Путин: Русия се превъоръжава ударно!

Отпуснати са 1,5 трилиона рубли за модернизирането на армията
21 ное 2018 09:45,
260
Путин: Русия се превъоръжава ударно!
Снимка: Reuters

Мащабното преекипиране на руските въоръжени сили ще осигури запазване на стратегическия паритет и ще защити Русия от външни заплахи. Това заяви президентът Владимир Путин, цитиран от електронния вестник "Лента".

Още по темата

"До 2021 г. делът на модерните оръжия и техника в армията и флота трябва да достигне най-малко 70 на сто", каза Путин пред участниците в съвещание по военни въпроси в Сочи. По думите му това мащабно превъоръжаване ще даде възможност да бъдат решени всички задачи, поставени на войските.

За създаване и серийно производство на въоръжения и военна техника през 2018 г. бяха отпуснати общо почти 1,5 трилиона рубли. Превъоръжаването на армията като цяло следва зададеното темпо. Специално внимание се отделя на разработването на перспективни системи, които ще определят бъдещето на руските въоръжени сили за години напред, отбеляза президентът, цитиран от ТАСС.

На 26 октомври Путин нареди да бъде повишено нивото на бойната и оперативната подготовка на руските въоръжени сили. Върховният главнокомандващ прикани армейското ръководство "да се съобразява изцяло с опита от военните операции в Сирия".

Миналия ноември той заяви, че Русия ще увеличи производството на военна продукция. Путин изтъкна, че за целта трябва да се готвят всички големи частни и държавни предприятия. По думите му способността на икономиката бързо да вдига при нужда обема на отбранителната продукция е сред най-важните условия, гарантиращи сигурността на всяка държава, напомня "Лента".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
11
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 195 преди 5 години
"Голям развой, голямо нещо а дори стрелковото им оръжие още е базирано на АК"***, да, основните автомати на руската армия са АК-12 и АК-15, модернизиран АК - нови материали, ергономика, удобен и безотказен. Спецчастите им ще имат два варианта на ковровския АЕК-971 с балансирана автоматика - дулото му въобще не мърда при автоматичен огън. Както и компактните мощни автомати кал. 9х39, "двусредни" - за стрелба във вода и въздух, безшумни и т.н. Правят и много усилени боеприпаси.
192
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш мир, готви се за война!!Братята руснаци си знаят работата!!!
191
12
 
13
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
П У Т Я не чете ли вестници? Петрола се срина със 30% за един месец, откъде пари?
190
13
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
С кого ще се бият? Дали не са замислили да унищожат Щатите , че тогава няма кой да бута цивилизацията напред.
189
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е Черно море
188
11
 
8
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Към всички, които ме нападат. Ако не бяха доблестните воини от 101-ва въздушнопреносима дивизия, частите на шотландската на нейно величество гвардия и досега щяхме да сме част от една чужда нам нация.Никакви руснаци не е имало.Това са съчинения на комунистическите историци
187
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В руското семейство украинци няма. Защото НЯМА УКРАИНЦИ. Това е една измислена нация. Скоро ще има украинци. Глада и студа, които им организира МВФ е в състояние да превърне в нация дори група от мухоморки и мухи... А какво да говорим за групи от румънци, поляци, унгарци, руснаци, турци и дори българи...
186
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на Руско - Турската война не е имало украинци. Последните се писаха казаци, но казаците пък отрекоха да имат каквото и да е общо с украинците. После се писаха русини, но пък те са руснаци и бързо смениха плочата. Вече и те самите не знаят какво са и откъде са се пръкнали и затова решиха поне ако нямат история да си измислят език и все още се мъчат с полско - руския. Абе смешна, македонстак работа... Украинците са руските македонци. Нашите макета и те лаха по нас 25 години.
185
20
 
17
 
! Отговори
До 193 преди 5 години
Какво се пита бе ,каскет нeдъгaв ? САЩ не търсят нищо там ,а другите държави търсят САЩ и НАТО и то заради собствената им сигурност.Всяка една държава ,която е близо до руската граница иска сигурност ,защото не се знае утре на руските окупатори какво ще им скимне.И причината Русия да няма военни бази около американска територия е ,защото никой няма да им позволи ,Русия няма подобни съюзници ,а и никой не иска руснаци на своя територия.Панимаеш каскет ?
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по - заплашени се чувстват, толкова повече се въоръжават.
183
9
 
