Русия струпала войници и техника на границата с Украйна?

Имало над 80 000 войници, 900 танка, 500 самолета
Обновена: 1 дек 2018 23:04 | 1 дек 2018 23:00, Камелия Цветанова
348
Русия струпала войници и техника на границата с Украйна?
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко съобщи днес за голямо струпване на руски войски по границата на страната му, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Русия разположи "над 80 000 войници, 1400 артилерийски системи и установки за залпов огън, 900 танка, 2300 бронирани бойни автомобила, 500 самолета и 300 хеликоптера" по протежение на границата, каза Порошенко на среща с украински военни.

Тези данни не са проверени от независим източник.

Порошенко направи това изявление след една седмица, белязана от ескалация на напрежението между Русия и Украйна.

В неделя руската брегова охрана задържа в Керченския проток край Крим три украински военни кораба, които плавали към Азовско море, и техните екипажи.

Украинската гранична служба междувременно съобщи, че на около 100 руски граждани е било забранено да влязат в страната, откакто влезе в сила съответната забрана.

Вчера Порошенко обяви, че всички руски мъже на възраст между 16 и 60 години няма да имат право да влизат в Украйна по време на въведеното за 30 дни военно положение в страната. Целта е да бъде предотвратено проникването в Украйна на руски военни под прикритие, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимен 241 Измислена държава е Русия.Киевска Рус не е Русия.Четете бе ***.
224
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До ВЪЗМУТЕН 242 Ало,тине си в Русия-събуди се.Ние българите сме в НАТО и ЕС.Руснаците са враговете ни,а не приятели.Няма ли кой да ти затвори устата вмирисана?
223
1
 
0
 
! Отговори
кк преди 5 години
До Аспарух Като мразиш българите,що се наричаш Аспарух руска ***.Смърт на Русия
222
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Хайде да погледнем картата и да погледнем границата Потециално около 3000км(с приднестровието) е възможната зона на конфликт. Като поне 600км е морска акватория.Руснаците имат по-голяма площ да контролират - Към тази потенциална зона се включва и целия Полуостров Крим заедно с икономическата зона в Черно море.И така по официални данни само в "АТО" са здействани поне 120 000 Украински военни има още толкова във вътрешността на страната а сега иамт свежи попълнения под формата на "доброволци
221
3
 
4
 
! Отговори
Дедо ви преди 5 години
Един велик българин преди няколко века си го е казал точно:- Като не щеш мира на ти секира!
220
5
 
14
 
! Отговори
МАШИНОТРОН ЛОБОТОМОВ преди 5 години
НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ ПОТРОШЕНКО КОЛКО МИЛИАРДА В ДОЛАРИ И ЕВРО ПРИТЕЖАВА БАНДЕРОВСКИ ОЛИГАРХ ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА ЗА НАРОДА МУ КОРУМПИРАН ФАШАГА ЩЕ ВКАРА СВЕТА ВЪВ ТРЕТА СВЕТОВНА БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО И КАТО СТАНЕ НАПЕЧЕНО ЩЕ СИ НАБИЕ КЯМШИЦИТЕ У НЯКОЯ ЕКЗОТИЧНА ДЪРЖАВА ДА СИ ХАРЧИ МИЛИАРДИТЕ СЪС МАРИОНЕТКИТЕ СИ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР
219
2
 
7
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Много пие тоя.
218
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой, който да вярва на шоколадения крал? Ти и американците вече не му вярват, Меркелката - също, никой не му вярва. Нещо напоследък Поросьонко много често се маскира в маскировъчни дрехи, много войнствено го дава! Как ли ще изглежда като пърлен и окачен да съхне? От любящите го украинци. Щото на народа не му се мре, не ще да е заложник на група бандити.
217
0
 
5
 
! Отговори
Много зъл преди 5 години
До Анонимен 288Ляйно, прав си в третия абзац:"Утре при един конфликт, те не само, че няма да се бият с Русия, ами първи ще приготвят погачата да посрещат ***."Можеше да завършиш така:"А нас щяха да ни изловят и набутат на стадиона, както направи Пиночет в Сантяго! И дъ да ни е яко!".
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЪЗМУТЕНNiama koi! Tuka sa na sluzhba na Koziak i NPO-tata! Ot tova se hraniat!
215
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е добър знак,защото руснаците не искаха война в Украйна,нито искаха да разделят Украйна,явно са предизвикани.Украинците също не искат тази война и други народи също.Насилват тези братски народи да се избият помежду си.
214
9
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До 112"А спътниковите снимки какво показват?"---Спътниковите снимки ще покажат това, което този, който ги е направил, ще иска да видят другите. Холандците казаха, че самолета е свален с руска ракета, но удобно пропуснаха да покажат поне 1/един/ шрапнел на който има номера , характерен за шрапнелите точно на руска ракета, както и удобно пропуснаха да обяснят, кой е пуснал граждански самолет над зона с бойни действия, и защо.Така че-зависи кой е правил снимките-ако са американците-ще има ...
213
13
 
10
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Щом като анексира Крим и вида че може и така без последствия , защо Путин да не анексира цяла Украйна ?Че и Черно море.Колко му е.
212
15
 
8
 
! Отговори
Rusia преди 5 години
Chao Putin. I vsichki. Slugi
211
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На къде отива тоя свят преди 80 000 руснаци без проблем се изтребваха до седмица макс две .А днес го смятат за сила
210
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пъшка султана-преяжда със лук!!Надул се вече като Малкия Мук!Триста кадъни играят пред него кючек! Триста ромки му баят против запек! А в двореца със хиляда стаи, арпаджик сади-бахчи в сараи!И чрез тоз,вълшебен праз,ще изнася за Европа натурална газ!
209
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времее тази измислена страна да се разпадне
208
31
 
11
 
! Отговори
2+2 преди 5 години
Руснаците са агресори и фашисти и това го доказват всички факти през последните повече от 100 години. Няма съседна на Русия страна , която да не е била обект на агресия и отнемане на територии или превземане .Тази агресивна *** трябва да бъде поставена на място от човечеството. Втората световна война за която пищят че е велика е е междусъюзническа между Хитлер и Сталин -две чудовища .
207
3
 
9
 
! Отговори
Нищо не е руско преди 5 години
в *** т а на майка ми, тя е пъпна със афганистански, пакистанска и сирийска ***, моя гейски г ъ з също
206
3
 
8
 
! Отговори
Хистори преди 5 години
Търся група СМЪРДЯЩИ бежанци да ми *** директно в устата, докато *** дълбоко в *** тая *** в а майка ми