Отче наш, да се свети Gucci-то... Руски протойерей от смирението до лукса

Instagram акаунта на руски свещеник – пълен с лукс
Обновена: 11 дек 2018 14:19 | 11 дек 2018 11:00,
93

Снимка: Instagram

Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като снимки от Instagram акаунта му показаха, че води охолен начин на живот.

Вячеслав Баскаков публикувал снимки с луксозните си обувки и дори джапанки. Свещеникът от Твер далеч не бил смирен служител на Бога, а се глезел с екстравагантни стоки от марки като Gucci и Louis Vuitton.

През миналата седмица снимките на протойерей Баскаков привлякоха внимание, след като потребители в руския сайт pikabu.ru обърнаха внимание на нескромния му стандарт на живот.

От тогава насам обаче снимките са свалени и акаунта му е заключен. Лидерите на руската църква порицаха Баскаков за проявата му на лош вкус и съобщиха, че дисциплинарен комитет се е зарекъл да му "върне разума", пише Guardian.

"Надявам се, че това ще върне овчаря в правия път", заяви Александър Волков, говорител на руския патриарх Кирил.

"Животът на свещеника не може да бъде разделен между личното и общественото и никой свещенослужител не може да служи като свещеник от сутрин до обяд, а след това да бъде който си пожелае от обяд до вечер", казва още Волков.

Баскаков се извини в неделя за снимките, заявявайки, че ще понесе наказанието си и ще изтрие Instagram акаунта си, защото не е съумял да се държи смирено и подобаващо.

Въпреки това той отрича да е притежавал каквото и да е от Gucci или Louis Vuitton, твърдейки, че е заснел повечето снимки в магазините. Той дори твърди, че понякога "пришивал" скъпо изглеждащи катарами към обувките си.

"Така че те са всъщност евтини обувки, но изглеждат празнично", пише протойерей Вячеслав Баскаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
40
 
! Отговори
трагедия преди 5 години
До Анонимен горките хамириканци живи да ги оплачеш виж Русия е друга работа мечта за живот на всеки човек на земното кълбо ама без нормалните и интелигентни хора
51
4
 
33
 
! Отговори
PS преди 5 години
Кажи бе мишле цър цър ли прочетох!!! Да не мислиш, че сме седнали да ги сравняваме - ВСИЧКИТЕ СА МРЪСНИ ТЪРГАШИ И ЛЪЖЦИ! Ходи цуни дедо поп по главишката, па дано завършиш семинарията, че и ти да мародерстваш заблудените Верващи
50
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PS Ало Пинко, я потърси снимки на колите и яхтите на агент Гундяев.Ако не знаеш кой е той, това е главата на РПЦ.Кортежа му е по-голям от този на Путин.На яхтите му се качват жени, за които ти само можеш да мечтаеш.Часовника му струва колкото ново БМВ.
49
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите духовници вивеят по модел на руските.То у нас всички мизерии са по руски модел.Няма нищо чудно.
48
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49 Да бе да ,я уточни в кои епархии и градове ,българските свещеници се возят в лимозини!Щото аз знам за много свещеници които едва свързват ,,двата края",а някъде с месеци,не получават малките си заплати!Ако е толкова доходоносно свещенството в България ,няма да има 400-500 свободни места за свещеници ,и да се ръкополагат почти всеки който изяви желание за поп!
47
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"хубав и качествен начин на живот"Какъв качествен начин на живот в Америка, 40 милиона американци нямат пари за храна и живеят на купони от правителството.
46
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво сме се загрижили за свещениците от РПЦ, като тези от БПЦ са същите? Николайчо с Ролекса и черната лимузина да не е по-различен? За католическите пед0фили пък да не говорим
45
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е поне не го избива на педофиля, както при западните свещеници...
44
8
 
38
 
! Отговори
PS преди 5 години
Вие шега си правите... Някакъв отец с неопределена сексуална ориентация си купува маркови (ШАНО) дрешки и обувки и това наричате Охолен живот!? Български свещенници ги возят в лимузини (ВОЗЯТ, И ШОФЬОР СИ ИМАТ) за по над 100 хиляди ЕВРО!!! Живеят в Замъци, не палати!!! Имотното им състояние граничи само с това на самата църква (че нали Разпродадоха Манастирски ливади) и няма проблеми... Блажени да сте вярващите, *** нали сте Овце, па и пастир си имате... А отчетата са Овчарските кучета хахах
43
3
 
37
 
! Отговори
браво преди 5 години
на Петко! Мен така ме е учила баба ми. "Га зема идна гьостерица, сал на поп ша ми станеш, аааа. Марш *** тука.." Така ги пъдеше. И казваше, че не иска "да я пеят", щото само пиели и пеели и щяла и без посредници да се оправи в по-нататъшния път
42
1
 
40
 
! Отговори
милия той преди 5 години
Руския поп по лукс се докарва до американеца ама по акъл си е жив руснак
41
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не само Гучи-то и Луи Витон-ът, ами и бая кифленската им инсценировка във Фейсбук. Отчето се прави на Николета Лозанова или даже по-точно на Мария, бивша Гущерова.
40
1
 
33
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
То е ясно , че стоките са снимани по магазините, ама това не пречи на шараните да налапат кукичката :)))
39
3
 
35
 
! Отговори
Пегъзий преди 5 години
Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?
38
6
 
41
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Видиш ли поп моментално му шибни един по физиономията,има за какво!
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До азТя освен за гавра друго не става, светите попчета са го разбрали още преди 1000 години.
36
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До азтя религията освен за гавра за друго не става
35
6
 
37
 
! Отговори
аз преди 5 години
Не ви ли е срам така да се гаврите с религията с такива заглавия?!
34
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човещина . И на ченгетата им се носят луксозни дрехи
33
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието ви е богохулно.