Кой печели от кризата Русия - Украйна? Путин, Порошенко

Политичеките елити на двете страни имат полза от напрежението
Обновена: 3 дек 2018 22:36 | 3 дек 2018 21:32, Камелия Цветанова
81

Заради напрежението в отношенията с Русия, украинският президент Петро Порошенко днес обяви частичен призив на резервисти за военна подготовка. Според него страната трябва да укрепи отбраната си, за да даде отпор на заплахата от руско нахлуване.

Още по темата

Кремъл от своя страна нарече твърденията на украинския лидер "абсурдни опити" за нагнетяване на обстановката след инцидента на входа на Азовско море на 25 ноември, когато руската брегова охрана задържа три украински кораба зардно с екипажите им - 24 моряци.

"Ако разгледаме кризата в своята цялост и приемем тезата, че Крим е част от Русия, което не се признава от Украйна, то наистина налице е нарушение на руските териториални води от тези кораби", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият анализатор Илия Лазаров.

Той отбеляза, че от една страна се наблюдава една сложна международно-правна криза. От другата пък стоят чисто политическите взаимоотношения между двете държави.

"От това печелят политическите класи и на Русия, и на Украйна. В Русия се извършват серия от икономически реформи, които доведоха до неприятното сриване на рейтинга на президента Путин. Затова той се опитва да намери някакъв вариант за излизане от ситуацията", допълни още Илия Лазаров пред Bulgaria ON AIR.

На задържаните от Русия в Керченския проток украински моряци и служители на Службата за сигурност на Украйна е предявено обвинение в незаконно пресичане на руската граница
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: УкрайнаРусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На първо време Путин. В дългосрочен план Русия.Но какво му пука на Путин ...
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната манипулативна статия......................и руснаци, и украинци губят от този конфликт.Печелят някои сили на Запад (да го кажем най-общо), които искат конфликти, войни и хаос в Европа.............и по-точно ..........искат конфликти между братски и православни държави!Отслабваш врага за да си силен ти................това е тактика от римски времена...........нищо ново под слънцето!
53
1
 
2
 
! Отговори
до бухаха преди 5 години
то това зърно фуражно ве ибрик те и прасетата не го ядът
52
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германия"Ти така се изразяваш сякаш 3 години за време за което руската *** е в състояние да подобри поне малко жизнения стандарт"Понеже не четеш матчаст съответно се интересуваш само от кир ливи ризи си пропусналСлед 2008 година войната на руската армия за да се предислоцира през тунела в Северна осетия и отне дни остави всичко останало свързано със забавянето от два дни докато Медведев се накуми аПутин се върне от КитайПреминаха на САЩ стратегия МАЛКО НО ОГРОМНИ ВОЕННИ БАЗИ
51
3
 
9
 
! Отговори
буахахаха преди 5 години
До привет от Германия Абе *** ти в кой век живееш?.Русия стана най голеМИЯТ производител и износителл на зърнени храни в света и 3-тия най голям износител на птиче и телешко месо в света.Освен това всяка една година сумарният им износ превишава вноса с +350 млрд.долара годишно и винаги е на излишък.А за справка по време на световното английски фенове посетили първенството заявиха :Англия е една *** в сравнение с Русия.Та толкова за бедните руснаци изкупили БГ черноморието.
50
1
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До привет от Германия сега за мизерията: след световното по футбол в Русия британски фенове обиколили 10 руски града в интервю пред сащисанитет ББС заявиха в прав тескт: в сравнение с това което имат в Русия като инфраструктура стандарт - цена на живот-Англия е една жалка ***.
49
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германия прод"Мизерията в руската *** , вижте големите " производители " как гладуват и мизеруват ,дори офицери с висше образование мизеруват"И пак проверих клипчетата са от преди 3 години и пак ти го казвам нещо по-прясно не намери ли? и пак ти го казвам вземи смени ОПОРНИТЕ КЛЕЧКИ А?
48
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германия"Мизерията в руската *** , вижте големите " производители " как гладуват и мизеруват ,дори офицери с висше образование мизеруват"Умнико и в други постове и сега пак ти го казвам 50% от РФ армия са професионални наемници освен Офицеритеот 35 000 Украински контингент след Кримските събития в Украйна се върнаха 6000 човека останалите се уволниха и дори 10 000 влязоха като професионални военни в РФ армия щото не плащат добре нали?
47
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ГерманияРФ за поредна година е номер 1 по износ на зърнени храни (Тръмп иска от Китай да изкупува САЩ зърнени а Южните щати казват на Тръмп такива обеми не можем да произведем)РФ вече е износител на пилешки продукти75% Телешко и свинско се произвеждат в РФДа плодове на север не виреят - сори почти 100% от плодовете са вносИ след тази статистика да ми кажеш че гладуват? Просто си смешенМоже в РФ да няма 166 вида вурстчета вярно но Като се казва Традиционите софри ги има
46
8
 
