Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?

Иска да улесни придобиването на руско гражданство от украинци
3 дек 2018 11:15,
262
Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?
Снимка: Reuters

Владимир Путин реши да не въвежда симетрични мерки в отговор на забраната на украинските власти на територията на Украйна да влизат руски мъже. Освен това президентът обяви намерението си да улесни придобиването на руско гражданство за украинци.

Защо този отговор е много по-добър от някакви забранителни мерки и защо Путин се грижи толкова много за украинските мигранти?

Още по темата

Руският президент сложи край на разговорите за това дали ще има отговор на действията на Украйна, които забраняват на мъжете с руско гражданство на възраст между 16 и 60 години да навлязат на територията на страната след провокацията в Черно море и въвеждането на военно положение в определени райони, пише "Взгляд".

"Русия не само няма да въведе реципрочни ограничения срещу гражданите на Украйна, а дори и напротив, ще улесни режима на пребиваване и получаване на гражданство", заяви Путин.

Той подчерта, че Москва ще продължи да следи ситуацията в Украйна, защото "не сме безразлични към това, защото това е страна, близка до нас".

"Това многократно е заявено от президента. Това просто показва добрите намерения на Русия към гражданите на съседната, приятелска Украйна, за разлика от това, което вършат сегашните власти в Киев", заяви заместник-министърът на външните работи Григорий Карасин.

Освен това през октомври Владимир Путин подписа Концепцията за държавна миграционна политика до 2025 г., като подчерта, че сега "много от проблемите и бариерите, за които говориха нашите сънародници, са премахнати".

Концепцията беше посрещната много положително от членовете на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна, които изразиха надежда, че ще създаде по-удобни условия за преселване на сънародници от Украйна и други страни от ОНД в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
9
 
46
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Путин си знае работата!Пореден стратегически ход.
177
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не мразят руснаците когато си стоят в руския Гулаг !
176
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 171Ели-рускинята, отивай си при "Владимир велик" и не се връщай !
175
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега украинците ще се юрнат за Русия. Все пак за 10 украински гривини ще си купят 23 руски рубли! Пара си е.
174
24
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 135 Много просто брато.За европейците,САЩ и целият дем.свят фашисткия режим е в Русия,а Украйна е потърпевшата страна.Ти в кой свят живееш бе?Събуди се.Да не си от школата в Симеоново-за тях знам няма надежда-ще си умрат непрогледнали.
173
4
 
23
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ЖороСамо две неща ти казвам за Украйна - 1.11.2018 година цената на ГАЗът се качи с 23%2019 е падежът на 6 милиарда $ заеми (остави още 3 милиарда$ Руски заем по който и наказателни лихви са наложени вече) по официални данни БВП на Урайна е 112 милиарда $ Значи 8% от БВП имат падеж на заемите следващата годинаПП МВФ им отказа нов заем от милиард$ и заем за рефинансиране на дълга за 2019Украйна я чака блясковото бъдеще на ДЕФЛОТА?
172
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименКато е за жп мрежа а и магистрали в първото Африка има двойно повече а във вторито 17 пъти повече от русияОт къде такива данни бре?Северна Афика 50км зона до морето живеят хора след това започва САХАРАОт Юг е ЮАР една от най-развитите страни в света 20000 km ЖП линии но 35% се ползват както се казва от време на времеРусия има 120 000км ЖП линии и сега строят нови с такива темпове че самите руснаци се изненадват - Трансиб трябва минимум да я удвоят като линии за да поеме трафика
171
1
 
9
 
! Отговори
marquise преди 5 години
Като манталитет, двамата президенти са съвместими, колкото локум и локомотив.
170
21
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Подмолно действа късия.Гледай каква мърсотия е измислил.КГБ си казва думата.
169
15
 
7
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 140 От тези френски актьори получили руско гражданство колка живеят в Русия. Вземат гражданство и дим да ги няма.
168
35
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 138 Точно обратното ***.Украйна има бляскаво бъдеще,но русия нет.На *** дните са броени.
167
15
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 141 Много бъркаш.Нашият президент Д.Трамп иска силна Франция и Европа.Което не иска е ние(САЩ)да ви плащаме сметките.
166
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджето е много зло и отмъстително но искало да е младо и хубаво. По цял де се гледало в огледалото. Искало и да е мъж затова се снимало като моряк, летец, подводничар, ловец, риболовец, гъбар, рокер, пилот формула 1 и мн.др.
165
15
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Obo San Квичите вие,щото сте ***,а ние сме хора и само ви псуваме.
164
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мдаа всички украинци да станат руски граждани, а една шепА хохлу да си ходят в западната част да си хортуват с поляците .Скоро очаквам от морячетата да поискат да минат в руския флот, там заплатата им ще е 4 пъти украинската, как ли съжаляват че 2014 не преминаха в руския флот.
163
3
 
35
 
! Отговори
Киев преди 5 години
Този отговор на Путин, да улесни режима на придобиване на руско гражданство е доста притеснителен за Киев. Като се има предвид руското население в областите Донецк и Луганск е болшенство.
162
6
 
25
 
! Отговори
Бобо преди 5 години
Гледам всички *** от форума на Дневник тука се преместили. Що не си стоите в *** на Прокопиев бе?
161
4
 
18
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Владимир велик!Тръмп велик!Факт!!!Питам се, къде сега са политици от ранга на Де Гол, Кол и др.?
160
1
 
7
 
! Отговори
БеГе Мутра преди 5 години
До не може да бъде. Въздържай се да постваш мнения ако искаш да си полезен на обществото
159
12
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
А може би не е необходимо да се прави нищо!?Както пише в-к Политико,Португалия, може би Украйна е съвременната Ифигения и на нея е предопределено да бъде сакралната жертва,за да може нейният баща Агамемнон/Путин/ да завладее Троя!Според другата версия от митологията,Ифигения остава в Таврида/Крим/,за да принася в жертва всички чужденци,които стъпят там!?И знаете ли защо Ифигения/Украйна ще стане жертва ,според политико?Защото Порошенко не е Ахил!?