Русия извършва военноморски учения в Черно море

Путин не желае да говори с Порошенко, обвинява го в предизборни игри
5 дек 2018 20:15,
39
Русия извършва военноморски учения в Черно море
Снимка: Reuters

Русия извършва военноморски учения и пробни изстрелвания на ракети повърхност-въздух в Черноморския регион на фона на напрежение с Украйна и Запада заради задържането на три украински военноморски съда и техните екипажи край бреговете на Крим миналия месец, предаде Ройтерс.

Още по темата

Две подводници - "Ростов на Дон Б-237" и "Стари Оскол Б-262" отработваха спешни операции по откриване, придружаване и унищожаване на морски и крайбрежни цели с ракетен огън, съобщи руското министерство на отбраната.

Екипажи на подводниците от Черноморския флот трябва също да тренират дълбоки потапяния и спешни изплувания, се казва в съобщението. В него не се посочват дати за начало и край на учението. Но в предупреждение на турския ВМФ за навигацията в Черно море се казва, че тренировъчни стрелби в региона се очакват между 3 и 9 декември.

Освен това ракетни системи със среден обсег земя-въздух "Панцир", разположени в източната част на Кримския полуостров, отработват откриване, идентифициране и сваляне на въздушни цели, съобщава агенция Интерфакс, цитирайки говорител на руския Черноморския флот.

Външните министри от НАТО обсъждаха в Брюксел вчера заедно с колегите си от Украйна и Грузия обстановката в Черноморския регион. Шефът на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс, каза, че алиансът е засилил присъствието си там в отговор на агресивните действия на Русия.

Руският президент Владимир Путин заяви, че оставя без отговор опитите на украинския си колега Петро Порошенко да разговаря с него по телефона, тъй като не желае да участва в избирателната му кампания, предаде ТАСС.

"Защото не става дума, че просто избягвам това и не искам да разговарям с Петро Алексеевич, не е там въпросът", каза Путин, помолен от журналисти да коментира неизпълненото искане на украинската страна за телефонен разговор между двамата президенти. "Въпросът е, че не искам да участвам в неговата избирателна кампания" за президентския вот в Украйна през март, обясни руският лидер.

По думите на Путин Порошенко изкусно създава кризисни и провокационни ситуации и тутакси прехвърля отговорността за стореното върху Русия, след което "иска веднага да демонстрира, че успешно решава появилите се проблеми". "Ето я простичката комбинация и аз не искам да участвам в тези комбинации и няма да го направя", обобщи президентът на Русия.

Според ТАСС "простичката комбинация" на Порошенко, за която Путин говори, е свързана с "украинската провокация в Керченския проток" - така агенцията нарича случая от 25 ноември, когато руската брегова охрана задържа три украински военни кораба и екипажите им край полуостров Крим.

/ БТА /

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Оставка за Бойко заради цялото товаамериканско безобразие .
18
1
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Пиндосите вече смятат , че цялата акватория на Черно море е тяхна.Барабар с българското крайбрежие.Нахалството на пиндостан няма край .
17
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Абе тия *** ще ни отровят черно морието. Аз каде ще се къпя лятото?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Порошенко не успее в президентската си кампания, можем да го пратим в Грузия на разменни начала. Само да си носи вратовръзка.
15
0
 
8
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Някой скоро ще си яде вратовръзката като Саакашвили, ама този път цялата !!!)))
14
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито и учения да прави Русия ще яде санкциите докато и дойде акъла в глвата. Колкото повече отлага връщането на Крим и Донбас толкова повече репарации ще плаща на Украйна. Путин обрече няколко поколения руски поданици на просешка тояга.
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за руснаците но обичам бг русофили.едно време надокараха едни бля дки от московията за жени...какви сви рки въртяха ум да ти зайде.а отпреде а отзаде големо густо и без мангизи само за дружбата.от тогава русофилите влизат странично през вратата заради рогата.и сега като идвам в отпуска си трескам жените им.поодъртяха ама са евтини.10 ина долара
12
17
 
4
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
русия отдавна смята ,че цялата акватория на Черно Море е нейна.Барабар с българското крайбрежие.Нахалството на русия няма край.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ ***-ДЕРСОНИТЕ ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ, ЗНАЧИ ПОЛИТИКАТА НА ПУТИН Е ПРАВИЛНА, ЯКО ГИ Е НАСТЪПИЛ ПО ОПАШКАТА.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви кажа една истина. Рашките са най-силни под вода. Те имат най - много подводници и като процент и като бройка. И интересното е, че като далдисат веднъж не им трябва да излизат, справка "Курск".
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо американците имат право да имат военни бази в целия свят, а руснаците да нямат право да си правят учения до границите???Я кажете, лицемери ...................!!!!Продажни душички сте вие...................господарите ви също не ви уважават............само ви използват да им вършите мръсната работа!!!
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимание за всички безработни бг русофили.търсят се добре заплатени гребци за руският черноморски флот.заплатата ще бъде в руски некурветируеми рублей.тавариш пу тев
7
11
 
4
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
вова и миша ще повдигат духа на нацията с малко пищовене и бабаитлък
6
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високият и строен президент на рассия нареди да попрвят най после танка който закъса на парада в масква.оказа се че трябвало още 5 мужика да го бутат
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам на кого пречи Русия с тия учения!Все едно да забраниш на американците да си правят учения в Мексиканския залив!!!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Ако войните и ракетите не им бяха в главите, нямаше да ги има още от 1941г.!Да не говорим какво не би дало НАТО да можеше да навлезе в тази огромна и пълна с ресурси територия
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин, когато Путин излезе на учение от краварника се разнася непоносимо грухтене.
2
1
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
За САЩ ли говориш? Да те са шизофреници психопати, прав си.
1
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Побъркан народ. Само войни и ракети имат в главите.