Лавров: Украинските моряци ще бъдат съдени!

Те са нарушили закона, настоя руският външен министър
7 дек 2018 21:50, Елка Василева
47
Лавров: Украинските моряци ще бъдат съдени!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Украинските моряци, задържани от Русия в края на ноември по време на морска конфронтация край анексирания от Москва полуостров Крим, са нарушили закона и ще бъдат съдени. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след срещата на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, провела се в Милано, предаде Франс прес.

"Те нарушиха международното право и руските закони, като навлязоха незаконно в руски териториални води. Това е престъпление и се смята за такова в която и да е страна. Когато разследването приключи, ще има съдебен процес. И когато процесът приключи, ще видим как да направим тяхната съдба по-малко мъчителна или да се споразумеем за някакви конкретни мерки, които да вземем", каза Лавров, визирайки задържаните украински моряци. Той поясни, че засега те не се чувстват зле и че няма никаква заплаха за здравето им.

Още по темата

Относно ситуацията в Украйна като цяло Лавров каза, че Западът трябва да се стреми да постигне изпълнението на минските договорености, а не да отправя голословни обвинения по адрес на Русия, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Лавров каза още, че "деструктивната позиция на Киев" не е позволила на срещата в Милано да се приеме какъвто и да е документ по въпроса за украинското уреждане.

Министърът заяви, че на срещата в Милано болшинството от страните от ОССЕ са подчертали контрапродуктивността на санкциите по отношение на Русия.

Лавров призова страните от Европа да повлияят на САЩ по въпроса за запазването на Договора за ракетите със среден и малък обсег.

Той каза, че Русия смята, че действията на САЩ за изтегляне от този договор проправят пътя към слагането на край и на договора за съкращаване на стратегическите оръжия, известен като "Нов СТАРТ", предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
2
 
! Отговори
ужас преди 5 години
този трябва да го пускат във филми на ужасите с това пещерно изображение плаши
35
2
 
8
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Тази провокация я направи Пърдушенко като предизборен пиар и е много вероятно краварите тук да нямат отношение.Хохлите рано или късно ще се усетят и тлъстото тяло на Пърдушенко може да висне на някоя мачта.Тога воят и скърцането със зъби на соросните изчадия няма да има край!
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истената е една Украйна се готви за война рано или късно Русия ще ги нападне защото са свикнали да са силата в региона и да налагат желанията си .
33
12
 
2
 
! Отговори
Степан преди 5 години
До Анонимен 20 Моряците са арестувани в украински води.Това е факт.Тяхното измислено временно владеене на Крим не промяня световното право и законност.И коня и джуджето на края ще завършат с дървен кол в г...
32
1
 
1
 
! Отговори
Степан преди 5 години
До Русофоб 24 Особено сега,когато Обанго не е на власт във великите САЩ.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"по-малко мъчителна" - там няма малко.
30
3
 
5
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Анонимен 32ти си украйнец какво правиш тук?
29
1
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Бравоо
28
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И вашия ред наближава таварищ Лавра заедно с престъпната ви групичка
27
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да внимават и руските моряци в България. Каквото повикало така му отговорили. Българска народна приказка.
26
4
 
4
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Така, така и руските в България.
25
6
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
руснаците НЕ преговарят с терористи!!!Ако ВСИЧКИ държави въведат тоя принцип,тероризма в световен мащаб ще изчезне!...........разбира се,тук става въпрос за НАРУШИТЕЛИ,не за терористи..Но твърдия подход си важи..
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Когато нямаш аргументи и си неспасяемо тъъъъп, започваш с "кон", "джудже" и т.н.
23
9
 
36
 
! Отговори
БГ преди 5 години
кога най сетне българите ще разберат че сащ и нато са агресори а българия украйна румъния полша прибалтика са пушечно месо раша никога няма ла нападне те се защитават с предупреждаваики а тръгнели руски солдат няма кои да ги спре
22
3
 
20
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Абе и ние си присвоихме източна Румелия през далечната 1885 година и тогава светът пак беше против но керванът си върви а кучето си лай ,лай .
21
5
 
16
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Русофоб Леж ти на тая кълка че ги чака същото .Чети история за да видиш кой какво го чака ,накрая твоите господари да не бягат като през 1988 година от Руските кораби в Черно море .И знай едно нещо тръгне ли Руснака напред нищо не може да го спре .
20
10
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво, Лавров! Добре им го каза. Да видим дали следващия път ще нарушават границата пак.
19
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те не са стреляли по вас та да ги съдите присвояването на територията Крим е незакона !Светът е против вашето действие !
18
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според вас Лавров голям или малък коон е?
17
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моряците са арестувани извън 12-милната зона, това се нарича пиратство.