САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море

Това е отговор на действията на Русия в Керченския проток
Обновена: 6 дек 2018 07:48 | 6 дек 2018 07:35,
364
САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море
Снимка: Архив, Reuters

Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Си Ен Ен се позовала на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

На 25 ноември Русия задържа там три украински бойни кораба и техните екипажи. На 24-мата задържани украински моряци бяха повдигнати обвинения в незаконно пресичане на руската граница, по които може да бъдат осъдени на до 6 години затвор. Те ще останат в ареста поне до 25 януари в съответствие със съдебно решение, припомня ТАСС.

От Държавния департамент са отказали коментар по въпроса.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо Съединените щати трябва да уведомят Турция най-малко 15 дни предварително за предстоящо преминаване на свои военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море. В мирно време бойни кораби на нечерноморски държави могат да останат в Черно море не повече от 21 дни, отбеляза телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Командващият украинските военноморски сили адмирал Игор Воронченко междувременно предложи да бъде разменен за 24-мата свои сънародници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Сърцето ми се къса, когато гледам моите войници незаконно задържани от Русия", каза той за в. "Билд".

Германският таблоид освен това цитира майките на арестуваните украински моряци, които искат директен контакт с канцлера Ангела Меркел, за да им помогне.

"Германската канцлерка е много ценена в Украйна и ние знаем, че тя има влияние върху (руския президент Владимир) Путин", заявила една от тях.

Майките на задържаните от Русия украински моряци възнамеряват да напишат писмо до Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде от кога ги очакваме тези кораби да въведът малко ред в региона че някой са се разпищовили и се мислят за господари на света
211
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия кръвопийци няма ли да се откажат да ни завладяват територията! Не искаме янки на Балкански полуостров!!! Не ги искаме в Черно море. Чий го дирят?! Не ги искаме нито у нас, нито до нас. Имат си континент, имат си два океана, които освиниха, Направиха от държавите в континента си бедни, заваисими, престъпни свърталища. Командват си ги. Да си ги командват.Но у нас не ги искаме!!! Не ги искаме в Европа. Европа за европейците! Янки, го хом.
210
2
 
3
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Пак ли ще "атакуват" Черно море ? Вземаха ли си поддържащ кораб с памперси ?
209
2
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
БряхТоз пост ми изтриха:Не чакайте ЕС да се разпадне.Първо трябва да си направи армия и да заръча мнооого американски оръжия.Проблем е малко, че нормалните народи искат да живеят по-добре от вчера и по-зле от утре.Обаче за България е по-важна оградата и кой зе парите от това дали някой минава от там.Ако граничарите застрелят стотина, което са длъжни все пак, щото иначе да им купим плюшени мечета и възелин,никои няма да ходят из там.Аз няма да пиша повече из тука.
208
0
 
5
 
! Отговори
Ccc преди 5 години
Когато руския самолет прелетя над американския кораб тока на кораба спря. Сега се чудят. Каква е била причината? Първата теория е,че Русия има технология,която да прекъсва енергийни полета. Втората е теория е още по-невероятна. Руснаци и американци са бели и християни. Тоест, обикновения войник не иска да води войната на евреите и арабите и нарочна са прекъснали тока на кораба. Уж,че няма смисъл воюват с видиш ли далеч по-развита от Америка страна.Във двата варианта, война няма да има между
207
5
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Срещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... *Как си бе приятелю?* пита единия *Абе мани, мани* му отговаря втория.. *Що бе?* *кво е станало?* *Абе нищо. Аз съм без работа, жената бере домати във Испания, дъщерята стои на пиацата в Хамбург, а синът се омъжи за един англичанин!* *Ахххх, тяхната мама тея руснаци! - отговаря втория.*Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!"
206
0
 
3
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
ЕййййййййБраво на Бойко!Само се здрависа с Дончо в оон-ето и ся чувам, че за Коледа ще му подарят самолетоносач!А може и други кораби.Обаче няма да влиза в пристанище да не го разкостят за скрап. Те се чувстват по безопасно във война с Русия, отколкото в близко приятелство с България. Щото даже да махнеш самолетите, наш колко хиляди тона железо е туй? По колко върви килото ся? За един приятел питам.То за туй може да се приберат емигрантите, щото гледате ли Баневи докъде са със скрапа?
205
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавам въглища за високо технологични кораби тип Кузнецов
204
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия няма бъдеще
203
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените на памперсите в русия се дигнаха двойно Факт
202
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Это вызов? США прислали эсминец к берегам РФ и потеряли два самолета
201
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъппо знаеш ли каква е връзкатамежду Путин и тръмп : Master and slaveв същия порядък .
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошо Тъппото и той взе дакоментира .
199
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците."Бисмарк.
198
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ЛУДнарод тука бе, конфликт няма да има в черно море. Нито американците нито руснаците са лавандули за да се изтрепят заради Киев! Сега сащианците ще се повъртят из нашата локва, руснаците ще им се перчат и т.н многократно гледана история. Има и позитиви от цялата дандания, родните курветки бая кинти ще изкарат от щатските морячета!Айде наздраве за свети Никола и по-малко нерви че ше се сбръчкате преждевременно!
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слагайки минуси на долният пост, слагате минуси на ПЪРВИЯ КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ ОТО ФОН БИСМАРК. Балгодря за разбирането!
196
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашките са пътници, крепи ги само терора на Путин, който се е вкопчил във властта. Че пусне ли я - съдът в Хага чака.А, не почина ли ненадейно и шефът на ГРУ? Вторият за 3 години. Съвпадения...
195
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на мильоните православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори така бълзо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник ( из отговор на принц Генрих
194
9
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Гошо 213 Спри да мечтаеш-ти във великите САЩ няма да стъпиш.Понимаешь *** гнусен?
193
4
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Гошо 212 Недоносче,скрий се някъде-ще ти се пукне жлъчката.