Москва: Западът иска Балканите за плацдарм срещу Русия

Настоява страните от региона да направят избор: или с Москва, или с Вашингтон и Брюксел!
17 ное 2018 14:28, Елка Василева
364
Москва: Западът иска Балканите за плацдарм срещу Русия
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Западът предприема упорити опити да превърне Балканския полуостров в плацдарм срещу Москва. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за сръбския вестник "Телеграф", цитирано от TACC.

"След края на Студената война западните държави се отказаха от съвместната работа за формиране на архитектура на равна и неделима сигурност в Евроатлантическия регион, за което Русия настойчиво призоваваше. Вместо това избраха път без изход -  път на разширяване на контролираното от тях геополитическо пространство, създаването на нови разделителни линии на европейския континент – каза Лавров. – Например през 1999 г., грубо нарушавайки международното право, два месеца и половина бомбардираха Югославия, а след това в опит да легитимират агресията признаха едностранно провъзгласената независимост на Косово", подчерта първият дипломат на Москва пред белградското издание.

По думите му един от резултатите от антируската линия на Запада "стана режисираният и подкрепян от Вашингтон и европейските страни въоръжен пуч в Киев от февруари 2014 г". "В резултат Украйна, която имаше всичко необходимо, за да стане успешна и процъфтяваща страна, се оказа въвлечена в кървава междуособица", допълни Лавров.

"Създава се впечатлението, че уроците от украинската трагедия не са научени на Запад. Днес се предприемат упорити опити Балканите да се превърнат в още един плацдарм срещу Русия. От страните в региона настойчиво изискват да направят избор: или с Москва, или с Вашингтон и Брюксел", подчерта руският външен министър.

"Ние знаем, че върху Белград се оказва сериозен натиск с цел да принудят страната да се откаже от взаимноизгодното сътрудничество с нас. Сръбските братя се противопоставят уверено на това. В Москва високо ценят самостоятелния многовекторен външнополитически курс на Сърбия, който, убеден съм, отговаря на основните интереси на вашия народ", коментира Лавров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв плацдарм няма да ставаме!Затова, хич и да не си правят устата някои да ни пращат тук мигранти, които вероятно ще бъдат така подбрани, че да са враждебни срещу християнския свят или само срещу православието.
214
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лавров е голям политик и много умен. Затова децата му са в Лондон.
213
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителствата на Балканите могат да са срещу Русия но народите на Балканите никога няма да са срещу Русия /срещу царя Освободител Александър II/втори /.
212
10
 
11
 
! Отговори
До НАТО преди 5 години
Ходи в Гуантанамо, можеш да попаднеш на някоя симпатична джендърска американка, ще има да те влачи на верига и да ти обяснява натовските ценности.То на живо автомат не видяло, тръгнало да защитава НАТО.Аман от со росоидни *** и неосъзнати бъдещи такива!
211
9
 
14
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Запада иска Балканите за плацдарм, а кой анексира територии, кой окупира, кой нарушава въздушното пространство на България, кой дислоцира балистични ракети близо до Балканите???Агент Бен Райли!ЦРУ!!!
210
15
 
8
 
! Отговори
Само с ЕС и НАТО преди 5 години
Добре, че на Балканите е НАТО- бомбардира Сърбия и изби над 2000 мирни сърби за да да разцепи Балканите на малки етнически анклави като Косово и държавици.Когато в Македония албанците избиваха македонски полицаи, НАТО ги подкрепяше като борци за " етнически права и демокрация", както подкрепя ИДИЛ в Сирия, " Десен сектор" в Украйна- все "носители на евро-антлантически ценности и борци за демокрация и човешки права".Иначе в България откакто сме в ЕС, заплатите ни станаха ЕС по 2- 300 евро!
209
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ти харесва в ес марш в сибир гадни продажни руски ***.
208
2
 
