Москва: Западът иска Балканите за плацдарм срещу Русия

Настоява страните от региона да направят избор: или с Москва, или с Вашингтон и Брюксел!
17 ное 2018 14:28, Елка Василева
364
Москва: Западът иска Балканите за плацдарм срещу Русия
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Западът предприема упорити опити да превърне Балканския полуостров в плацдарм срещу Москва. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за сръбския вестник "Телеграф", цитирано от TACC.

"След края на Студената война западните държави се отказаха от съвместната работа за формиране на архитектура на равна и неделима сигурност в Евроатлантическия регион, за което Русия настойчиво призоваваше. Вместо това избраха път без изход -  път на разширяване на контролираното от тях геополитическо пространство, създаването на нови разделителни линии на европейския континент – каза Лавров. – Например през 1999 г., грубо нарушавайки международното право, два месеца и половина бомбардираха Югославия, а след това в опит да легитимират агресията признаха едностранно провъзгласената независимост на Косово", подчерта първият дипломат на Москва пред белградското издание.

По думите му един от резултатите от антируската линия на Запада "стана режисираният и подкрепян от Вашингтон и европейските страни въоръжен пуч в Киев от февруари 2014 г". "В резултат Украйна, която имаше всичко необходимо, за да стане успешна и процъфтяваща страна, се оказа въвлечена в кървава междуособица", допълни Лавров.

"Създава се впечатлението, че уроците от украинската трагедия не са научени на Запад. Днес се предприемат упорити опити Балканите да се превърнат в още един плацдарм срещу Русия. От страните в региона настойчиво изискват да направят избор: или с Москва, или с Вашингтон и Брюксел", подчерта руският външен министър.

"Ние знаем, че върху Белград се оказва сериозен натиск с цел да принудят страната да се откаже от взаимноизгодното сътрудничество с нас. Сръбските братя се противопоставят уверено на това. В Москва високо ценят самостоятелния многовекторен външнополитически курс на Сърбия, който, убеден съм, отговаря на основните интереси на вашия народ", коментира Лавров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Змията хапе най-много като умира, та и с *** така. Предприели са няква офанзива на пропагандния фронт.
254
5
 
9
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
Руснаците са си най големите врагове!СССР се разпадна при първия голям срив цената на нефта!Минаха 30 години и се видя ,че нищо не са научили!
253
13
 
5
 
! Отговори
долу капитала преди 5 години
Всичко беше евтино,и имаше прогрес.Да живее БКП и СССР
252
4
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ПРЕДИ 30-Г. , ...И АЗ БЕХ МЛАД И КРАСИВ!!!СЕГА ПАК СЪМ си КРАСИВ ...АМА И С ПАРИ !/...за разлика от некадърниците , като тебе.../Запомни --МИНАЛОТО НЕ СЕ ВРЪЩА--САМО СЕ ПРЕГЛЪЩА...ХА,ХА,ХАААААААААААААА
251
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 30 години вдин хляб на беше 0,25, а беше 0,40 стотинки.И не сравнявай заплата тогава и пенсия сега. На тогавашна заплата от 200 лв сега се равняват 1500 лв. А пенсиите тогава бяха 50-60 лв.
250
11
 
8
 
! Отговори
Рамбо с босилека преди 5 години
Колкото и да се пенявите,запада е бита карта,падналите Ангели.Русия ще я има.*** се от завист
249
8
 
9
 
! Отговори
До 242 преди 5 години
Не е важно колко получаваш, а какво можеш да купиш с него. Преди 30 години получавах 200 лв. но за 5 лева пълнех чантата сега 300 лв пенсия и за 50 лв. не мога да напълня чантата. 1 кг . хляб беше 0.25 лв. сега 0.650 кг. е 1.20 лв. 0.500 кг. кисело мляко беше 0.23 лв сега 0.380 кг. е 1.20 лв. и тн и тн.
248
4
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
В политиката всичко е възможно,но младите хора трябва много внимателно да проучат съдбата на Хитлер-Югенд.Тези млади и може да се каже прекрасни германчета са възпитавани ,че трябва да бъдат готови да убиват по-низшите от тях,още повече ,че това действие им се разрешава без последствие,а също така е желателно.Отделни елементи от подобно възпитание по отношение на руснаците се вижда - в Украйна,Полша,Прибалтийските държави,има го и у нас.Но това е като да пуснеш духа от бутилката,а после...
247
9
 
10
 
! Отговори
НАПРОТИВ: преди 5 години
РУСИЯ И ПУТИН--ОТДАВНА СЕ СТРЕМЯТ ДА НАПРАВЯТ ОТ БАЛКАНИТЕ РУСКИ ПЛАЦДАРМ ,ЗА НАПАДЕНИЕ НА ЗАПАДА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА!НАПРАВЛЕНИЕТО НА ГЛАВНИЯ УДАР Е ЯСНО ---- ЗАЩОТО В НЕГО ВЛИЗАТ , БЪЛГАРИЯ , , МАКЕДОНИЯ, Ч.ГОРА ,СЪРБИЯ И СЛОВЕНИЯ!ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:КАКВИ ПАРИ И СИЛИ , СЕ ХВЪРЛЯТ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯТА НА ТЕЗИ СТРАНИ ОТ КГБ!В ДЪНОТО НА ВСИЧКИТЕ- ПРОТЕСТИ , САБОТАЖИ И ПРОВОКАЦИИ -СА РУСКИТЕ АГЕНТИ С ПАРИ И АКТИВНА ПОДМОЛНА ДЕЙНОСТ!ПОГЛЕДНЕТЕ СИРИЯ-И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ВИ ОЧАКВА ОТ АЗИАТЦИТЕ!!!!
246
0
 
0
 
! Отговори
кон преди 5 години
До Анонимен : Ти си анонимен бе майна, говориш"интересни" небивалици , браво.
245
1
 
5
 
! Отговори
кон преди 5 години
Моят конски колега отново цвили глупости.
244
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 248,251 Дадото,като че ли е предвидил,че Русия ще попадне под разширяващи се санкции,от най-развитите страни,в 21 век.
243
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен245 Вземи си раничката и тръгни по следите на Волжка България,може и по тези на Чингис хан,пътьом.Ние сме в реалноста,днес,в ЕС,далеч от дивата ,азиатска диктатура Русия.
242
5
 
1
 
! Отговори
до 248 преди 5 години
Абе, 248-мия, твоя дедо ти пророк ли е бил? Ти май си с неговия умствен капацитет.
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е-л-к-е, още ли те държат на работа с твоите преписани статийки? Що не излезеш при протестиращите да видиш истината??? Турме!
240
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората бягат от изток на запад
239
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядоми роден 1908 два пъти видя разпад на русия .Помня казваще от тези овредени руснаци нищо няма да остане Бог ги е нарочил и ще ги затрие
238
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия няма бъдеще разпада и е сигурен
237
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E, що да не иска?!?
236
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че България е загубила силата си се дължи единствено на българите .А това че сме силни с Русия е в историята ни -Волжка България сега част от Русия/и ако те не го признават -ние сме си виновни дори ако погледнет и народните носии са с близък характер-дали ни харесва или не това е наш проблем .Ако България беше тръгнала по един по-добър път след 89г и македонци и руснаци щяха да искат да са българи / .Ние нямаме нищо общо със САЩ и НАТО Ние сме християни и историята е с нас