Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00,
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Искам да попитам, избран ли е демократично този председател на европейския съвет? Ами оня пияндурник Юнкер, той избран ли е?"Ами там е работата, че Туск и Юнкер са избрани с таен вот на закрито заседание от една шепа хора и тези "избраници" си позволяват да осъждат действията на държавни ръководители, избрани от милиони жители на ЕС, че и да си налагат волята над всички. Това си е чиста проба диктатура.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дони, мойто момче, осъждането на всяко мнение различно от твоето не е демокрация. Ти май забрави на какво си президент полски ***.
14
1
 
31
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Искам да попитам, избран ли е демократично този председател на европейския съвет? Ами оня пияндурник Юнкер, той избран ли е? С мандат даден от кого налагат политики на цял континент?
13
3
 
19
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
И кои са тия европейски ценности, за които само се говори, но май никой не е съвсем наясно кои са.А либерастията е пагубна за Европа, за бялата християнска Европа. Колко по-скоро го разберат тия там горе, толкова по-добре за тях, а и за нас.
12
2
 
27
 
! Отговори
h преди 5 години
тоя жалък полски фъфльо - Туск, пак е надминал себе си,господарите му или "големите началници" по наше му , ще му бутнат някой и друг шекел за коледа
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности"Тоест осъжда тези, които са против гей браковете, *** идеологията, масовата ислямизация на съюза и бездействието при последвалите масови кланета? Същите ценности, които задължават граничните държави като нашата да се превръщат в буферни зони и гета, задържащи на териториите си пълзящият към запад ислям?
10
2
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Такава дивотия си позволяваха само селските партийни секретари!
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните глупости и клишета на търкалета.Тоя който ни сравняваше с робите на Спартак,загубили битката си за свобода,.....тук следва пииииип.
8
3
 
18
 
! Отговори
Koko преди 5 години
Още едно недуразумение се изказва като гаменче. Бог и Алах са велики и всички които са срещу Русия, ще са в пъклото.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туск, ти си идеалист, делиш света на добро и зло, а това е характерно за наивните хора. Това ви е проблема на вас прогресивните интелектуалци. Всеки несъгласен е враг. Бялата раса е загубена, виждам го в очите на политиците. "Смесванено" ще продължи под различни форми докато не се превърнем в нещо различно от сегашното. Въобще не ми пука за САЩ и за Русия, не съм расист, интересува ме белия човек да оцелее през следващите векове. Единствената раса, която е застрашена от изчезване е бялата!
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още ако не сте джедър, Вие не сте истински либерал демократ
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Налагането на единно мислене в даден съюз и осъждането на инакомислещите май беше характерно за тоталитарните режими.
4
3
 
31
 
! Отговори
Б преди 5 години
Този за *** ли ни взема? Какъв агресор му се видя Русия? Фашистите с помощта на ЦРУ взеха властта в Украйна и решиха да наложат фашизма в източните райони. Резултатът е Крим се върна към Русия, а не Русия го е взела с военна сила-не лъжете хората! Мои приятели в Крим потвърдиха това! Донбас не допуснаха фашистите при тях, така че Туск да не бърка понятията! Тълпата може и да му повярва, истинските българи не сме тълпа!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство."Че какво лошо има да си против "европейските ценности"? Първо това не са общоприети ценности от жителите на цяла Европа, а са щафета, предаваща се от пионка на пионка в брюкселската мафия и второ- човек се ражда свободен и не може да бъде обременен от евродирективи как да диша, как да мисли и как да действа.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туск, що така ве? Нали знаеш че си никой?
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е тоталитарно-бюрократична диктатура.