Бесарабският българин, задържан от Русия, без наше гражданство

България настоява за освобождаването на всички моряци
Обновена: 29 ное 2018 15:26 | 29 ное 2018 15:26, Елка Василева
24
Бесарабският българин, задържан от Русия, без наше гражданство
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Република България още вчера бе уведомено, че украински гражданин от български произход на служба в украинската армия е сред задържаните войници на борда на един от трите кораба, опитали се да преминат Керченския пролив, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По информация на кмета на родното му село той няма българско гражданство.

Още по темата

Данни, че въпросният човек е български гражданин, няма и в информационните масиви в България, посочват от външното ни министерство.

Страната ни ясно е заявила, че настоява за незабавно освобождаване на всички моряци от трите украински кораба.

Ако при допълнителни проверки се установи, че задържаният е и български гражданин, ще му бъде осигурена консулска защита.

Българското Генерално консулство в Одеса е във връзка с кмета на родното село на украинския войник от български произход, уточняват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от 24-те задържани е с български произход,а останалите с какъв са след като всички са граждани на Украйна и като такива служат в редовната армия на Украйна,както казха от задържалите ги,че са кадрови офицери и кадри на редовна армейска служба,а не са частна армия да обхождат странично по обходен път,в частност точно по този междуморски път легален за преминаване в тяхната си акватория в Азовско море,която е определена отпреди,а сега навярно недоопределена с Крим,но си имат около него излас.
14
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 5 години
ВИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СИ УВАЖАВАТЕ БГ ГРАЖДАНИ С ТУРСКИ ПРОИЗХОД ТРЪГНАЛИСТЕ ДА УВАЖАВАТЕ БЪЛГАРИН С УКРАЙНСКИ ГРАЖДАНСТВО КАКЪВ БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА БЪДЕ.КАКТО ГОВОРЯТ В ТУРЦИЯ ТУРЦИЯ Е ЗА ТУРЦИТЕ А БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ ВЪПРОСА Е КОЙ КЪДЕ СЕ Е РОДИЛ ТОЙ Е ТАКЪВ
13
1
 
2
 
! Отговори
.......... преди 5 години
Той не е българин, а украинец от български произход, мисля че има разлика, когато поиска и му дадат българско гражданство тогава пишете българин. Дано по скоро ги освободят и двете страни да търсят компромисни решения за излизане от кризата.
12
0
 
4
 
! Отговори
Пурку преди 5 години
Външно министерство не са ли чували приказката, че когато двама си мерят ония работи не е хубаво да си слагаш дупето там.
11
0
 
2
 
! Отговори
Aчо Джамбаза преди 5 години
Дали този с български корен има БГ гражданство или не, това няма значение за Ачо Джамбаза със заредения ПМ, който отправи ултиматум на Русия: веднага да пуснат моряка и да му се обадят, че са сторили това. Иначе Ачо, Шке.м.бе войводата от Русе и Юлиан с щръкналата на темето коса пак от Русе ще атакуват Лубянка и ще заврат онези от ФСБ в ку.чи г.ъ.з! Гарантирано от ВМРО и Обединените Idiots!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То има ли далавера без българин!?
9
14
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Единот най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към вътрешния враг вСССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русияказаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създават. нар татарска нация, потъпквайки българската национална идентичност ипреименувайки волжките българи в татари (впрочем, по подобен начин бесъздадена и македонската нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката властзаличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва отпоследв
8
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи няма гражданство? Гражданството ли прави българина българин? Човекът може да се чувства българин, да говори български и да няма български паспорт. Това не го прави по-малко българин, нито Путин по-висок.
7
11
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Слава на Героя!Да чуят моми и момци по сборове и по седенки; юнаци по планините, и мъже в хладни механи: какви е деца раждала, раждала, ражда и сега българска майка юнашка; какви е момци хранила, хранила, храни и днеска нашата земя хубава!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната провокация,целяща предизвикване на война НАТО-Русия
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според всичко, което може да се прочете, това момче си чист украински националист и това, че няма нишо общо с България и няма и да има е повече от ясно! Ясно е, че е изпълнявал военна поръчка. Също е ясно и че нашитв журналисти са като кокошки на жито. От нищо ще скалупят такива новини, но пък неглижираха протестите в България! Не, че има някакво значение. Толкова са ненужни бг медиите, че по-добре да бъдат закрити, отколкото да бълват постоянно фалшиви новини!
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В знак на протест Бойко веднага да спре османски поток, и останалите енерго-блокове в АЕЦ Козлудуй
3
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безарабските българи са отвлечени от царска русия в резултат на това се обезлюдява странджа, чак до одрин, в замяна пращат непокорните племена от крим и района, които след Освобождението се изтеглят на Юг. И затова 200 години по-късно този район е със средна гъстота на населението като Сахара. Тозиетнически българин моге да поиска турско или българско гражданство
2
28
 
6
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 5 години
Арестуването на бесарабски българин от окупатора Русия е равносилно на обявяване на война срещу България
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В един и същи ден брюкселска медия писа, а Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова Европейската комисия да разгледа обвиненията за незаконно предоставяне на българско гражданство. Каракачанов, Захариева и евродепутатът от ГЕРБ Ковачев са най-високопоставените фигури, посочени като извършили измама, чрез която хиляди чужденци са успели да получат български паспорти срещу заплащане, като чрез тях могат да пътуват без виза в целия Европейски съюз, пише EurActiv.