15
 
! Отговори
шантаж? преди 5 години
Един вид, казва, ако не сте с Москва ще ви направиме като Украина."Създава се впечатлението, че уроците от украинската трагедия не са научени на Запад. Днес се предприемат упорити опити Балканите да се превърнат в още един плацдарм срещу Русия."
207
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 194По-скоро - краварското. Не е естетиччно някакси, в една древна държава като България, с древна култура, на централно място да мучат крави. Иначе нЕма лошо, кравата е добро и полезно животно.
206
2
 
14
 
! Отговори
ЕС е "светло бъ преди 5 години
Хубавото на членството ни в ЕС, с мониторинга от ЕС и САЩ е, че нямаме корупция.Другото хубаво е, че от 2007 година работещите в България взимат минимална заплата от 1 300 евро, иначе заплатите са по 3 000 евро средно за провинцията и 4 000 евро за София!Нищо, че управляващите ни от 1991 до 2018 от всички партии минали през властта са бивши комунисти, комсомолци и доносници на ДС- ЕС и САЩ ги подкрепят на всички форуми и ги наричат стожери на " демокрацията и европейските ценности"!
205
7
 
19
 
! Отговори
Хаха Азия преди 5 години
Какви партньори са ти европейците бре? Винаги са гледали на българите като втора ръка хора. Продават си некачествените бок луци на високи цени и си го признаха, и спечелиха пазари като ти унищожиха производството.Партньори били? Те те гледат с презрение, то партньори му били.Партньори са в ограбването на българите, ама така е като нямаме читави политици.Партньори, те ни плюят, то мисли, че роса го полива.
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 89% от Русия -в АзияЗле си, момче ... Какво така ти изпече мозъчето!? И без това си имал 100 гр. сиво вещесто, а сега вече е изпарено. Хероинът е лошо нещо. Трябвало е да внимаваш.
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
tova niama da stane
202
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196Явно си препил с Бояришника... Или не, по-скоро *** е прекалявала с него, затова проявяваш такъв остър ум...
201
14
 
9
 
! Отговори
89% от Русия -в Азия преди 5 години
Рашки, света няма нужда от присъствието ви. За вас сме ПЛАЦДАРМ, за европейците сме партньори. Боки се прегръща с Меркел, Камерън, Макрон и сие, а с Путин никой не се прегръща. Самотен е кръвожадния звяр и почва да си съчинява истории за плацдарми!
200
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до БГ+руБезrръбначно, не знаеш ли, че в началото на миналия век, когато се е решавала независимостта на България, пияницата Чърчил и лисичавия френски външен министър са крещели обезумели, че на Балканите не трябва да има държава България. А вие сега лижете подметките и се кланяте на алчния Запад, който след като загуби колониите си, направи от нас съвременни такива, като ни "прие" в подлото европейско семейство, след като ни обра всичко и ни направи НАЙ-БЕДНИ!
199
11
 
18
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
А вие защо ги искате Балканите бе, гъзoвe, дето не се наядохте на територии? Не виждате ли, че даже това, дето го имате не можете пътища да му направите. Искате ги за Плацдарм срещу Европа, ей това искате. Ама сме в НАТО и ЕС и му яжте голата опашка :)
198
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 205Със сигурност от рождение не си ходил на психиатър, а *** - на преглед при венеролог. Наследственият с.ифи.лис предизвиква сериозни психически отклонения в поколението.
197
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сара 202SKAPA SARA NE MOGE DA SI DEMOKRAT I DA OBICASH RUSIA..AZ OBICAM DNEVALNI,NO ISKAM SLABA RUSIA RAZDROBENA NA OSHTE 1 000 DARGAVIZI,KOITO BALGARIA SHTE VLADEE,A RUSITE SHTE STANAT NASHI ROBI.
196
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PREZ 1999 G, RUSIA KAZA NA YUGOSLAVIA -VIE MOGE DA UBIETE VSICKI MUSULMANI NA TERITORIATA,A POSLE SE SKRI KATOM UMRELA K,URVA KOGATO ZAPADAT BOMBARDIRA YUGOSLAVIA.SEGA RUSIA E NAI-SLABATA DARGAVA V SVETA.DA PUTIN E SILEN COVEK,NO RUSIA E SLABA I NE GO ZASLUGAVA,.