Разрушител на САЩ демонстративно до руска база

Ракетният есминец преминал край залива Петър Велики
Обновена: 6 дек 2018 09:51 | 6 дек 2018 09:45, Елка Василева
322
Разрушител на САЩ демонстративно до руска база
Снимка: архив, Reuters

Американският ракетен ескадрен миноносец McCampbell премина в сряда в непосредствена близост до базата на Тихоокеанския флот на Русия, съобщиха от ВМС на САЩ.

"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни“, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар, цитирана от РИА Новости.

По думите й обаче тази стъпка не е насочена срещу Русия и не е свързана с неотдавнашния инцидент в Керченския пролив между украински и руски кораби.

Тя подчерта, че американските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. „Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят“, добави Макмар.

Заливът Петър Велики е най-големият залив на Японско море край руските брегове. Той се намира между бреговете на едва държава и има широчина на излаза над 24 морски мили. В подобни случаи държавата смята залива за свои териториални води, пише руската агенция.

На бреговете на залива Петър Велики се намират руските градове Владивосток, Находка, Болшой Камен, Фокино, както и най-големият руски порт на Тихия океан – Восточни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Питам 231 Живее им се още малко.
209
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До za RU 220 Да не са раздали лаптопи в лудницата?
208
13
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Ето защо...225 Вмирисаното е в главата ти.По-добре мислете за ново име на залива,щото вече явно Пешо Велики не звучи оправдано за този залив.Нещо като"Бившия Петър Велики"-само подсказвам.Лек ден.
207
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо на снимката не му се виждаамериканското знаме като е толкова демонстративно ?
206
5
 
11
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Руснаците защо не са арестували кораба ?
205
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки може да си плава в международни води,дори и да са в близост до териториални води.Незнам защо се експонира като някакво голямо геройство!
204
4
 
15
 
! Отговори
Мадлин Олбрайт преди 5 години
"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар-----------------това е като някаква циркова програма - "дръжте ме ще го набия"
203
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** смели тия хамериканци бе, да плават в международни води... кой би си помислил...
202
27
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Американците само осветиха безпомощността на Руския Тихоокеански флот. Там от 30 години не са получавали нов кораб като изключим няколко катера за крайбрежна охрана.
201
3
 
22
 
! Отговори
митрофан преди 5 години
И колко близо е преминал този разрушител.Знаете ли колко е голям този залив.Владивосток е в Амурският залив,а там няма как да влязат.Американците се опитаха да се бъзикат с китайците,но май иммина мерака и сага като отиват към Япония се приближават внимателно на 400 км.от Владивосток.
200
4
 
24
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Русия и Китай може да влезнат в конфликт.............в по-далечно бъдеще, но засега цел номер едно е американците да бъдат поставени на колене!
199
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 223Стига с тая Манджурия.............да, с едно съм съгласен с теб, китайците са подли и безпардонни, но руснаците дано са си научили урока............тая славянска наивност все им пречи на тях!!!
198
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До za RUКитайците няма да воюват с вас. Китайците ще го направят по мирен път. С чиста демография и с мощната си икономика. Ще ви изкупят политиците, ще "инвестират" в земята ви, те са умни. Умни и лукави. Освен това са безпардонни. Те са комунистическа еднопартийна диктатура, което им позволява да правят каквото си наумят. За разлика от САЩ където президента може да бъде импийчнът и да го оплюят медиите. Китай си върна Хонг Конг и Макао, ще си върне и Манджурия.
197
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До za RU а пусна ли ти анимационното филмче за доказателство???
196
6
 
31
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Руснаците са най-добри в космическите и военните технологии, както и физиката, те имат най-добрите учени, физици и инженери!!!Имам приятел физик-руснак.....................той ми каза следното(цитирам):"Само някой да посмее да посегне на Русия................от него ще остане само вакуум!"
195
4
 
31
 
! Отговори
za RU преди 5 години
До Анонимен 2171.Крим не е анексиран.Крим е бил руски, сега е руски и ще бъде руски........свиквайте и прочетете малко за историята на Крим!2.Китайците един път се опитаха да навлезнат в руска територия, но се изпариха като дим............така, че жълтурите няма да смеят да посегната на святата руска земя!
194
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно Китайците ще поискат земите си. Манджурия е открадната от Китай през 19 век. Китай има апетити към обезлюдените руски територии, богати на дървесина, вода, ресурси. Китай има нужда от жизнено пространство за чудовищното си население (1.5 милиарда). Ако бях руснак щях да се страхувам много повече от Китай отколкото от САЩ, при положение че съм им крал територии. Руската Империя е обречена на разпад защото загнива, няма икономика, не се развива, само бели прави.
193
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Русия е империя, която и в 21в продължава да анексира територии. Всички империи са устроени така - да се разширяват. Да си чул в 21в някоя друга държава да е анексирала територия? Само Империята Русия, която държи над 70 народа под своя власт. Последната империя.Иначе ми е забавен оптимизма ти, при положение, че СССР се разпадна само преди 30г. Няма как да си в кнофликт с 2/3 от света и да се надяваш на успех. Манджурия е китайска територия, открадната от Русия.
192
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя държава има над 1000 военни бази по света?Я познайте от първия път!!!
191
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия може и да е империя, но не иска да завладява целия свят като американците!!Янките....................искат да налапат целия свят, но скоро ще им приседне..............много народи вече се събудиха от летаргията!!