14
 
! Отговори
До Българин 203 преди 5 години
Мудак, тогда украинцев не было и в поминке! Все они солдаты России!Ще ти бъде много мъчно да узнаеш, че украинците са народ от руското семейство - руснаци, украинци, белоруси и русини. Сега ги настройват едни срещу други, но милиони украинци се преместиха в РФ за постоянно или като временни работници.Хората от конструкторското бюро "Антонов" се преместиха в Русия, след като Западът реши да ликвидира конкуренцията. В Русия има милиони с окончания на -енко, а в Украйна - на -ов и -ев.
182
8
 
11
 
! Отговори
До Nnn - II преди 5 години
..паметник в София. Не е имало нито един румънец. Румънските нскса положили кости при Гривица. Чест и слава на всички добри хора, дали живота н Япоатза Освобождението на България от османско иго! Който каже дума против тях е подлец и неблагодарник!В руска статия прочетох, че при Плевен се е бил един японски самурай, който влязъл вбой, облечен в самурайски доспехи и само с една катана. Аскерът бил в ужас и викал Аллаха си! Значи войната според теб е Японско-турска! А?Жалък си, презрян!
181
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NnnИденце плоскоглаво, нискочело, съвсем не чело, защото войната е Руско-турска. Виж как е наречена в енциклопедиите и на другите езици! На Шипка са участвали руски войни 4:1 наши юнаци-опълченци. Руски, от Брянския и Орловския полкове. И Радецки е дошъл с руски бойци, за да спаси прохода. Чети Вазов бе, мучащо чифткопитно! Там не е имало нито един финландец - всички финландци, всъщност шведи, са загинали при Дъбниците. Били са 23-***, знаят се поименно. По-малко, отколкото са на Докторския п
180
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 201 преди 5 години
Първо, не в супермаркета, а специализирани магазини. Бал съм в такъв в Ранчо Кукамонга, СА. Второ, по врабци ли ще пукаш с Барет? С това можеш да утрепеш човек на 2 и повече километра. Категорично съм против това да се продават такива пушкала на граждани! Те са само за спецчастите.В Русия вече се правят снайперски винтовки от тази класа - точност по-добра от 0.3 МОА - в московска фабрика - ОРСИС Т-5000 и карабините на Лобаев - световен рекорд на далечина. Има ловни ОРСИС кал.7.62х51 или х74R.
179
11
 
7
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Към оня, българина: на Шипка решително действаше 101-ва въздушните носима дивизия.Направо да си го кажем.Защото виждам, че в руско-турските войни участват всякакви, но не и руснаци.Защо по дяволите не се казва турско-украинска, турско-финландска или не знам каква си война. Явно нещо историците са за бой.Аман от патриоти-***.
178
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В американските граждани има повече стрелково оръжие, отколкото в армията, а как е при руснаците, а ;)В руснака само бутилочки Боярка можеш да намериш :)))
177
6
 
15
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
След кошмарните за Русия 90-те години, след тоталния провал на държавността, след злополучната първа Чеченска война, след Грузинската провокация явно са направили съответните изводи и са предприели съответните мерки.Заплахите и предизвикателствата стоят.Проблемите във военно отношение явно са решени.Остава да се решат предизвикателствата, свързани с икономическия растеж.
176
5
 
14
 
! Отговори
Иконом преди 5 години
Ами в бг има разни, дето много хвалят сащ, но не отиват да живеят там
175
16
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До "българин"зацикляш на думата руски, българофобе. путин ли те освободи или рашистка рассия? над 70% от войниците загинали за свободата на Бългаярия са били етнически украинци. Над 90 % от състава на Брянския и Орловски полкове били се на връх шипка рамо до рамо с българските опълченци са били украинци, но ти единствено русия, та русия. Русофилите сте най-големите *** и национални предатели.
174
15
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Като е най велика *** Русия които смятате така какво правите в България, за разлика от тия които са отишли в наистина Велики държави.