТ 21 ТРИЛИОНА ДЪЛГ НА САЩ 18 СА ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ, ЧЕ ОСВЕН ДА ПИШЕ ГЛУПОСТИ ТРЯБВА И ДА МИСЛИ И ЧЕТЕ.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиЗначи според тебе САЩ ще пият студената вода пък после се оказва че не е САЩ ами мътния и кървав частен Федерален резерв. Ами какво им пука тогава на САЩ?
61
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада върви напред и се развива, а овчото бг стадо, гласуващо за Валери "оставката" Симеонов, е тръгнало по пътя на ксенофобията и изпростяването. Ако поставите един български селянин, един иракчанин и един афганистанец един до друг, няма да откриете съществена разлика. И тримата бият жените и децата си, и тримата мразят САЩ и ЕС и обичат Русия, и тримата са *** като Симеонов, но се смятат за арийци.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха ха хаМного е просто но явно не е за твоя птичи мозък. Всяка държава взема заеми от собственото си население. В това число Сталин е вземал заеми, Вълко Червенков, Тодор Живков а също и твоя любимец Путин. Когато не ти стигат парите най-простият начин за да не печаташ пари е да пуснеш ДЦК на пазара и да искаш заем от населението си. Проблема при нашите посткомунистически държави е че нашите управници им трябват долари и не могат да разчитат на собственото си население за валута.
59
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ха ха ха и анонимен 57Ехх умници ГРЕШИТЕ САЩ не дължи на САЩ - САЩ като ДЪРЖАВА дължи на ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ - КОЙТО Е ЧАСТНА БАНКА много много Милиарди - там е мътна и кървава.
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите трябва да влязат в учебниците за последователност на своята политика за двойни стандарти (т.е. за непоследователност и отказ от международни договори), чакаме санкции до дупка за доказаното убийство на Хашоги, а не санкции за предполагаемо/инсценирано участие в британската креатура "аферата Скрипал"...
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият свят им се подиграва за Саудитска Арабия и как ще им наложат санкции саудитците да купят американско оръжие и ще им купуват нефта. Мейчо се прави на разсеян и нищо не санкционира арабите. Плюха си на "европейските ценности" и "евроатлантическите ценности". Сега Путин ги чака да започнат да докарват ракети в Украйна, за да се отцепи Източна Украйна. Църквата вече я разделиха, остана да разделят територията.
56
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До TTТози док за твое сведение е МОДУЛЕН - чака се оценка на специалистите дали да го вдигат онблок или част по част.Разбираш че част по част технически е по-лесно(потънал е на 15м дълбочина което е нищо като дълбочина) но вдигане онблок ще стане по-бързо и може да е по-евтино.
55
3
 
5
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
Едно е да дължеш на себе си и съвсем друго е да дължиш на някой кредитор. От 21 трилиона, 18 САЩ ги дължат на САЩ.Само не става ясно защо е нужно да взимаш дълг от самия себе си, след като ги имаш парите?
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътрешният дълг на САЩ е около 70 трилиона, всъщност никой не знае колко е точно но е много по-голям от външния. На външни кредитори, най-вече на Китай дължи 21 трилиона - повече от БВП. На практика БВП на САЩ е отрицателен, защото САЩ нямат икономика и вече не произвеждат почти нищо.
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби сметките ти с БВП са съвсем криви. Едно е да дължеш на себе си и съвсем друго е да дължиш на някой кредитор. От 21 трилиона, 18 САЩ ги дължат на САЩ.Аз задължавам към себе си всяка седмица с няколко милиона защото не мога да спечеля джакпота от тотото, ама никой не ме гони да го плащам тоя мним дълг.
52
5
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
До 49Санкциите срещу Русия приличат на оня виц когато един мравуняк се покачил на врата на слона и друг мравуняк от долу му казал- Удуши го Пешо !!!! Русия не само излезе от Втората Световна война , но я спечели по великолепен военен начин , даде милиони жертви в нея по всички части на континента та едни санкции ли сега ще я уплашат когато Китай , Индия са зад нея с техният необятен пазар. Китай е готов да изкупи цялата газ на Русия.
51
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби "Гледайте да не изгори някое реле или транзистор"Боби, ти се момче техничарче и русофилче. Според тебе на колко хиляди волта на Русия и Путин ще им заври мозъка.
50
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 37Ех експерте какво е БВПпо най-простия начин казано сумата от всички легални финансови сделки Колко е ОФИЦИАЛНИЯ ДЪЛГ на САЩ спрямо БВПСАЩ БВП 19 750 000 000 000$ Дълг 21 315 000 000 000 $ - 102%РФ БВП 66 366 000 000 000 руб Дълг 13 556 000 000 000 руб - 20%БГ БВП 91 000 000 000 лв Дълг 23 000 000 000лв - 30%Ако със закон отделяме 10%(както е ддс) за да върнем дълговете ние БГ ще върнем дълговете за 3 години а САЩ?
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Хи-хи-хи........а ти какво искаш от краварски "герои"??? Да се бият за Крим? Че те НИКОГА ДОСЕГА не са се били с ИСТИНСКИ ВОЙНИ!!! Много е лесно да устройваш преврати като в Чили и още 100 държави в света, да изтребваш мирни индиянци и африканци, да поливаш с *** мирни виетнамци и даже в 20-ти век да поливаш с обеднен у-ра-н европейска Югославия!! Но да се сбият с руснаците......тия може да имат чоропогащници, но все още чавка не им е изпила акъла! Ако обаче тръгнат.......
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настъпващият отказ от долара.