Путин: Русия се превъоръжава ударно!

Отпуснати са 1,5 трилиона рубли за модернизирането на армията
21 ное 2018 09:45,
260
Путин: Русия се превъоръжава ударно!
Снимка: Reuters

Мащабното преекипиране на руските въоръжени сили ще осигури запазване на стратегическия паритет и ще защити Русия от външни заплахи. Това заяви президентът Владимир Путин, цитиран от електронния вестник "Лента".

Още по темата

"До 2021 г. делът на модерните оръжия и техника в армията и флота трябва да достигне най-малко 70 на сто", каза Путин пред участниците в съвещание по военни въпроси в Сочи. По думите му това мащабно превъоръжаване ще даде възможност да бъдат решени всички задачи, поставени на войските.

За създаване и серийно производство на въоръжения и военна техника през 2018 г. бяха отпуснати общо почти 1,5 трилиона рубли. Превъоръжаването на армията като цяло следва зададеното темпо. Специално внимание се отделя на разработването на перспективни системи, които ще определят бъдещето на руските въоръжени сили за години напред, отбеляза президентът, цитиран от ТАСС.

На 26 октомври Путин нареди да бъде повишено нивото на бойната и оперативната подготовка на руските въоръжени сили. Върховният главнокомандващ прикани армейското ръководство "да се съобразява изцяло с опита от военните операции в Сирия".

Миналия ноември той заяви, че Русия ще увеличи производството на военна продукция. Путин изтъкна, че за целта трябва да се готвят всички големи частни и държавни предприятия. По думите му способността на икономиката бързо да вдига при нужда обема на отбранителната продукция е сред най-важните условия, гарантиращи сигурността на всяка държава, напомня "Лента".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
8
 
7
 
! Отговори
"българин" преди 5 години
с турски произход, пишещ от Анадола и мразещ Путин, защото ТОВА ТУК е СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ, ОСВОБОДЕНА от 500 години ТУРСКО РОБСТВО, ОСВОБОДЕНА от РУСКИ ВОЙНИЦИ, С РУСКО ОРЪЖИЕ. На центъра на СОФИЯ НАЙ ГОЛЕМИТЕ БУЛЕВАРДИ са с РУСКИ ИМЕНА, а пред Народното събрание КОНЯ на ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛ гордо върти опашка
132
13
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
За путинова раССия би било по-удачно да превъоръжи икономиката си, че само с бензиноколонки не се живее, що се отнася до безаналоговите рушки оръжия, те и без това кретат с поне 20 години след тези на развитите нации, та затова товарищ путин като не може да ги конкурира с качество, е решил да наблегне повече на количеството, та военния скрап в Матушката Русь, да я зарине цялата ... !!!
131
15
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Психопата Путин успя да излъже руснаците, че са обградена крепост и ги лъже с мултфилми за супер оръжия. Но всъщност парите за въоръжения отиват в джобовете на неговата престъпна шайка. И единствено безродни българофоби могат да се възторгват от агресивната руска *** и рашисткия и лидер.
130
9
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До майорски"Луда работа ...луда ...за какво са им всички тези оръжия?"Повечето компоненти в оръжията са на базата на полимери (примерно двигателя на ракетата) те имат срок на годност примерно 10-15-20годСлед това трябва да се утилизира или съответните компоненти да се подменят с ново произведени и това при условие че електрониката е в изправност.Обаче след 20 години са се появили нови системи или модификации оръжие с по-високи характеристики - Ремонт Старо или Купуваш ново?
129
6
 
18
 
! Отговори
БРАВО РУСИЯ преди 5 години
Само в теб ни е надеждата. Че нашите надупени политици само за паричките си в чужбина мислят. Харизали са ни на американците безплатно. Даже още 100 години щяло да има визи за нас - защото така казва Големия ВРАГ / не брат/ За Плевела виличка в Халхидики е достатъчно да се продаде изцяло на краварите. За БОЙКО - мизата е да не го вкарат в затвора и да му оставят милиардите в офшорки
128
4
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ХахахаРазберете интелектуалната собственост на оръжията в РФ е на ДЪРЖАВАТА. Държавата дава на заводите(които повечето са държавни) заявка за производство на оръжие - НА КАКВА ЦЕНА - На производствена + някаква печалба(3-5%) и то всичко е не в долари а в РУБЛИТака да погледнем същата ситуация в САЩИнтелектуалната собственост е на ЧАСТНИ ФИРМИ, Държавата(Пентагона) закупува оръжие от Частните фирми на каква ЦЕНА? НА ПАЗАРНА ЦЕНА а колко е надценката при пазарната цена при оръжията ????????
127
3
 