3
 
! Отговори
ГЪЛИВЕР преди 5 години
ИМПЕРИЯТА НА ДЖУДЖЕТАТА - ЛЕНИН, СТАЛИН, БЕРИЯ, ХРУШЧОВ, ПУТИН - ПОД 166 СМ.))); ИСТОР. ФАКТ!
45
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТВА ЗА КРИМ НЕ ГО ОБЯСНЯВАЙТЕ НА НАС, *** ПРОСТИ, А НА ТРЪМП! ТОЙ СИ ОТМЕНИ СРЕЩАТА С ДЖУДЖЕО, ТАКА НАПРАВИ ПРЕДИ И С КИМ. НА ВЕЧЕ ОРГАНИЗИРАНАТА СРЕЩА ПОМНИТЕ ЛИ ЖЪЛТУРА КОЛКО БЕШЕ НААКАН?
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМИ ТОГАВА КАТО СИ ВРЪЩАМЕ ТЕРИТОРИИ ДА ВЗЕМЕ ПУТИН ДА НИ ВЪРНЕ ИЗКОННАТА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ!
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ НЕ ЗНАМ СОРОСКИ *** ИМА ЛИ, АМА МИ Е ЯСНО, ЧЕ РУСКИТЕ *** РАБОТЯТ В ИНТЕРЕС НА ТУРЦИЯ У НАС ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА КЪРДЖАЛИ КЪМ ПОСЛЕДНАТА! МИ ТО ПОГЛЕДНАТО ОТ ТЯХНА ГЛЕДНА ТОЧКА БЪЛГАРИЯ СИ Е ТУРСКА, ДАЙТЕ ДА Я ВЪРНЕМ НА ТУРЦИЯ, А СВИРКАДЖИИ РУСКИ?
42
1
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
След като краварите окрито си говорят как са хвърлили 3 милиарда долара за Майдана, и че всички сериозни хора разбраха кой спретна тази криза в Украйна, вие да говорите за Руска агресия е меко казано смешно. Глупаво е да си мислите, че сте единствените медии на този свят, има страшно много алтернативни гледни точки, и руски и западни, от които можем да добием достатъчно ясна представа за положението в света.Не разчитайте на това, че всички сме неграмотни като падаря ви.
41
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ГерманияВижте как Крим стана " руски " и как под силата на оръжие се проведе този така наречен " демократичен референдум "Умнико да повторим референдума - ще вземем хора от Германия в ГДР имаше достатъчно хора знаещи руски език - всички в избирателните комисии няма да са граждани на РФкак смяташ хората в Крим за кой ще гласуват за РФ дето им оправи полуистрва или за начина по който Киев се отнася с несъгласните(ЛДНР), или собствените си граждани - БЕЗУМНИ ЗАКОНИ?
40
1
 
16
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До ВарненецСлед като още при строежа два кораба с блъснаха в пилоните на моста,много ясно,че няма кой да остави лу.д.ите от Киев да си разиграват коня там!Още повече,че сами заплашваха да взривяват.Под моста се преминава САМО след проверка и с руски лоцман!Това е много добре известно.Хохлите да се сърдят на себе си!Впрочем и на Запад са ядосани заради случая-Порошенко ги кара да подкрепят лично него,а не толкова Украйна!А ония не обичат да им казват какво да правят.
39
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На Путин въобще не е нужно да дестабилизира Украйна-с тая задача перфектно се справя сегашното ръководство.Впрочем и предишното не блестеше с организаторски умения,което идва да ни каже,че самата държава не струва.
38
2
 
14
 
! Отговори
Варненец преди 5 години
Абе вие *** толкова за глупави ли имате Путин бе? Да не мислите че ще остави три гемии да му взривят моста дето струва милиарди, много ясно че ще ги спре.. Аааххаохаха
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
печелят краварчетата както винагизащото те в цял свят само това вършатвойни оръжие заеми и разправят на умници като нас как са богати щото имали висока производителност на труда верно е но е висока производителност на мошеничествотоа и не се свършиха плямпалата за човешките права за "пазарната" икономика особено за икономиката- соц икономиката като регулация беше китка спрумо сегашните ограничения от кого да копуваш какво да купуваш на "свободниа" пазарназдраве наивници
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акк няма военнл положение Порошенко си заминава...... вие си мислете кой печели