Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!

Борисов полага усилия да не се стигне до ескалация на напрежението
7 дек 2018 14:00,
294
Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!
Снимка: БТА

Към момента не е отправяно искане към България военни кораби да бъдат изпратени в Черно море. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в коментар на информацията на Си Ен Ен, че Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море.

Медията се позовава на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

Още по темата

"Изключително съм тревожен, тъй като това не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци. Това не е случаен инцидент. Когато се разрешава влизането на военна техника на територията на страната, това става с решение на Министерския съвет. Такова няма. И аз прочетох тази публикация", обясни Борисов.

Той добави, че полага всички усилия и се надява държавата и институциите да бъдат консолидирани и да не се стигне до ескалация на напрежение в Черно море.

"Винаги съм смятал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи... Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, ще доведе до голяма криза. Най-добрите туристически курорти в Черно море са в България. Това пряко ще ни засегне", каза Борисов.

"Полагам всички усилия, не искам публично да казвам какво съм сторил по темата с колегите в чужбина, Украйна. Надявам се да се вложи здрав разум и една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми да не водят до ескалация в Черно море. Знам и че Черно море е много прекрасна територия за водене на военни действия, тука сигурно е 1 % от БВП на Европа - сиреч нищо. Ако мислят, че не разгадаваме тези планове, грешат", отсече премиерът.

Той добави и че ако се стигне до искане за разполагане на военни кораби в Черно море, се надява отказът на България за това да окаже влияние.

"Провел съм много разговори по тази тема", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил направил много ама не искаш да каже какво, егати неардеталеца
231
2
 
0
 
! Отговори
Румен преди 5 години
До 242. Има моряци, но в пенсия. Те са от друго време.Сегашните от личния състав са в НАТО.
230
3
 
1
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Тази криза ще спука балона на "балшая и магучая."
229
0
 
2
 
! Отговори
Гранична полиция преди 5 години
Важното е нашите моряци да направят противокорабни заграждения от празни пластмасови бутилки, за да не смее никой да доближи страната ни! Материал има!
228
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Dano da ne se stiga do tam 4e nie s na6ta goliama armia napravo 6te smaem sveta.44
227
0
 
6
 
! Отговори
Cc преди 5 години
Ха, хааа с нетърпение и интерес чакам да видя как точно американците ще озаптят руснаците, само приказки досега, ами айде де, нали сте голяма работа по филмите
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И не само за българите, но и масово руснаците ще се отърсят от една илюзия на национален шовинизъм.
225
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До239. При тао конфликт САЩ - РУСИЯ. ЩЕ СЕ СПУКА БАЛОНА , ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е МНОГО ВЕРНА НА РУСИЯ.
224
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА , ТИ СИ ШУТ
223
1
 
2
 
! Отговори
. преди 5 години
Евентуално въвличане във военен кобфликт означава сигурна смърт за България, при война мвжду Русия и САЩ, ще има брутални щети, във всеки случай, когато сежсъигне до крайности, американците няма да издъежар, ре са добре екипирани, разчиращи 80% на техника завоеватели и мародери, а не войници. Сверете си часовниците с ВТВ , кой победи Хитлер ,ама наистина не на холивудски филм и не дрънкайте глупости, ква война с два танка ???
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" могъщ флот " на една бедна и празна територия. Населена от хора с объркани принципи и ценности.
221
1
 
0
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Тая криза ще я отпразнувам след няколко дни с печена пуйка със зеле.
220
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен Ун Като не е поканен къде ще ходи. Москва му е далече.
219
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко да праща Плевнелиев и Паси да патрулират на украинската граница.Българите няма да участваме в провокациите на Порошенко и САЩ, днес чета и за провокативние изказвания на косовски племенен вожд на служба при военната база на САЩ- Косово.Който прави провокации срещу Русия и иска да пали война в Европа да ходи да воюва сам с Русия.Европейците няма да стават пушечно месо и заложници, като жив щит в агресията на САЩ срещу Русия.
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б.Б. най накрая ще покаже истинската си същност.
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧърчил преди смъртта си,си признава доста грешки и се разкайва.Но помъдряването му е безполезно,защото е било твърде късно и непоправимо.Русия е предлагала съюз на Франция и Англия преди ВСВ,но те отказват.Полша е оставена на произвола и разрухата от Хитлеристите,въпреки,че е имала договореност за взаимопомощ с Англия срещу Хитлер,те не си мърдат пръста да я защитят,затова предават по соствено желание цялото управление в ръцете на руснаците,да отбраняват Полша,а върхушката им избяг
216
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако избирате между война и позор, и предпочетете позора - ще получите и война, и позор- ЧърчилМилиционера Борисов избра позора със сигурност ще получи и зелените човечета от Путин.
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пфу боклyкАко много си се загрижил за Путин,грабвай оръжието и лично отивай да се биеш срещу Русия,ние държавите от Черноморието, нямаме намерение да ставаме пушечно месо,заради чужди интереси.Борисов в случая постъпва напълно правилно,макар че по принцип е некадърен ръководител и не става за управляващ.
214
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според написаното от медиите,новия играч,който иска да превземе държавите отвътре или отвън е новосъздадения северноамерикански съюз с Англия и без Мексико.Тези държави са далеч от Черноморския район и тези които ще пострадат са само европейците и Турция при един такъв сблъсък,ако решат да ни направят пушечно месо и да се избием помежду си.Именно затова и протестите са във Франция,защото само Франция има атомно оръжие в Европа,другите са слабаци.Внимавайте в картинката!Отбивайте конфликтите!
213
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теб кой те бръсне за слива!