18
 
! Отговори
КОЙТО МОЖЕ преди 5 години
се въоръжава, а който разчита на меко дупе хем ще го боли, хем и с главата си ще се прости За НАШ БОЙКО ИДЕ РЕЧ - за недосетливите от ГЕРБ
126
0
 
14
 
! Отговори
майорски преди 5 години
Абе тя да беше само Русия .... то всички се превъоръжават в НАТО задължават вече всички членки да инвестират 2 % от бюджета си за въоръжение ....САЩ имат рекорден бюджет за военните тази година ...Китай и той трупа оръжие ...Индийците купуват и от Русия и от САЩ и от Франция ...Луда работа ...луда ...за какво са им всички тези оръжия !??
125
7
 
10
 
! Отговори
РАМБО преди 5 години
Ашколсун на Русия,пазителка на световния МИР
124
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ГерманияКазвал съм го и пак го казвамАко беше лесно да се строят пътища в Русия от 1990 до сега всеки можеше да отиде и да се пробва и Европейци и Китайци и Японци и Канадци и Хамериканци не станаха лидери в строителството на пътища и ЖП.Ако си толкова ЕРБАП *** в Русия и строй пътища. За една година ще станеш ЛЕГАЛЕН МИЛИАРДЕР и ще те титуловат ЦАР НА ПЪТИЩАТАно не става условията в Русия са ПРОСТО ТОТАЛНО ОТВРАТИТЕЛНИ
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен146Ще си държа кинтите в български левове,защото левчето за разлика от еврейския зелен гущер няма да изчезне в.така,че вие ч***футите колко и да се мъчите България няма да я затриете, и България е била и ще пребъде,ама вие както се развиват нещата в света вие хазарчета няма да сте живи да видите,защото сте обречени,прокълнати сте и сте пътници при вашия рогат (бог) в пъкала
122
8
 
19
 
! Отговори
браво на тях преди 5 години
а ние си унищожихме армията и сега разчитаме на турци и кравари!
121
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои тук споменават руската система за електронна борба която предизвика наскоро сблъсъка на норвежкия военен кораб ис петролен танкер от който сблъсък военния съд потъна . Същата система руснаците разположиха в Сирия и тази система стана причина израелското прехвалено ПВО -Железен купол да излезе наскоро от строя и ракетите Йасам изстреляни от Хамаз в ивицата Газа да си падат свободно в Израел и това доведе до падането на кабинета на Натаняху. Тази руска системата се казва Мурманск -БН
120
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 139ИНВЕСТИЦИОННАТА БАНКА ГОЛДМАН САКС ЗАЯВИХА,ЧЕ АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР ЩЕ СЕ СРИНЕ ПРЕЗ 2019Смени си тогава парите в рубли!
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вова е на светлинни години преди вас, а вие с хохлите освен ла лаете на друго не сте способни. Да ви е честит майдана, днес е някаква годишнина, а в Кривой рог се топлят с гуми на площада
118
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези дни трети танкер за последните 5 месеца с руски втечнен газ отплава за САЩ ,ще се запитате защо Русия продава на щатите втечнен газ,ами защото САЩ после трябва да го препродадът на европейските дбендъри на двойна цена и чиста печалба.Те на това евроатлантическите папагали му викат диверсификация на енергоносителите ..ха ха
117
1
 
16
 
! Отговори
мреен преди 5 години
Хм,Днес ударно работи против Русия!
116
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой по-точно е заплашвал Русия ...?!Тия с това ли си плашат народа, за да забелязва в каква *** живеят ?
115
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И струваше ли си единият Крим?"---------------------Подобен отечествен Чорбаджи Либен дълбокомислено роди съпоставима мисъл: Руснаците да се бяха предали на 22.06.1941 г. Нямаше да дадат 27 000 000 жертви.
114
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ами така, както се развиват нещата много мирише на поредното взаимноизтребление на останалата бяла раса. Естествено, сещайте се кой има това за цел. И Тръмп и Меркел и Путин, да не говорим за ниския ешалон, в което число влизаме и ние...са марионетки на глобалния играч, който е известен отдавна. Бялата раса и чистото християнство са неговия последен рубикон. По всичко изглежда, че пълната му победа никога не е била толкова близо.