Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00,
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Туск е платен агитатор!
115
2
 
5
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Другарю Туск, не всичко е "черно" и "бяло", както се опитваш да го изкараш на някакъв Конгрес на твоята ком..., пардон християн... не знам каква си партия! Ти, който толкова много мразиш руснаците... ако същите не са спасили предците ти от концлагерите през 44 - 45 г., а са оставили това на "приятелите" ти от ингилизия и хамерика да го направят... Едва ли днес щеше да си тук и да ръсиш дивотии! Явно много си им "благодарен"!
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колониална държава , на която казват какво и колко да произвежда, с кого да търгува и на кого да се кланямеНикой не те задължава с абсолютно нищо. Ако искаш мини откъм страната на примитивите и с вините - но няма да те бъде дълго.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 146 "Думите на този дончо са парадоксални и даже напълно неразбираеми и неприемливи." За тебе са неразбираеми, защото ...
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либерал комунистите навремето разрушиха Руската Империя, сега пишат платено в нета глупости. Няма как комунист да казва истината.
111
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС и НАТО сме супер!На който не му харесва - никой не го спира.Да се качва на влака и черта оттука.
110
3
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Това ли бе човекът , който рецитираше стихове на български и как "Журналята" се възбуждаха от кеф? Тези реакции не можеха да впечатлят нормалните хора ,защото за хората се съди не от това дали рецитират на български , а от това какво правят за България. А този е един от многото превърнали България в колониална държава , на която казват какво и колко да произвежда, с кого да търгува и на кого да се кланяме. Резултатите от тези поклони ги виждаме във факта ,че България е страна като след война.
109
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пък кой беше.
108
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана с Варшавскио договор?
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думите на този дончо са парадоксални и даже напълно неразбираеми и неприемливи. Хем е либерална демокрация, хем политическото му семейство трябва да се подчинява на диктаторски догми и никой няма право да се противопоставя на европейските ценности и не дай боже да подкрепя Русия и нейното ръководство.Веднъж хванал се на либералното хоро, нямаш право да гъкнеш.Какво и е либералното на вашата демокрация?
106
1
 
17
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Туск навярно е забравил колко поляци са били превърнати в пепел а сега плюе русия и се кланя на измисленото си европейско семейство во главе с меркел
105
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Аз съм против либералите ,защото те са за това САЩ да превзема която и да е страна на света и да няма реакция нито от ООН нито от Съветът за сигурност защото тези организации са на подчинение на САЩ. Против либерализмът съм , защото това значи трети пол, гей бракове и гей тоалетни, нахлуване на сектите в страните и отхвърляне на християнството, нахлуване на неограничено количество ислямисти от цял свят, дирижиране дори на конкурс като Евровизия с изборът на Кончита Вурст за победител и т. н.
104
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ninaНикой не уважава Путин, освен изостаналите озлобени аутсайдери. Като толкова го уважаваш тичай в Кремль да му лижеш подметките. Какво правите в натовска държава бе мръсни червени русофилски хибриди? Бог ще ви накаже, предатели гнусни!
103
1
 
25
 
! Отговори
концерни и картели преди 5 години
Номерът, че Русия ни заплашва, отдавна не работи! Голямата заплаха за световния мир е хищната американска империя! Американските концерни и картели!
102
2
 
20
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 5 години
Русия става все по-силна и по-независима от световните концерни и картели и патологичните русофоби отговарят с примитивна, фекална, долнопробна, злобна и по змийски съскаща пропаганда. Предсмъртна?
101
0
 
11
 
! Отговори
без ценности преди 5 години
Някой може ли да изброи, кои са т.н. "европейски" ценности? Освен хомосексуалността и педофилията? А може би и корупцията?
100
1
 
13
 
! Отговори
антифа преди 5 години
Някой си Туск се срещна в Хелзинки с шефа на фашистката хунта в Куев, Пороченко. Само да припомним, че на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани. От "Свобода", "Десен сектор" и "Национален корпус" - убийците на Пороченко!
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последни напъни на един говнювец и политически аутсайдер.Много скоро такива като него ще са първите,които ще паднат на колене на килимчето в Кремъл и ще молят за прошка Владимир Велики.
98
3
 
29
 
! Отговори
nina преди 5 години
Полша... винаги сте били фашисти, в най-лошият смисъл на думата! И сега, в лицето на този Туск, насъсквате хората да мразят Русия. Е, няма да успеете! Все още има трезво мислещи хора! Не можете да простите на Путин, че, въпреки всички като вас той е УВАЖАВАН политик! Политик, който вдъхва респект!
97
4
 
26
 
! Отговори
Щерев преди 5 години
Горд съм с обичтта си към Русия. Да живеееее.