Виена към Москва: Недопустима намеса във вътрешните работи

Русия: Противоречие с нормите на международната комуникация
10 ное 2018 22:32, Елка Василева
105
Виена към Москва: Недопустима намеса във вътрешните работи
Карин Кнайсъл и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Министърът на външните работи на Австрия Карин Кнайсъл в телефонен разговор със своя руски колега Сергей Лавров отхвърли обвинението за "мегафонна дипломация". Лавров употреби този израз, подразнен от обстоятелството, че случаят с предполагаемата шпионска афера, в която австрийски офицер е работил за руското разузнаване, бе обявен на пресконференция вчера сутринта.

"Начинът на действие на австрийското правителство се опира на ясни факти", е заявила Карин Кнайсъл пред журналист от австрийската осведомителна агенция АПА.

"Става дума за действия, които се санкционират от наказателното право, което прави неизбежно включването на институциите, разследващи престъпления и информирането на обществеността", е заявила министърката в разговора с Лавров.

Още по темата

"Този шпионски случай е недопустима намеса във вътрешните работи", е казала Кнайсъл и е добавила: "Ние очакваме при изясняване на случая пълното сътрудничество на руската страна."

Фактът, че руската страна тълкува телефонния разговор по друг начин, става ясен от разпространеното за пресата съобщение за актуалното състояние на австрийско-руските отношения, направено от руското Министерство на външните работи, части от което бяха публикувани и в Австрия, пише БТА.

Според руското съобщение австрийската външна министърка е разяснила мотивите за съответните решения във Виена и е изказала надежда, че предприетите мерки няма да се отразят върху по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество.

В руското съобщение се подчертава, че практиката на разгласяване на недоказани обвинения противоречи на нормите на международната комуникация и е неприемлива. Всякакви съмнения трябва да се основават на факти и да се съобщават по съществуващите канали за диалог, подчертава повторно руското външно министерство и отбелязва в заключение, че са били обсъдени и други теми, засягащи двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47 Животът не е само "кеф".Животът е това,което сами си направим.Гражданското общество предполага активна озиция и политическа грамотност.Докато ти си гледаш руските филми,руснаците избиват хора и завземат,окупират чужди територии...
32
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен пък руснаците са ми симпатични! Простил съм им, че са искали да владеят земите на България, за да имат излаз на "топлите морета".На мен не ми е работа да бистря политика или да преследвам шпиони. Никой не ми е дал нито една стотинка за това, нека му мислят тия "величия" от службите, които си играят на патриоти и взимат заплати за тая дейност. И без друго всичките са наредаци. Кеф ми е да си гледам руските филми! Кеф ми е да си говоря и с американци и с руснаци!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения интерес на Китай в Европа е да я запази и разшири като пазар за стоките си. А Европа с 500-те си милиона жители е най-големия пазар в света. САЩ са 300 000 000, а Русия - 130 000 000, колкото Бангладеш.Виж в Азия и Африка Китай има съвсем други интереси. Сибир, Монголия и Казахстан са им важни заради суровините. Страни от Африка като Танзания и Мозамбик са им важни за доставка на храни. Джибути е на стратегическо място, затова и Китай има военна база там.
30
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не е суперсила! Русия няма население, няма икономика, няма учени. Разполага с безкрайна пустош, степи, лед и сняг, има ресурси, ядрени глави. Ама ядрени глави има и Пакистан, и те ли са супелсила? САЩ и Китай са новите големи момчета в квартала. Свиквайте!
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Кнайсъл не беше ли същата дето покани Путин на сватбата си?След като руснаците успяха да настроят против себе си русофилските Гърция, Македония и Черна Гора, сега е ред и на Австрия. Путин явно няма доверие и на приятелите си (като Кнайсъл) щом им праща агенти...Само наш Боко се държи като мекотело. То затова и Лукойл ни ограбва със скъп бензин въпреки че цената на петрола падна.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия иска да си върне Източна Европа, останалото са лъжи! Тия в Австрия поне хващат разни агенти, извършващи подривна дейност. Тук агентите са във властта, в службите, навсякъде!! Курица - не птица, Болгария - не заграница!
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така или иначе Путин ще отведе руснаците под строй в рая, защо им е да шпионират? Това категорично доказва че приказките за някакъв руск шпионаж са долна инсинуация на ЦРУ.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Русия ни хакна изборите! Русия е агресор " " САЩ искат да ни дестабилизират! Искат да ни нападнат "Така реват медиите, населението се вкарва във филма, марионетките, посочени за лидери се пънат в героични пози, а зад кулисите хитрите Мошета, Исаковци и Авраамовци се хилят саркастично, радват се на триумфа си и си въртят кървавите парички. Междувременно, в кръчмата в село Долно Нанагорнище бай Иван и бай Георги ще се пребият един друг с бастуните, спорейки разгорещено чии ракети са по - добри.
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия беше силна ама при Сталин. Сега е една одъртяла и омършавяла мецанка с окапали зъбета. Ръмжи, заплашва, прави се на страшна и вървежна.. но добре осъзнава, че силните и години са безвъзвратно отминали.
24
3
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
И Китай. Но и трите са контролирани от евреите, които внушават, че има напрежение между Русия и САЩ. Напрежение има, но то е изкуствено подклаждано и е между жителите на двете страни. А напрежение в самия елит, коийто ръководи и двете държави, а оттам и целия свят няма как да има, защото в противен случай ще поставят под въпрос господството си над планетата. Само се имитира противопоставяне за да се разделя човечеството. Също като мнимото " противопоставяне " между ортаците ГЕРБ и БСП.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте доказателства. Нямате никакви доказателства че Русия ви се меси във вътрешните работи. И американците нямат никакви доказателства и англичаните нямат никакви доказателства а налагат незаконни санкции. Всички се месят във вътрешните работи на Русия а след това обвиняват че родната ни матушка им се месела. Подлеци. Веднага отменете незаконните си санкции и зплатете компенсации в долари на Русия.
22
0
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
То това не се случва от времето на Иван Александър и еврейката Сара - т.е. от над 600 години.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо, Боко, Гоце, Пешо Коня, Рошко Капута, Рада Дълбоката, Славуца Корнелия, Доган, Магарешки, Драгалевския мургавел, Царя на комара, Ф.Димитров, СтаниШЕФ - всички под ножа! Заедно със слугите им!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Важното е политиката на България да съвпада с националните интереси на България, което не се случва от много време насам.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой пък дори си мислят, че " неутралитет " е название на някаква " срамна "(т.е. венерическа) болест.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо като снася на американците, ще го съдят ли?
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато руснаците в отговор на експулсирането на руски дипломати експулсираха същия брой американски, за които предполагаха, че се занимават с шпионаж, в ЦРУ изведнъж се загрижиха и публично започнаха да се оплакват, че вече не разполагат с достатъчно дадни за това, което се случва в Русия...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умирам си от кеф, че когато спомена за неутралитет, чуждопоклонниците веднага ми изваждат цитати от " Ад " на Данте. Милите, чудят се с какво да си оправдаят предателството!
15
1
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Нито една от двете! Защото освен интереси, има нещо, което се нарича достойнство!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуждопоклонниците, слугите на контролираните от юдеите империи Русия и САЩ за пореден път продават Родината си...