В Харков се опитаха да запалят... руското консулство

В Лвов: Крайнодесни палят гуми и протестират vs. Русия
26 ное 2018 15:52,
117
В Харков се опитаха да запалят... руското консулство
Снимка: Reuters

Продължава ескалацията на напрежението между Русия и Украйна след инцидента от вчера, в който руски кораб стреля по украински военни кораби след конфликт, възникнал край бреговете на Кримския полуостров.

Около 50 души са запалили огньове, а след това са се опитали да подпалят сградата на Генералното консулство на Русия във втория по големина град в Украйна - Харков, съобщи агенция УНИАН.

Протестиращите искат от властите да прекъснат дипломатическите отношения с Москва и да се въведе визов режим за руснаците.

Още по темата

Малко преди това десетки крайнодесни демонстранти са горили гуми пред руското консулство в украинския град Лвов като протест срещу задържането на украински кораби във водите край Крим, предава Асошиейтед прес.

Протестът е организиран от партията "Национален корпус", която призова и за демонстрация пред резиденцията на президента Петро Порошенко в Киев. Според нея Порошенко не е достатъчно агресивен срещу Русия.

"Националният корпус" е малка организация, но може да постави под натиск президента, отбелязва Асошиейтед прес.

Наред с протестите в Лвов крайнодясната организация С14 качи във Facebook снимки на кола с руски дипломатически номера, горяща пред руското посолство в Киев.

ЕС и НАТО призоваха двете страни към сдържаност, след като руската брегова охрана стреля по плавателни съдове на украинските военноморски сили в Керченския проток и после ги задържа. Украинските ВМС заявиха, че шестима негови матроси са ранени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато само с посолствата се знаимават ще е горе долу спокойно, въпроса е кога на украйнците ще им писне и ше пуснат една дълбочинна бомба по руските патоци в черно море, да затрият 20-30 млрд долара на путинчо
42
1
 
8
 
! Отговори
читател vs.редактор преди 5 години
Какво е това vs. бе българино?
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко върви с пълна пара по проекта "Крымская Калефорния" и Велик Израел от Йерусалим до Симферопол. Не случайно всички в тайфата на Путин са евреи. За руснаците ще остане да плащат лихвите по кредита на Ленин с Рокфелер и Рузвелт. А на днешна дата те са поне 50 годишния им добив на въглеводороди. Всичко по план.
40
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, как изкривявате истината. Лъжлива червена сг.н. Путин не искал война. Що не отидете в Донбас да видите колко не иска война. Кой анексира Крим? САЩ ли? Кой стреля по украински моряци? САЩ ли? Най-долния кръг на ада е за лъжците и безрoдниците.
39
5
 
7
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименИ сърбите преди 1990 г. казваха, че нато ги пази
38
5
 
11
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименПутин не иска война, докато на САЩ им е добре дошло да има война в Европа,особено близо до пуските граници. Затова САЩ подбутва онези мекерета от Украйна
37
3
 
10
 
! Отговори
Княз Игор преди 5 години
Като наложат санкции, нищо велико не правят. Тези санкции по - скоро служат като презерватив за Владимирович. Пак ще ги ощастливява, само че усещането няма да е толкова пълноценнно. Но от друга страна ще се предпази от зарази.
36
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците демонстрират омразата си към Русия, което е нормално. Руските жестокости спрямо украинските страдалци са с библейски размери. Украйна трябва да изгони руснаците от държавата си. Те са пета колона още от времето на Екатерина когато днешните украински земи са колонизирани от руския бaшибозук. Руската агентура трябва да бъде ликвидирана в цяла Европа.
35
4
 
17
 
! Отговори
Хермес преди 5 години
Не спирам да се изумявам от респектиращото самообладание на Вова, Лавров, Захарова и компания! Искаме ми се и нашите политици да имаха тяхното търпение, мъдрост, интелигентност, комбинативност, концентрация...
34
3
 
10
 
! Отговори
Дьонмето Валцман преди 5 години
Вече и Нигерия задмина Укропия по брутен вътрешен продукт на глава от населението! И това само и единствено благодарение на " Великата Проевропейска Революция "! Какво излиза - майданци са по - големи *** в политиката, отколкото кухорогите подуенски клетници от " ГeйАрена " във футбола. Защото едните са само ***(засега), а другите са световни такива!
33
3
 
6
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Споко Руснаците ще им сипят да Ядът чорба било фъсул,орис,УРАН
32
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците ги мрази целия свят. Това не го ли разбрахте? Жалки са ***. Тук на запад ходят като на*рани, оглеждат се като подплашени и не говорят с никой. Направо ги съжалявам.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Да, ама не се знае КОЙ е Кумчо Вълчо! Няма такъв вече...........има само изгладнял чакал, с оскубана козина и опаднали зъби!!! Така че нека се приближи до Баба Меца....тогава и Господ няма да му помогне!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точка 34Объркал си се малко.............искаше да кажеш "след грабежите на гербаджиите, построено от Бай Тошо и комунистите"!!!!!!!!!!
29
6
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Е кво,само ние ли останахме единствените послушни *** на руснаците?Нямам абсолютно никакво желание България да се конфронтира с когото и да е било. И така не можем да се оправим след грабежите на комунистите, само война ни липсва!
28
4
 
24
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Срещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... *Как си бе приятелю?* пита единия *Абе мани, мани* му отговаря втория.. *Що бе?* *кво е станало?* *Абе нищо. Аз съм без работа, жената бере домати във Испания, дъщерята стои на пиацата в Хамбург, а синът се омъжи за един англичанин!* *Ахххх, тяхната мама тея руснаци! - отговаря втория.*Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!"
27
0
 
7
 
! Отговори
Александър преди 5 години
Как тъпнарски звучи "протерситрат ВЪСЪ Русия?" цитирано "vs. Русия."
26
1
 
23
 
! Отговори
Мътли преди 5 години
Украйна е като гаменче правещо бели и после подхилквайки се крие зад гърба на местния побойник(САЩ,НАТО и ЕС) .
25
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашките са силни, ама Украйна не е сама. Цяло НАТО е с нея, така че не могат да ги прегазят както можеха преди 20 години.
24
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До ТуркТи какъв турчин си,български ***.нгал?Много знаеш ти за Османската империя...