САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море

Това е отговор на действията на Русия в Керченския проток
Обновена: 6 дек 2018 07:48 | 6 дек 2018 07:35,
364
САЩ се готвят да изпратят военни кораби в Черно море
Снимка: Архив, Reuters

Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Си Ен Ен се позовала на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

На 25 ноември Русия задържа там три украински бойни кораба и техните екипажи. На 24-мата задържани украински моряци бяха повдигнати обвинения в незаконно пресичане на руската граница, по които може да бъдат осъдени на до 6 години затвор. Те ще останат в ареста поне до 25 януари в съответствие със съдебно решение, припомня ТАСС.

От Държавния департамент са отказали коментар по въпроса.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо Съединените щати трябва да уведомят Турция най-малко 15 дни предварително за предстоящо преминаване на свои военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море. В мирно време бойни кораби на нечерноморски държави могат да останат в Черно море не повече от 21 дни, отбеляза телевизия Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Командващият украинските военноморски сили адмирал Игор Воронченко междувременно предложи да бъде разменен за 24-мата свои сънародници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Сърцето ми се къса, когато гледам моите войници незаконно задържани от Русия", каза той за в. "Билд".

Германският таблоид освен това цитира майките на арестуваните украински моряци, които искат директен контакт с канцлера Ангела Меркел, за да им помогне.

"Германската канцлерка е много ценена в Украйна и ние знаем, че тя има влияние върху (руския президент Владимир) Путин", заявила една от тях.

Майките на задържаните от Русия украински моряци възнамеряват да напишат писмо до Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
4
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Baтниците да вдигнат тост с шампоан за празниците, и да си лягат...А аз ще вдигна тост с афганистанско мъжко мляко.
131
7
 
7
 
! Отговори
МЪКААААА преди 5 години
Змията хапе най-много когато умира. Но на руския ботуш му е все тая, той вече я е настъпил и скоро ще и доразмаже главата.
130
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските русофили нямат срам, нямат морал. Кърмилницата им нападна суверенна страна, сдъвка и изплюcка половин Украйна, финансира сеператизма в Донбас, потъпка всякакви договори, мори и дестабилизира украинците от чиста ЗЛОБА, обаче на тях не им пука. Ако Русия анексира БГ черноморието пак ще я защитават защото тяхна майка е Русия, а България им е зла мащеха. Русия счита Източна Европа за своя земя. За СВОЯ. Ако не са лошите "кравари", досега Вова да е анексирал всичко до река Елба и отвъд.
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 133"РУСИЯ СЪЩО МОЖЕ ДА ИЗПРАТИ КОРАБИ В МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ, НЕ Е ЗАБРАНЕНО. НО НЯМАТ ПАРИ ЗА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ. "Ами руснаците това го отиграха през 2008 година, когато някакво руско корито участваше във военоморски учения във Венецуела по времето когато Чавес помпаше мускули а Мадуро му лъскаше обувките. На връщане от ученията руското корито реши да мине през Мексиканския залив за да уплаши американците но счупи вал насред залива и го изтеглиха на буксир към Магучая.
128
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин си мисли, че като закърпи ватенката и пребоядиса някой и друг танк е станал световна сила !
127
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Играч"САЩ щели да фалират? Хахахахаха, вица на деня. Не мое дете, Русия ще фалира!"САЩ 200 000 000 000$ БВП Дълг 105%РФ 3, 500 000 000$ БВП Дълг 25%
126
3
 
11
 
! Отговори
Питамазиотговордавам преди 5 години
Всъщност кой се интересува от това къде ще изпраща ръждивите си корита една паразитна агонизираща държава със затихващи функции?Отговор: Никой.
125
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131"Светът може и без САЩ, но САЩ не могат без света. Така че всичките им напъни са ялови и буря в чаша с вода. С две думи - окаяни нещастници."Ялови са опитите на Русия да се прави на велика сила. Освен че станаха за смях и подигравки нищо друго не успяха да постигнат.
124
10
 
6
 
! Отговори
еех Путаранчовци преди 5 години
Черно море е Натовско Турция България Румъния Украйна и Грузия бъдещи членове
123
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът може и без САЩ, но САЩ не могат без света. Така че всичките им напъни са ялови и буря в чаша с вода. С две думи - окаяни нещастници.
122
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говедоидите да избират.Или кротък фалит и всичко да се размине по живо,по здраво.Или мощен руски тупаник в кравешките им муцуни и тогава няма да има фалит,а една обезлюдена северноамериканска пустиня.
121
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МЕТЕОРНе всичко е пари. Утре случващото се в Украйна може да се пренесе и в България. Ердоганови вежливи човечета правят референдум в Кърджали за да стане турска провинция. Ко праим? А междувременно съседните страни ревът "офф от тия българи ни се прецаква алъш-вериша, айде по-бързо да изчезват".
120
1
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Сърцето ми се къса, когато гледам моите войници незаконно задържани от Русия"ХАХАХАХАХА, ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА
119
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МЕТЕОРАми сърди се на ментора си Русия че нападна Украйна защо се сърдиш на Порошенко и Украйна които нямат никаква вина за бандитската агресия на Русия.
118
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"РУСИЯ НАЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ ОТКАЗВА ОТ ДОЛАРА КАКВО СТАНА?"Ами отказва сеВ момента в който дойде падежа на САЩ ценни книжа(няма да губи лихвите я) Парите се вземат и се купува нещо материално или злато примерноНяма нова инвестиция в САЩ икономика
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,тъкмо до пленените украински таралясници Путин ще прибави и някой краварски.Само че говеждите навлеци няма да посмеят да доближат руските териториални води,поради страх от"непрофесионални"прелитания на руски самолети и комични случки като тази с Доналд там какъв беше.Абе сещате се,където румънската брегова охрана по спешност набави няколко тона памперси за възрастни за американските си братя.
116
10
 
5
 
! Отговори
Играч преди 5 години
САЩ щели да фалират? Хахахахаха, вица на деня. Не мое дете, Русия ще фалира!
115
2
 
7
 
! Отговори
МЕТЕОР преди 5 години
Не знам защо американците трябва да изпращат кораби в Черноморския залив,но зная ,че Бългрия губи от този Прошенко и тази Украйна,ето сега например -заради това военно положение където въведе Прошенко в украинските региони граничищи с Русия,то "България ер " не изпълнява полети до и от Москва . Това са загуби за България,защото около Новата Година ,то има предостатачно пътници пътуващи от и до Москва.Никой не пише за това от медиите или пък да говорят по ТВ-ЗАЩО?защото сме демокрация!))ЦИРК !
114
2
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Улисани в плашене на Русия, Корея и други държави говедарите пропуснаха факта че Китай ги задмина икономически и военно. Да продължават да се отплесват и заиграват.
113
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския флот може да предизвика само насмешка сред морските държави като САЩ, Великобритания и Япония. Затова и освен с пиратски набези като в Азовско море и потопяване на кораби с 10000 немски бежанци от войната като круизния Густлоф през 1945 г или потопяването на българския кораб Струма с 800 български евреи бежанци през 1942 друго няма с какво да се похвали.