Отче наш, да се свети Gucci-то... Руски протойерей от смирението до лукса

Instagram акаунта на руски свещеник – пълен с лукс
Обновена: 11 дек 2018 14:19 | 11 дек 2018 11:00,
93

Снимка: Instagram

Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като снимки от Instagram акаунта му показаха, че води охолен начин на живот.

Вячеслав Баскаков публикувал снимки с луксозните си обувки и дори джапанки. Свещеникът от Твер далеч не бил смирен служител на Бога, а се глезел с екстравагантни стоки от марки като Gucci и Louis Vuitton.

През миналата седмица снимките на протойерей Баскаков привлякоха внимание, след като потребители в руския сайт pikabu.ru обърнаха внимание на нескромния му стандарт на живот.

От тогава насам обаче снимките са свалени и акаунта му е заключен. Лидерите на руската църква порицаха Баскаков за проявата му на лош вкус и съобщиха, че дисциплинарен комитет се е зарекъл да му "върне разума", пише Guardian.

"Надявам се, че това ще върне овчаря в правия път", заяви Александър Волков, говорител на руския патриарх Кирил.

"Животът на свещеника не може да бъде разделен между личното и общественото и никой свещенослужител не може да служи като свещеник от сутрин до обяд, а след това да бъде който си пожелае от обяд до вечер", казва още Волков.

Баскаков се извини в неделя за снимките, заявявайки, че ще понесе наказанието си и ще изтрие Instagram акаунта си, защото не е съумял да се държи смирено и подобаващо.

Въпреки това той отрича да е притежавал каквото и да е от Gucci или Louis Vuitton, твърдейки, че е заснел повечето снимки в магазините. Той дори твърди, че понякога "пришивал" скъпо изглеждащи катарами към обувките си.

"Така че те са всъщност евтини обувки, но изглеждат празнично", пише протойерей Вячеслав Баскаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
33
 
! Отговори
до Гошу преди 5 години
Викаш друго си е исляма да убиват жените с камъни ако им се виждат глезените :)
71
1
 
34
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Това е присъщо на православните славяни и техните велики житейски ценности. Лично *** проми мозъците на безмозьчните *** с това православно славянство и те сега не спират да блеят за него :)))
70
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е направо клошар сравнено с гудняев кагебиста с 6 скъпи коли Папата има 2 за справка и то едната фият уно
69
1
 
37
 
! Отговори
Езекил преди 5 години
да харесваш *** като ссср и да не си комунист такова животно нема .
68
1
 
34
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Грък атеист няма.Всичките са болни националисти, ерго отодокси, като евреите. Трябва да се учите от тях как се обича и защитава своето, а не да лижете руски Г зове. Между руско православие и българско православие има само отдальонная прилика.
67
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 69Е сега ме настъпи по мазола за Казандзакис! Той е дълбоко вярващ православен, но е антиклерикал и затова онези с мазните бради го отлъчиха от църквата и гробът му е извън гробищата. Намери и прочети епитафията му!Да кажеш, че Казандзакис е комунист, само за това, че се е възхищавал от Съветска Русия е израз на пълно скудоумие! Той е велик писател и е образец на интелектуалец и високоморален човек!
66
2
 
39
 
! Отговори
Езекил преди 5 години
По скоро камила ще мине през иглено ухо отколкото такива като гудняев да видят Рая
65
1
 
40
 
! Отговори
За 65 преди 5 години
С една дума не ми гледай яхтите и колите ами ме слушай колко хубаво е да си беден ;)Де се въдите такива ...80 % знаете какво;)
64
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък казанзакис (комунис и войнстваш атеист )бе отлъчен от църквата .Аз несъм атеис и за разлика от теб ватенка отлично знам на какво ниво е руснака на тема вяра общо взето много зле старите дрънкат че било като вид комунизъм( колкото рублата е пара де) а новите са хаховци във сяка посока
63
2
 
41
 
! Отговори
За 67 преди 5 години
Войната срещу православието я започна терориста Ленин. Сталин я довърши. А милиардерите Путин и Гадняев знаеш ли кога ще идат в Рая? Ми никога...Затова си угаждат докато са на ЗемятяА балъците като тебе бият чела пред тях ..,жалко
62
9
 
34
 
! Отговори
До Според Путин преди 5 години
Глуппости мелиш! Никога Путин не е казвал такова нещо!А "Василий Блаженный" прилича на джамия колкото Кьолнската катедрала или "Нотр Дам".Ти наистина си нямаш представа от религиозността на руските хора! Сега войната е срещу православието и ти участваш в нея на грешната страна. Предателска душица си!Някога великият грък Казандзакис беше писал: "Православието ще е живо, докато съществува Русия!" (цит. по памет).Аз съм атеист, но казвам: "Да живее православието - духовна опора на милиони!"
61
2
 
40
 
! Отговори
Езекил преди 5 години
Тично пък кирил Гудняев е баш фарисей мошеник а то и Дявола е умен и говори добре ама
60
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриарх Кирил може да е всякакъв, и да обича хубавите часовници, и яхти, и коли, и мадами, но е много умен и речовит. Слушал съм негови проповеди в "Христос Спаситель" по повод разни празници и смея да твърдя, че това са истински смислени и съдържателни проповеди. Охотно вярвам, че е минал школата на КГБ, там всички са хора на ниво, на суперниво! Путин например. Намериха карта на ЩАЗИ, ако е вярно, на В.В.Путин. От което още повече ми се вдигна мнението за него!
59
3
 
39
 
! Отговори
атеисти преди 5 години
като им видиш Патриарха оня с антенката Рутера на килимявката дето получава сигнали от КГБ и Кремъл може да си представиш и подчинените му колко вярват в БОГА
58
0
 
35
 
! Отговори
Лопе преди 5 години
Овчаря или пастира?
57
0
 
34
 
! Отговори
За 62 яж ми кура преди 5 години
*** кирливАре у лево
56
4
 
39
 
! Отговори
Според Путин преди 5 години
Руското прсвословие е по-близо до исляма, отколкото до европейското християнство. Вижте им църквите- до една приличат на джамии.
55
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияТеб те предупредих, забраних ти една думичка! Когато започне много да те боли, *** по-тихо, да не събудиш умрелите!
54
7
 
36
 
! Отговори
Зъл преди 5 години
Ключова дума - руски, Русия! Звучи изстрел и няколко дирника, вирнати към небето в къс куршумен старт хукват! Напред към заветния сребърник, към днешната храна, която цороцианците са им обещали!Абе, дирници смърдели, нещо да кажете за хилядите момченца, изнасилени от католически и протестантски попета в Америка и Западна Европа?
53
5
 
38
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Руската църква отдавна е Православна само в горите тилилейски е периферията на Импярията (на Злото). Официалния им Синод е поделение на КейДжиБи.