Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!

Русия стресната от сили, които не искат обединен ЕС
Обновена: 17 ное 2018 17:47 | 17 ное 2018 17:10, Камелия Цветанова
221
Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!
Снимка: Reuters, архив

Министерството на външните работи на Руската федерация осъди използването на националистически идеи в борбата за привличане на електорат за предстоящите през май 2019 г. избори за Европейски парламент. Това се казва в изявление на външнополитическото ведомство в Москва, публикувано на официалната му страница, предава TACC.

Още по темата
"Вече съвсем нечистоплътно ни се представя очевидния стремеж за използването на такъв вид изкуствени идеологически постройки в конюнктурните интереси на развихрилата се борба за гласовете на избирателите в навечерието на вота за ЕП“, се казва в разпространения текст, цитиран от "Фокус".

От МВнР на Русия изказват мнение, че на изборите „национално ориентирани сили“, които се противопоставят на идеята за по-нататъшна федерализация на Европейския съюз, може да получат по-голям брой мандати в сравнение с предходни гласувания – или поне ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение.

Според Москва паметните събития за 100-годишнината от края на Първата световна война са довели в европейските столици до "повече от съмнителни паралели“ между сегашната ситуация на континента и периодите преди двата световни конфликта.

В тази връзка МВнР на Русия напомня, че Първата световна война е избухнала "в резултат на стремежите на тогавашните велики сили към европейска и глобална хегемония, към преразпределяне на сверите на влияние“.

"Недопустимо е да се слага знак за равенство между защитата на националните интереси и национализма, между борбата за правото на съхраняването на идентичността, предаността към традиционните ценности и войните“, се казва още в текста.


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Do 172 Ne stava duma za geovrafia I istoriaglupako a za politiceskata karta. Rusia ne e v ES I nyama Dumata v EP. Osven tova, naskoro poiska da napusne OCCE. I e pod sankciite na nay-razvitite darjavi v sveta. 78 %ot teritoriyata I e v Azia. Teritoriyata na ES I stranite ot NATO prevazhojdat tazi na Rusia. Bay.
171
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 155
И въпреки всичко, Европейска Русия от Калининград до Урал е най-голямата европейска страна. В тази площ могат да влязат десетина европейски страни. Япония, Ю.Корея, Сингапур са азиатски страни, но вие се наssирате от щастие, като чуете за тях. Нищо, че през ВСВ японците са ядели ритуално черни дробове на още живи пленници - свалени американско летци. Древният японски обичай киматори!
№ 171
Народът на хан Котраг - брат на хан Аспарух, микроцефалче!
170
7
 
2
 
! Отговори
134кк преди 4 месеца
Какви волжки българи бе глупаци. Такива животни няма.
169
7
 
5
 
! Отговори
Бонобо преди 4 месеца
До Анонимен 151
Ленин е един от колосите на началото на ХХ век мислител и революционер. Ти си екземпляр и то образец на човешко подобие. Според теб: "Ленин е родом от Симбирск,който се намира на територията населена предимно с волжски българи".
Зле си с географията, волжските българи ги дири оттам Волга, на изток, около Кама.
И чувашите са малко нещо българи, но в Ульяновск (б. Симбирск) са пренебрежимо малко. Я ме подсети, кой тамошен "българин" е имал "превъзходство" над В.И.Ленин!
168
10
 
8
 
! Отговори
Бонобо преди 4 месеца
До Анонимен 167
Руснаците са много чистоплътен народ. Колко народа имат свои национални бани?
Има римска баня, финска (сауна), руска, турска (хамам). Когато в Русь във всяко селце е имало "банька", със своите ритуали, хигиенна и лечебна, във Версай и не само там, а в цяла Западна Европа, са се поливали с благовония, за да не смърдят, имали са въшки!
Като прочета за кочинка нещо в мен иска да прекара през гръцмуля на писалия това едно добре наточено ....
167
4
 
5
 
! Отговори
Бонобо преди 4 месеца
До Анонимен 158
Не знам ти кръстоска между какви идьоти си, но поне единият е от тези, чийто предци са били изгонени от Индия. Невежа, Бащата на Ленин е мордвин, това е угро-фински народ, а майка му има немска кръв, и според някои- благородническа.
Ленин е псевдоним, както и Сталин. Фамилията му е Ульянов. Това и децата го знаят, но деебильчето - не! Чети бе, шмугльо!
Защо като пишете "татарин" за разни руснаци, това е лоша дума, а като ви прихване патриотизма, ги обявявате за българи? А?
166
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тя русия е нечистоплътна въобще да недава акъли а да учи Китайски и без това ще му е провинция
165
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българите са най-мощните политикари и знаят най-много в сравнение с другите нации (ирония). Затова са най-бедните, с най-кратък живот в най-лоша социална действителност ама с най-високата гордост на последното място в Европа. Индивидуалисти без поглед към общността! Ирония, метафора и сарказъм! А де!
164
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Мнооооого двулично. След опита си да създадат националистически интернационал, колкото и взаимно изключващи се да са тези две понятия, московските финансови благодетели на европейските националисти заклеймяват национализЪма в Европа.
163
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво става? Палачинката се обръща. Дребните тактически победи на Путин от поддръжката на всякакви маргинални партийки и движения занимаващи се основно с подриване на ЕС започва да се превръща в голяма стратегическа загуба. Обединение тия партийки и движения неминуемо ще застанат срещу Русия, защото и на тях им е нужен враг враг за да са в единение.
162
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Говорит Москва: Товарищи, деньги нет, но вы держитесь!
161
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Азиятската *** няма думата да си се давят в северния океан на никой не трябват
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Do 161 No ne e chlenka na ES.
159
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
No ne e chlenka na ES.
158
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преструват се, че много милеят за целостта на ЕС, като в същото време финансират антиевропейските сили.

Крадецът вика “Дръжте крадеца”.
157
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той Ленин е полутатарин, само му погледнете монголоидната физиономия.

Фамилията му е на женско име, не на мъжко, значи баща му е бил някакво к0пеле - кръстоска на руска идьотка с татарин.
156
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия да не се бърка вработите на ЕС.Нека оправя собствената си *** и своите националисти.
155
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Отдавна е ясно:

Май нищо не ти е ясно - я ни разкажи, къде е бил Стамболов по време на Априлското възстание, 1876? Нали уж е бил ръководител на Революционен окръг?
Ще ни разкажеш ли, за да си променим мнениет за него?
154
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 94 Само 23% от територията на Русия е в Европа,останалата е в Азия.Следователно,Русия е азиатска страна.Не напразно създава Евразия.
153
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До до пехотинец 97 Европейската част на Русия е 23% от цялата прощ на тази държава,останалата е в Азия.Следователно,тя е азиатска стана.Да прибавим-дива диктатура,под санкции.