Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00, Павел Гълъбов
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пръмп няма да вземе втори мандат. Много изостри "тона на говорене" в целият свят, тръгна "с бутоните напред", даде картбланш на Дутин хепен да се разпищоли в Европа, и да продължи да дрънка с ракетки , да се намесва във вътрешните работи на балканите и да присвоява историята и културата на цели народи, дали му езика, на който говори и буквите на които пише!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 76
"Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност".................ха-ха-ха-ха-ха-ха.........АМИ ТОГАВА ОСТАВЕТЕ НА МИРА ДЪРЖАВАТА!!!! Не искайте от нея пари, пенсии или подеяния...нямате нужда от здравеопазване, образование и култура!!!! Живейте си свободно в своята кочинка и НЕ ИСКАЙТЕ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА!!! Боже.........кога тия от-кача-лки от еуропата, че и у нас НАЙ-СЕТНЕ СЕ РАЗКАРАТ НАНЯКЪДЕ........НАЙ-ДОБРЕ НА МАРС!!!
57
3
 
7
 
! Отговори
до 73 преди 5 месеца
така както си написал 250х избити чеченци, можеше и 2,5 милиона и еднакво безмислено щеше да е. цитираш ми агенция ЕЖК , една жена ксза ...
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ". Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".
--

Перфектно казано! Браво! Няма какво да се добави!
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия е необходима. Как беше подходящата дума за това? А, да - скейпгоут.
54
2
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 месеца
до69
полската омраза е от комплекси за малоценност , а не че са били поробвани защото и те имат доста трески за дялане към околните им народи, литовци, латвийци, ако щеш и украинско определящите се. Не си мисли че има особенна любов с украинците. Градът Лвов е ябълката на раздора там макар че сега се правят че всичко е забравено.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Републиките са създадени от СССР управляващите,от руснаците,преди това не е имало републики в Русия,та Русия не ги е заробвала,даже Армения и Грузия сами са искали и настоявали да са с Русия,поради страх от турците.
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Познавам руснаци.Готини ***.Но политиката на Русия е като тумор.
Не я обичам.Оружия и само оружия!Един миксер за кухнята не се хванат да направят.
Абе, както е казал оня, OH THOSE RUSSIONS!
51
3
 
10
 
! Отговори
до65 преди 5 месеца
просто така са ти го написали, и ми буташ разни чеченци на които точно такива като Туск им правеха паметници в Полша докато колеха за пари в Чечня през деветдесете. Колко си живял в Русия че си толкова убеден.....и един час нямаш..
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахаха на другите статии по 2 коментара тука пише Русия и 70 коментара за нула време.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Туск, проблемът ти не е Русия, а катастрофално пренаселения с цъpнилки Брюксел! И жандармерията през десет метра! Да ви имам и европейската столица! Не знаеш в гето ли си, в казарма ли си. Лицемери гнycни!
48
4
 
10
 
! Отговори
КЛ преди 5 месеца
Изказването е за ушите но Порошенко.
Първо му казват колко много го подкрепят.
После го пускат по пързалката за еврочленството.
Западноевропейците като французи и англичани по принцип са големи лицемери.
Но бюрократите в Брюксел държат първенството.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Не е само той,почти всички десни са избирани с предци фашисти,нацисти или престъпници без морал и са използвани като марионетки за нужните цели.Знаете ли,че се плащат нацистки пенсии част от на латвийците,които са били към Хитлер?Това се прави умишлено,за да се разделя народа и да се бие един срещу друг.
Така направиха и военната хунта в Гърция,съставени от бивши нацисти,фашисти, престъпници,затова гърците мразят фашизъм.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Във предградията на Париж, между Орли и града има 120 километрово гето! Неофициално се говори, че там живеят около 3 милиона!!! небели хора. Това е само на един от входовете на Париж. За вътре даже не е станало още на дума.
45
1
 
10
 
! Отговори
Шеленберг СС преди 5 месеца
Тая ващта,либерал. демокр.ще ви изяде главите
44
1
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 5 месеца
само пропускаш че тези руски мюсюлмани са интегрирани в огромната си част вече от поне 100 години, а тая пас.мина която лази из европа още 100 няма дасе интегрира. Не бери грижа за руския ислям както и за турския или египетския . или индонезийския
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-лесно е да срещнеш албинос в София, отколкото бял човек в Лондон!
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кмета на Лондон е мюсулманин!!!!!!!!!
48% от населението на Обединеното кралство не е християнско!
Къде отивате ве.....?
Тая държава на практика отдавна не е бяла!
41
13
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 5 месеца
Туск е истински европеец. Точно така: който поставя държавата и нацията си пред достойнството на отделната личност е предател. Който е против бежанците и исляма е ксенофоб. Който е против гейовете е хомофоб. Който отказва мъжете и жените да имат равни права и да получават заплати е сексист.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От този по-прост е само адашът му Доналд Тръмп. Русия и Сталин му дадоха излаз на море и земя от Германия. Той тръгнал да недоволства. Връщай всичко тогава. Както украинците ще връщат.