От Русия заплашват Европа да се превърне в "ядрена пустиня"

Политиците поставяли населението си под атомен дъжд
Обновена: 8 дек 2018 08:39 | 7 дек 2018 21:30, Елка Василева
824
От Русия заплашват Европа да се превърне в "ядрена пустиня"
Снимка: архив, Reuters

Разполагането на американски ракети с малък и среден обсег, което може да последва евентуалното оттегляне на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, както и разполагането на американски бази в Полша и други източноевропейски страни, превръща тези територии във военен плацдарм и ще постави жителите на тези държави под прицел. Това пише военният експерт Владислав Шуригин в "Известия".

"Всяка от тях става потенциална ядрена пустиня", заявява Шуригин.

"Всяка източноевропейска държава, която разполага на територията си такива ракети, заличава себе си от картата на света. И политиците, които настойчиво канят американските военни, потенциално поставят своето население под атомен дъжд. В подобна ситуация мирните жители на тези страни вече не са дори и заложници. Те са заложници, които са започнали да разстрелват", смята руският експерт.

Още по темата

Според Шуригин в момента дълбочината на "полосата на война", смятано от границите на руската Калининградска област, е 500 км /обсегът на действие на комплексите "Искандер"/ и "заложници в този случай стават само щастливите прибалтийци, неспособни да мислят две стъпки напред".

Експертът е убеден, че "за американците се запазва много сериозната съблазън да решават своите задачи за сметка на Европа, например от нейната територия да бъде нанесен масиран ядрен удар с ракети със среден и малък обсег".

През октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп, позовавайки се на нарушаване на договора от страна на Русия и увеличаване на въоръженията от страна на Китай, заяви намерението за оттегляне от договора за ракетите със  среден и малък обсег. 

Договорът е подписан от СССР и САЩ през 1987 г. Той забранява производството, изпитанията и разполагането на балистични и крилати ракети с наземно базиране със среден (от 1000 до 5500 км) и малък (от 500 до 1000 км) обсег, както и задължи страните да ликвидират съответните пускови установки, припомня Лента.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


824
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
610
4
 
2
 
! Отговори
До Крундел преди 5 години
Я я обясни тука тези работи щото виждам че си супер начетен и знаещ ... Америка я знаем че е супер миролюбива държава и 100% се е отказала разбираш ли ... то това е ясно ...
609
5
 
10
 
! Отговори
даа преди 5 години
един съвет на руснаците!приятели не се печелят като ги зплашваш да ги унищожиш, и като си въоръжен до зъби, а съветваш другите да нямат оръжие!а и да попитам, по вашата логика какви са руските граждани? не са ли и те заложници, даже вече разстреляни...?
608
4
 
9
 
! Отговори
плашипутаци преди 5 години
*** народ слаба държава глад и мизерия ще ядът пушки
607
2
 
3
 
! Отговори
Путин преди 5 години
пацан сказал-пацан сделал! очаквайте
606
6
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 5 години
Драги ***, Америка ще се оттегли от този договор, защото руснаците разработват(засега неуспешно) крилата ракета с ядрен двигател, която може да лети много повече от 500 или 5000км.Интересното е, че американците в началото на 60-те първи са я направили и са се отказали, ако не вярвате, потърсете в тубата: S.L.A.M., project pluto, flying crowbar...
605
1
 
6
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
***. не ти ли омръзна да пишеш глупости ?!?
604
8
 
12
 
! Отговори
ЕС САЩ НАТО преди 5 години
Ако можеха отдавна да са го направили но пияните бушмени знаят че НАТО има атомно оръжие в пъти повече от тяхното и даже няма и да разберат кога са отишли в пъкъла там ще си играят на огньове мъчения и масово унищожаване ще дърпат дявола за предната опашка
603
2
 
9
 
! Отговори
редник хим войски преди 5 години
При атом от пред се ляга бързо на земята-ПО ЛИЦЕ с ръце над каската, ако има наблизо хълм, дувар-зад него. Краката прибрани, кубинките добре окопани в пръстта, ако има време се слага противогаза. Не се гледа взрива и се брой в секунди, за да знаем кога ще ни фрасне ударната вълна-за ориентир за толкова идва гръм от мълния. Ако оцелеем от ударната вълна, вземаме йод или препарат за облъчването и движим с противохимично облекло и противогаза. Търсим мед помощ и се молим-важи за всички!
602
7
 
8
 
! Отговори
пилот-краставица преди 5 години
Тея Па тЕЯ ПОБАРКАХА СЕ ,Много я мразят тая Америка ,Пък всичко живо се на таме гледамного алкохол,,,,,,
601
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пак си оплюха мониторите от мъка :)
600
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бивш Ракетчик, о.з.Русия е абсолютен фаворит в ракетните системи и ракетните войски.ми да - наскоро си свалиха един самолет в Сирия :)Пияни смешници!
599
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЪПРОСТези хора искат да направят Трета Световна Война , ПАСИ им приглася .това сам ли успя да го измислиш бе каскет или така ти написаха на листчето?
598
3
 
2
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До АнонименАми това е първото нещо което ще направят, ще разстрелян от упор източното и западното крайбрежие на Империята на Злото, от своите подводници!
597
11
 
11
 
! Отговори
Бивш Ракетчик, о.з. преди 5 години
До НИКОЛОВ, Не ме разсмивай бе наивник! Ракетите на НАТО до никъде не могат да стигнат, Защото ще бъдат унищожавани още при излитането им. Русия е абсолютен фаворит в ракетните системи и ракетните войски.
596
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николов, Москва го знае това от повече от столетие. Не си ли забелязал? Требе да си много незабележителен за да не го забележиш това ;)-
595
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При една евентуална война, Русия ще трябва да срази Вашингтон, ако иска да победи, а не Варшава, Букурещ или София... Дори и да срази последните три, какво от това? Ще означава ли подеда за нея? :) ... Тези информации са за да плашат... сещайте се кой...
594
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
EVROPA SE POBARKA NA TEMA AMERIKA
593
14
 
8
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Значи за Вовата може, а за другите не ! много ми са смешни левичарските псевдо интелектуалци дето са съгласни да се одупят на мечока !
592
14
 
9
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 5 години
Ракетите на НАТО вече достигат територията на Зааден Сибир !!!! Кога в Москва ще кажат на народа си , че е мишена на целия демократичен свят !!!! Да кажат , че Русия никога не е печелила война сама , още повече срещу всички !!!! Справка Руско-Японската война !!! В една война няма защитени !!! САЩ и Европа не желаят да имат за граница ПУСТИНЯ , коато да се казва Русия !!!!
591
25
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До ВЪПРОС 642 Де да беше Плевнелиев.Единствения свестен президент на България.Чуй какво говори този руски *** Радев-пълен срам за България.