Отче наш, да се свети Gucci-то... Руски протойерей от смирението до лукса

Instagram акаунта на руски свещеник – пълен с лукс
Обновена: 11 дек 2018 14:19 | 11 дек 2018 11:00,
93

Снимка: Instagram

Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като снимки от Instagram акаунта му показаха, че води охолен начин на живот.

Вячеслав Баскаков публикувал снимки с луксозните си обувки и дори джапанки. Свещеникът от Твер далеч не бил смирен служител на Бога, а се глезел с екстравагантни стоки от марки като Gucci и Louis Vuitton.

През миналата седмица снимките на протойерей Баскаков привлякоха внимание, след като потребители в руския сайт pikabu.ru обърнаха внимание на нескромния му стандарт на живот.

От тогава насам обаче снимките са свалени и акаунта му е заключен. Лидерите на руската църква порицаха Баскаков за проявата му на лош вкус и съобщиха, че дисциплинарен комитет се е зарекъл да му "върне разума", пише Guardian.

"Надявам се, че това ще върне овчаря в правия път", заяви Александър Волков, говорител на руския патриарх Кирил.

"Животът на свещеника не може да бъде разделен между личното и общественото и никой свещенослужител не може да служи като свещеник от сутрин до обяд, а след това да бъде който си пожелае от обяд до вечер", казва още Волков.

Баскаков се извини в неделя за снимките, заявявайки, че ще понесе наказанието си и ще изтрие Instagram акаунта си, защото не е съумял да се държи смирено и подобаващо.

Въпреки това той отрича да е притежавал каквото и да е от Gucci или Louis Vuitton, твърдейки, че е заснел повечето снимки в магазините. Той дори твърди, че понякога "пришивал" скъпо изглеждащи катарами към обувките си.

"Така че те са всъщност евтини обувки, но изглеждат празнично", пише протойерей Вячеслав Баскаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И телефона му звъни с Гучи Генг
11
20
 
44
 
! Отговори
Русский преди 5 години
до АнонименНа никой не е притрябвала твоята жалка обич към Русия и руснаците. Русия е силна, руският народ има Дух.
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавайте сляпо да се кланяте на самозванци и да им осигурявате охолен живот. Отците и духовните водачи са 1 от 10000 самоназовали се божии служители. Не че на бог му трябват посредници и служители, но нали някой трябва да събира подкупите за измиване на греховете.
9
2
 
52
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
вовка позволил си на сатаната да обсебе чистата ти невинна душа10 обиколки на църквата за наказание и изкупуване на греха по джапанки аддидас и 100 лицеви опори по анцуг пума без да сваляш шапката Nike ама нямате ли си няква руска марка да се изтипосаш ами си взел тези от лошия гаден запад ?
8
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 1000 деца насилвани от католически свещеници в САЩ. Служителите на Бога са насилвали малки момчета и момичета.
7
4
 
60
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Виждаш сламката в чуждото око, не виждаш гредата в своето! Нашето висше духовенство как са? Варненския митрополит дето се "самоудави" в какъв лукс живееше? Пловдивския дядо Николай дето отиде да донесе Благодатния огън, как е с лукса? Висшето католическо духовенство как са?За съжаление истински религиозни водачи, реално отказали се от светския живот заради каузата си имат само мюсюлманите и будистите. Бъдещето на християнството е мрачно...
6
10
 
51
 
! Отговори
аетг преди 5 години
Хахаха, "руски свещеник" звучи като "човеколюбив канибал"!!! Религията в руската *** е политически инструмент, който путКян ползва в определени нужди! Като се почне от Гундяев надолу-всички са негодяи, антихристи и мошеници! Почти целият състав на руската-"православна" клика е съставен от бивши агенти на КГБ!!!
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" той отрича да е притежавал каквото и да е от Gucci или Louis Vuitton, твърдейки, че е заснел повечето снимки в магазините" Още по зле, значи е нарушил божията заповед "не лъжи"!!!
4
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попове с бмв-та и ланци го раздават гангстери, сигурно си имат и тийн гаджета.
3
2
 
66
 
! Отговори
Рембо преди 5 години
Ахаха, елате да видите отец Ники от Плъвдив, той не се свени да демонстрира стандарт. Властта е от бога, беше казал един от великите инквизитори, защо да не се обличаме с това, което стрижем от овцете :)
2
0
 
54
 
! Отговори
Kuncho преди 5 години
Само се снимал, а забравил да скрие и чантата на една от марките:)
1
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са по-зле и от нашите попове.