Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00,
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите срещу Русия са поредния блъф, кьорфишек, бутафория и лъжа! На практика обема на търговията на Русия с ЕС и САЩ расте! Затова си има напълно надеждна статистическа информация, достъпна за всеки в нета! Просто разчитат, че ви мързи да ровите и да видите за какво става дума, та ви лъжат за някакви си санкции. Няма такова нещо! Убедете се сами.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до97Спокойно от 27 ноември започват да ви подават доказателствата на конвейр. Толкова много доказателства са ви приготвили че направо ще балдисате от доказателства.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм мразил и презирал Хитлер и нацизма, но започвам да осъзнавам, че той е бил последната надежда за белия човек, за Европа... сами виждате, че от 1945г. насам Европа умишлено и под различни оправдания е пълнена с хора, които са несъвместими с европейската култура и начин на живот. 1945г. беше поставен надгробния камък на Европа от евреите.
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само санкциите ще я оправят вашата Русия. Лошото е че Тръмп постоянно шикалкави и трябва да го ръчкат с остен за да натиска Русия. Ако беше Рейгън до сега от руската мечка щеше да останат само стотина грама миризлива козина.
72
2
 
12
 
! Отговори
до97 преди 5 години
еми няма смисъл да, щото няма от къде да го намериш. Правото в света е на база доказателства още от Римската империя, емоции и пристрастия там нвма друже. Жалко че дори това , че се биете в гърдите за евро ценности, точно една от тези ценности , правова държава ви е чужда....
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събитията така се стекоха, че днес русофоб се асоциира с джeндър, крадец на фондове, лягащ на бежанци, участник в гейпapaди и консуматор на психоделични субстанции...
70
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 88Няма смисъл да ти давам никакъв ллинк. На коне с капаци какъвто и линк да им дадеш ще повтарят като руския кpетен Лавров "Дайте доказателства" и "нямате никакви доказателства". По нищо не се различавате от кpетена Лавров.
69
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ако сте русофил, вие не сте истински българин
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Туск е имал явно висок успех в политическите дисциплини по времето на социализма в Полша. Сега просто е обърнал полюсите, но пламъкът на агитпросветчик не е угаснал. Лошото е, че цялата пледоария е примитивно поднесена, на ниво партиен секретар доносник! С посочване на врага, малко в стил късния Мао.
67
3
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 5 години
еми виж си вашата уикипефия, не я пише Путин, но ти четеш ЕЖК, дай ми достоверен линк който потвърждава 250000 избити чеченци, поне едничък не два за потвърждение
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83Председателя на Президиума на върховния съвет на ЕС (ССР) Доналд Туск осъди подривните елементи, позволили си да изразят различно мнение от това на светлите лидери на ЕНП, с което те индиректно внасят елемент на анархия в строго заложеният от партията еврокомунистичеки ред.--Точто така! Подривната дейност на фашистките елементи, оглавяване от "товарищ" Тутин, трябва да бъде спряна.
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туск = Moлoтов!
64
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Кога ще се обади онова другото Шевчович.
63
0
 
5
 
! Отговори
до73 преди 5 години
посмали *** имаше един лаф. Уикипедия киято твърдо не е руска, данни за двете войни чеченски, 26000 чеченци и 14000 руснака. Смятай че вдичко е поне на 50% по малко и за двете страни, но твоите 250000 някъде си ги сънувал...
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туск е новият Молотoв! Разбира се го надминава, като всеки добър ученик.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гогогого, много ги разбираш нещата. Слагаш руските очила и виждаш един прекрасен руски свят, една прекрасна Русия изправила се на крака, едни прекрасни руснаци в които е влюбен целия свят. Хайде сега свали очилата за да видиш истинската мародерска Русия, Русията поробител, Русията тюрма за 100 народа.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мммдддааааа...........имам чувството, че се повтарят събитията от 1933 година........точно така еуропската "елита" си отгледа хитлерчето, само и само да е против СССР!!! Сега същият нацист - потрошенко.............този път срещу Русия!!!!!! Да ви напомням КАК свърши всичко???????????????????? Но мисля че този път няма да има спирка в Берлин, че даже и в Париж!!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Председателя на Президиума на върховния съвет на ЕС (ССР) Доналд Туск осъди подривните елементи, позволили си да изразят различно мнение от това на светлите лидери на ЕНП, с което те индиректно внасят елемент на анархия в строго заложеният от партията еврокомунистичеки ред.
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пръмп няма да вземе втори мандат. Много изостри "тона на говорене" в целият свят, тръгна "с бутоните напред", даде картбланш на Дутин хепен да се разпищоли в Европа, и да продължи да дрънка с ракетки , да се намесва във вътрешните работи на балканите и да присвоява историята и културата на цели народи, дали му езика, на който говори и буквите на които пише!
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 76"Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност".................ха-ха-ха-ха-ха-ха.........АМИ ТОГАВА ОСТАВЕТЕ НА МИРА ДЪРЖАВАТА!!!! Не искайте от нея пари, пенсии или подеяния...нямате нужда от здравеопазване, образование и култура!!!! Живейте си свободно в своята кочинка и НЕ ИСКАЙТЕ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА!!! Боже.........кога тия от-кача-лки от еуропата, че и у нас НАЙ-СЕТНЕ СЕ РАЗКАРАТ НАНЯКЪДЕ........НАЙ-ДОБРЕ НА МАРС!!!