Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00,
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
8
 
! Отговори
до 73 преди 5 години
така както си написал 250х избити чеченци, можеше и 2,5 милиона и еднакво безмислено щеше да е. цитираш ми агенция ЕЖК , една жена ксза ...
55
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ". Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".--Перфектно казано! Браво! Няма какво да се добави!
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е необходима. Как беше подходящата дума за това? А, да - скейпгоут.
53
2
 
11
 
! Отговори
гого преди 5 години
до69полската омраза е от комплекси за малоценност , а не че са били поробвани защото и те имат доста трески за дялане към околните им народи, литовци, латвийци, ако щеш и украинско определящите се. Не си мисли че има особенна любов с украинците. Градът Лвов е ябълката на раздора там макар че сега се правят че всичко е забравено.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРепубликите са създадени от СССР управляващите,от руснаците,преди това не е имало републики в Русия,та Русия не ги е заробвала,даже Армения и Грузия сами са искали и настоявали да са с Русия,поради страх от турците.
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам руснаци.Готини ***.Но политиката на Русия е като тумор.Не я обичам.Оружия и само оружия!Един миксер за кухнята не се хванат да направят.Абе, както е казал оня, OH THOSE RUSSIONS!
50
3
 
11
 
! Отговори
до65 преди 5 години
просто така са ти го написали, и ми буташ разни чеченци на които точно такива като Туск им правеха паметници в Полша докато колеха за пари в Чечня през деветдесете. Колко си живял в Русия че си толкова убеден.....и един час нямаш..
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха на другите статии по 2 коментара тука пише Русия и 70 коментара за нула време.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туск, проблемът ти не е Русия, а катастрофално пренаселения с цъpнилки Брюксел! И жандармерията през десет метра! Да ви имам и европейската столица! Не знаеш в гето ли си, в казарма ли си. Лицемери гнycни!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе е само той,почти всички десни са избирани с предци фашисти,нацисти или престъпници без морал и са използвани като марионетки за нужните цели.Знаете ли,че се плащат нацистки пенсии част от на латвийците,които са били към Хитлер?Това се прави умишлено,за да се разделя народа и да се бие един срещу друг. Така направиха и военната хунта в Гърция,съставени от бивши нацисти,фашисти, престъпници,затова гърците мразят фашизъм.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във предградията на Париж, между Орли и града има 120 километрово гето! Неофициално се говори, че там живеят около 3 милиона!!! небели хора. Това е само на един от входовете на Париж. За вътре даже не е станало още на дума.
45
1
 
11
 
! Отговори
Шеленберг СС преди 5 години
Тая ващта,либерал. демокр.ще ви изяде главите
44
1
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
само пропускаш че тези руски мюсюлмани са интегрирани в огромната си част вече от поне 100 години, а тая пас.мина която лази из европа още 100 няма дасе интегрира. Не бери грижа за руския ислям както и за турския или египетския . или индонезийския
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-лесно е да срещнеш албинос в София, отколкото бял човек в Лондон!
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Лондон е мюсулманин!!!!!!!!!48% от населението на Обединеното кралство не е християнско! Къде отивате ве.....?Тая държава на практика отдавна не е бяла!
41
13
 
2
 
! Отговори
Либерал преди 5 години
Туск е истински европеец. Точно така: който поставя държавата и нацията си пред достойнството на отделната личност е предател. Който е против бежанците и исляма е ксенофоб. Който е против гейовете е хомофоб. Който отказва мъжете и жените да имат равни права и да получават заплати е сексист.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От този по-*** е само адашът му Доналд Тръмп. Русия и Сталин му дадоха излаз на море и земя от Германия. Той тръгнал да недоволства. Връщай всичко тогава. Както украинците ще връщат.
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядото на Туск навремето се е записал в наказателните SS отряди на Химлер, при това доброволно, по идологически причини. Крушата не пада по-далече от дървото, сега внучето сляпо се кълне в някаква сбъркана идеология.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е освободила България! Не англия, франция, германия и другите мюсулмански джамахирии! Напротив. Те са давали заеми на Турция, за войната срещу Русия! Те така са ви "помагали" вашите приятели! Но идва видов ден!
37
3
 
9
 
! Отговори
Туск преди 5 години
"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ."Всяка партийна ценност- бомба, всеки член на ЕНП- летяща крепост срещу агресорите!