Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети

Радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот
20 ное 2018 11:45,
386
Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети
Снимка: Reuters

В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови далекобойни ракети, с които ще могат да свалят крилати и балистични ракети на стотици километри разстояние. Ще се сдобият и с възможността да прехващат противникови палубни изтребители, още докато излитат - "още над самолетоносача", пише "Известия".

Още по темата

Източници от министерството на отбраната в Москва информират, че изпитания на новите управляеми боеприпаси за "уникалните" руски зенитни комплекси "Полимент-Редут" са насрочени за идната година. Експерти твърдят, че тези ракети радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот, по-специално в отбраната на стратегически обекти.

Точните тактико-технически данни на новите оръжия още не са огласени, но вестникът предполага, че ракетите ще могат да поразяват аеродинамични цели на разстояние до 400 км и на височина до 35 км. Така новите руски фрегати и корвети ще получат според него "дълга ръка", с която ще могат да изграждат безопасна зона с радиус няколкостотин километра около морски и сухопътни обекти. Зона, непреодолима и за крилати, и за балистични ракети, дори за дронове, изтъква изданието.

Руските въоръжени сили отделят максимално внимание на противовъздушната отбрана, отбелязва "Известия". В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за управление, която ще свърже всички средства за ПВО и авиацията на полуострова. Под общо управление ще минат изтребителите, бомбардировачите, щурмовите самолети, бойните хеликоптери, дроновете, комплексите за ПВО и радарите, пише руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не ме интересуват, ако ще да са построили асансьор до Луната. Бил съм там, бил съм и в САЩ - руснаците са народ от идьоти.
216
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 268 преди 5 години
Ще ти напиша нещо, от което ще се подмокриш от щастие:"В 1908 году Анджей Пшеницкий выиграл международный конкурс по проектированию Дворцового моста в Санкт-Петербурге."Пшеницкий е поляк, дълго работил в Русия. Ще добавя, че в Санкт Петербург е работил Боалдийо (хлъц, тоя па кой е?), Мариус Петипа, че на руска служба са били мореплавателите Беринг, БелингсГаузен, генералите Тотлебен дядо и внук и стотици други европейци. И какво? Какво от това? Мислиш, че ще унижиш руснаците? Много си тъъъп!
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 269Аз имам възражения по този въпрос. Всъщност искам да кажа, че щом си толкова критичен към руската бойна техника, значи армия има много по-добра. Разкажи ни за нея, не се стеснявай.
214
1
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Нещо като никелиран аспух на трийсе и пет годишен дизелак.
213
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 269Дришъл, "Кузя" служи на руснаците за тренировка на пилотите на морската им авиация. Макар че имат два проекта за самолетоносачи, прогнозирам, че няма да строят такива остарели като концепция свръхскъпи чудовища. Наместо един "Щорм" могат да направят 5-6 подводници тип "Хаски", от които янките ги втриса преди да са се появили.Самият "Кузя" е крайцер и то много мощно въоръжен.Въпрос: след като руското оръжие е толкова проблематично, дали ще го направят, ЗАЩО СЕ ТРЪШКАТЕ ТОЛКОВА?
212
5
 
7
 
! Отговори
До Боби - 2 преди 5 години
Тези подводници с най-тихите, шумът им е колкото фоновия шум на морето, а сега може би вече са построили още по-добра, с анаеробен двигател. Само през реката, на Васильевския о-в се издига нов жилищен комплекс, където по-рано беше пустош. Обичам Ленинград! Ако някой от плюещите тук кобри го види, ще дава заето цяла седмица. Строили били европейци. Ами да - Роси, Монферан, Растрели, Камерон и др. Затова казвам, че Русия е Европа! Прихванали са всичко най-добро от Европа. На снимката е Ермитажът!
211
5
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Боби, каквото и да му кажеш, оно че си рупа ли, рупа! Ще се опитва да оригиналничи, без да знае, че само се излага. Изкарал съм на това място почти 6 години. Точно тук, при Дворцовия мост, Нева е дълбока 24 метра и някъде тук под нея минава метрото. Ние правим проблем от Перловската и Владайската река. Онзи, дето се тръшка: "Другото опасно нещо е че ремонтните им заводи са в гъсто населени райони. Не че някой го е грижа за хората" да знае, че на по-малко от 2 км по Малая Нева правят подводници
210
1
 
8
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Да плюем можем,да си оправим къщата обаче не е наша работа((( ,когато някой ни помогне, после ще го окаляме така, че човек да го е срам да спомене името българин :https://youtu.be/8yz1baLrQC4
209
11
 
6
 
! Отговори
Марш на протестите преди 5 години
Хайде русофилите да не се занимават с уникални руснашки глупости ами да отиват на протестите и да свалят неуникалното правителство на Борисов и да поставят на негово място уникалната русофилка и путинофилка Нинова.
208
1
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
А бе когато трябваше, май изстрелваха ракети срещу ИДИЛ и по море.
207
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безаналоговия недоносец Умирал Кузнецов също е уникален като свръзвуковите уникални ракети на Путин. Някой русофил да не е съгласен че Умирал Кузнецов не е уникален? Някакви уникални русофилски възражения по този въпрос?
206
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 264Съвсем прав си друже. То и без друго в цялата стара част на Петербург няма нищо построено от руснаците, та мостовете ли да направят сами. Платили са ня някой да им направи подвижен мост като над Темза.
205
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току що от Севастопол пристигна скръбната вест, че гордостта на черноморския флот флагманския кораб Масква окончателно се е потрошил и не може да напусне пристанището. Очаква го дълъг едногодишен ремонт, който на всичкото отгоре няма да може да се извърши в Севастопол и уникално разваления кораб на буксир ще трябва да заобиколи цяла Европа за да отиде до другата развалина Умирал Кузя за дълъг ремонт. Дано Путин успее да го зареди с уникални ракети преди дългия поход около Европа. Уникална гледка
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ доста по стар за отбелязване. Направо история.
203
1
 
1
 
! Отговори
alienated преди 5 години
като преминат скоростта на светлината да пишат, че иначе нещо ми изглежда като новини от отдавна
202
0
 
1
 
! Отговори
same преди 5 години
особено Амстердамските
201
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това трябва да е някакъв празник . Има флагчета по моста. Иначе мостове има и не са последна дума на техниката . Обикновенно ги ползват нощем защото са бавнички и манава час докато възстановят движението . Никога не съм виждал боен кораб до зимния дворец. Другото опасно нещо е че ремонтните им заводи са в гъсто населени райони. Не че някой го е грижа за хората.
200
7
 
4
 
! Отговори
same преди 5 години
уникална е само свръхзвуковата простотия на някои от съпортърите им, особено по-тъпите
199
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германия"Аз Цяла западна Европа съм обиколил..."Като си я обиколил колко са ГОЛЕМИТЕ плавателни реки които могат да приемат големи кораби Примерно Корабът на снимката е *** клас 1234 ОВОД(НАНИЧКА NATO име) 59м дълга и 12м широка газене 2,5мПо реката са минавали и по-големи кораби примерно Аврора 127м * 17м * 6.4м газене
198
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До привет от ГерманияСигурен съм,че твоите "оригинални" неща до едно са "Made in China".Впрочем,пълно е и с клипове на американци,които си правят разни неща в къщи и трябва да признаем,че са майстори.Заради липса на пари ли го правят?Вярно,руските неща са с по-практическа стойност.