Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00, Павел Гълъбов
234
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.


234
Още от Русия
След вота: Отношенията САЩ-Русия – в същото блато
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пръмп няма да вземе втори мандат. Много изостри "тона на говорене" в целият свят, тръгна "с бутоните напред", даде картбланш на Дутин хепен да се разпищоли в Европа, и да продължи да дрънка с ракетки , да се намесва във вътрешните работи на балканите и да присвоява историята и културата на цели народи, дали му езика, на който говори и буквите на които пише!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 76
"Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност".................ха-ха-ха-ха-ха-ха.........АМИ ТОГАВА ОСТАВЕТЕ НА МИРА ДЪРЖАВАТА!!!! Не искайте от нея пари, пенсии или подеяния...нямате нужда от здравеопазване, образование и култура!!!! Живейте си свободно в своята кочинка и НЕ ИСКАЙТЕ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА!!! Боже.........кога тия от-кача-лки от еуропата, че и у нас НАЙ-СЕТНЕ СЕ РАЗКАРАТ НАНЯКЪДЕ........НАЙ-ДОБРЕ НА МАРС!!!
63
3
 
7
 
! Отговори
до 73 преди 1 седмица
така както си написал 250х избити чеченци, можеше и 2,5 милиона и еднакво безмислено щеше да е. цитираш ми агенция ЕЖК , една жена ксза ...
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 77

Освен злоба нищо друго не можеш да изтъкнеш като аргумент в полза на бандитска Русия.
61
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ". Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".
--

Перфектно казано! Браво! Няма какво да се добави!
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия е необходима. Как беше подходящата дума за това? А, да - скейпгоут.
59
2
 
10
 
! Отговори
гого преди 1 седмица
до69
полската омраза е от комплекси за малоценност , а не че са били поробвани защото и те имат доста трески за дялане към околните им народи, литовци, латвийци, ако щеш и украинско определящите се. Не си мисли че има особенна любов с украинците. Градът Лвов е ябълката на раздора там макар че сега се правят че всичко е забравено.
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до65

Русия изби 250000 чеченци за народ от 2 милиона това е огромно количество всеки 8 чеченец е убит от руснак. Смяташ ли че чеченските главолези са убили 250000 руснаци т.е. паритетно количество? Аз смятам че убитите руснаци в Чечня са не повече от 10-15 хиляди като поне половината от тях са жертви на безогледната руска бомбандировка на Грозни. Това показва кой е колел за пари. Колещия за пари не стои у дома си т.е. в Чечня а обикаля като Русия по чуждите дворове и къщи и там коли.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Републиките са създадени от СССР управляващите,от руснаците,преди това не е имало републики в Русия,та Русия не ги е заробвала,даже Армения и Грузия сами са искали и настоявали да са с Русия,поради страх от турците.
56
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Познавам руснаци.Готини ***.Но политиката на Русия е като тумор.
Не я обичам.Оружия и само оружия!Един миксер за кухнята не се хванат да направят.
Абе, както е казал оня, OH THOSE RUSSIONS!
55
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До гого

гого, нормално е човек да мрази Русия страната поробила над сто народа. Не е нормално поведението на българските русофили което може да бъде обяснено със стокхолмския синдром или със синдрома на роба влюбен в господаря си.
54
3
 
10
 
! Отговори
до65 преди 1 седмица
просто така са ти го написали, и ми буташ разни чеченци на които точно такива като Туск им правеха паметници в Полша докато колеха за пари в Чечня през деветдесете. Колко си живял в Русия че си толкова убеден.....и един час нямаш..
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахаха на другите статии по 2 коментара тука пише Русия и 70 коментара за нула време.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Туск, проблемът ти не е Русия, а катастрофално пренаселения с цъpнилки Брюксел! И жандармерията през десет метра! Да ви имам и европейската столица! Не знаеш в гето ли си, в казарма ли си. Лицемери гнycни!
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 50

Нищо не са интегрирани, техните мюсюлмани са по диви от арабите. 60% от ИДИЛ са мюсюлмани от руския свят за които ти така лековерно смяташ че са интегрирани. Ще те заколят като яре и няма да им мигне окото тези интегрирани руски мюсюлмани.
50
4
 
10
 
! Отговори
КЛ преди 1 седмица
Изказването е за ушите но Порошенко.
Първо му казват колко много го подкрепят.
После го пускат по пързалката за еврочленството.
Западноевропейците като французи и англичани по принцип са големи лицемери.
Но бюрократите в Брюксел държат първенството.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Не е само той,почти всички десни са избирани с предци фашисти,нацисти или престъпници без морал и са използвани като марионетки за нужните цели.Знаете ли,че се плащат нацистки пенсии част от на латвийците,които са били към Хитлер?Това се прави умишлено,за да се разделя народа и да се бие един срещу друг.
Така направиха и военната хунта в Гърция,съставени от бивши нацисти,фашисти, престъпници,затова гърците мразят фашизъм.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във предградията на Париж, между Орли и града има 120 километрово гето! Неофициално се говори, че там живеят около 3 милиона!!! небели хора. Това е само на един от входовете на Париж. За вътре даже не е станало още на дума.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 57

Ами като ходиш само по гетата как да срещнеш бял човек? Аз отидох в Солсбъри да разгледам прочутата в руския свят катедрала и там видях двама бели човека. После се оказа че това били двама руски терористи.
46
1
 
10
 
! Отговори
Шеленберг СС преди 1 седмица
Тая ващта,либерал. демокр.ще ви изяде главите