Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!

Русия стресната от сили, които не искат обединен ЕС
Обновена: 17 ное 2018 17:47 | 17 ное 2018 17:10, Камелия Цветанова
221
Говорит Москва: Нечистоплътно, националисти печелят вота за ЕП!
Снимка: Reuters, архив

Министерството на външните работи на Руската федерация осъди използването на националистически идеи в борбата за привличане на електорат за предстоящите през май 2019 г. избори за Европейски парламент. Това се казва в изявление на външнополитическото ведомство в Москва, публикувано на официалната му страница, предава TACC.

Още по темата
"Вече съвсем нечистоплътно ни се представя очевидния стремеж за използването на такъв вид изкуствени идеологически постройки в конюнктурните интереси на развихрилата се борба за гласовете на избирателите в навечерието на вота за ЕП“, се казва в разпространения текст, цитиран от "Фокус".

От МВнР на Русия изказват мнение, че на изборите „национално ориентирани сили“, които се противопоставят на идеята за по-нататъшна федерализация на Европейския съюз, може да получат по-голям брой мандати в сравнение с предходни гласувания – или поне ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение.

Според Москва паметните събития за 100-годишнината от края на Първата световна война са довели в европейските столици до "повече от съмнителни паралели“ между сегашната ситуация на континента и периодите преди двата световни конфликта.

В тази връзка МВнР на Русия напомня, че Първата световна война е избухнала "в резултат на стремежите на тогавашните велики сили към европейска и глобална хегемония, към преразпределяне на сверите на влияние“.

"Недопустимо е да се слага знак за равенство между защитата на националните интереси и национализма, между борбата за правото на съхраняването на идентичността, предаността към традиционните ценности и войните“, се казва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втората световна война започва с вероломното нападение на Съветския съюз срещу Финландия.Факт!!!
98
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми СССР като се се срутил, защо сега всички се пънат срещи Русия и Путин ги прави за смях?
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен "Санции-манции - ама Крим чии е, а?"Според Беларус и Казахстан Крим е украински. Както и според целия свят.
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санции-манции - ама Крим чии е, а?
95
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия никога не е анексирала Крим. Крим се присъдеини към Русия след като обяви независимост и проведе референдум - по всички правила на международното право. Ако Русия беше анексирала Крим защо не заведоха дело срещу нея в Международния съд в Хага?
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен101 Никоя държава не е велика сила под санкции.
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 99 Сталин и Хитлер са искали да си поделят света,но след това се отмятат и така,запалват Втората световна война.Без помощта на запада,СССР нямаше да победи Хитлер.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96 Каква лъжа!Русия непрекъснато напада,нападнала е всичките си съседи и е развила там замразени конфрикти.Нападна независима Украйна,анексира украинската територия-Крим,цяла Източна Украйна превърна в развалини,изби над 10 000 невинни украинци.
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АнонименСАЩ и Англия имаха военна мощ да приключат с Германия и Хитлер за няколко седмици и нямаше да има никаква ВСВ, вместо това го финансираха да воюва с Русия. А Русия изнесе цялата тежест на войната сама и САЩ се намесиха едва накрая когато Русия вече беше скършила гръбнака на Германия и беше започнал победния марш на Червената армия. САЩ са намесиха именно да попречат на Червената армия а не да помагат на Русия.
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен94 Територията на една страна не определя,дали тя е велика сила.Помогна ли тази територия на СССР,който се срути в началото на 90-те?
89
7
 
8
 
! Отговори
до пехотинец преди 5 години
"Погледни сам на картата,каква нищожна част ,заема Русия от територията на Европа.Русия е дива,азиатска диктатура."A ти спри да идграеш Call of Duty, да си фантазираш, че си войник, обърши си ***, запаши си гащите и кажи на мама да ти направи мляко с какао. Русия заема голяма част от територията на Европа. Като минеш 8-ми клас може да те запознаят в час по география.
88
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не е нападала никоя страна за разлика от евроатлантиците.
87
3
 
1
 
! Отговори
г-жа Иванова 3 клас преди 5 години
сФерите, Цветанова... сФерите!!!
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е най-голямата държава в Ервопа, почти половината (около 47%) от Европа принадлежи географски на Русия. Русия притежава повече територия от Европа отколкото всички страни на ЕС взети заедно.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90 Злато и диаманти не се ядат и не могат да се налеят в танковете,самолетите...губи се войната,докато се продадат,драги.Важен е бил моментът,в който САЩ са помогнали.Било е въпрос на дни,дори часове.
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до пехотинец 87 Погледни сам на картата,каква нищожна част ,заема Русия от територията на Европа.Русия е дива,азиатска диктатура.
83
3
 
7
 
! Отговори
До пехотинец преди 5 години
Името ти говори само ща теб. Ако си много умен няма да си пехотинец. Сигурно се пробуждаш от страх от Путин!
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе, в грешка си. САЩ никога не са финансирали Сталин. Само 4% от военното оборудване, запаси, дрехи, консерви, гориво през ВСВ за Русия са от САЩ и то не като помощ а Русия е плащала прескъпо в злато, диаманти и ценни метали защото е нямала валута. САЩ са ударили големи печалби, безработица почти нул, за пръв път тогава в САЩ се заговаря за проблема със затлъстяването, докато в Русия хората измирали от глад в обсадените от германците градове.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до пехотинец 85 Територията на една страна не определя,дали тя е велика сила.Помогна ли тази територия на СССР,който се срина,като кула от карти в началото на 90-те?Само САЩ и Канада имат по-голяма територия от Русия,да не говорим за страните от ЕС и другите от НАТО.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 81 Ха,ха,защо им е трябвало на американците да се провокират сами,вместо,да приемат в сената,САЩ да влезе във войната?Няма никаква логика в това,което пишеш.Може други да са провокирали ,но не и американците,които се печаха на плажовете,докато в Европа ,хулиганите-Сталин и Хитлер, не можеха да си поделят света и трещяха с оръдията.