Служебна карта на името на Путин в архивите на Щази

Кремъл: КГБ и Щази са били партньорски служби!
11 дек 2018 15:30, Елка Василева
81
Служебна карта на името на Путин в архивите на Щази
Снимка: Билд

В архивите на Щази е била намерена идентификационна карта от източногерманската тайна служба на името на руския президент Владимир Путин, който през 80-те години на 20 век е бил агент на КГБ в Дрезден, съобщава германски вестник, цитиран от Асошиейтед прес.

"Билд" публикува днес снимка на картата, издадена на "майор Владимир Путин", валидна до 1989 г., върху която са поставени подпис и печат.

Според изданието картата е била намерена сред документи от централата на Щази в Дрезден, отнасящи се до "личния състав и обучението".

Конрад Фелбер, началник на дрезденския клон на службата, разследваща архивите на Щази, е заявил пред "Билд", че картата е давала възможност на Путин безпрепятствено да влиза и излиза от централата. По думите му това би улеснило също вербуването на агенти, тъй като не би било нужно Путин да казва на никого, че работи за КГБ.

В коментар на публикацията на "Билд" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че съветският КГБ и Щази са били партньорски спецслужби и изказа предположение, че те може да са обменяли документи за своите служители, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
5
 
! Отговори
Вазов преди 5 години
Когато главният чорбаджия умреОсем души го влекат, в гроба му да го зарият -червейците да гостят.сиромаси кат разбраха, радостен изпущат вик.дрипите им се засмяха.Мен, пък малко ми е жалНе защот е на носило,но защото бих желалда го видя на бесило.
57
6
 
5
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Те щото нашите управници не успяха! Само другите гледате! Не народ, а ***! Казано е преди време.
56
8
 
10
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Много важно! Сега остана да намерят хавлията му за банята. И джапанките.
55
7
 
10
 
! Отговори
Путин е факир преди 5 години
Само той успя да открадне всичките си родни блага и на безценица да ги изпрати на запад.Факир е
54
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то Половин Дрезден го помни като Вова пасивната в Гей средите
53
7
 
12
 
! Отговори
Много видял преди 5 години
До Анонимен 52Тя и Меркел е била на обучение в КГБ. Нормално, партньорските служби си сътрудничат.Имаше една снимка, където младата Меркел тича, заедно със съветски дружки голичка по пясъка край Днепър. Срамотиите бяха размазани, но снимката със сигурност не е фалшивка - сексапилните стройни крачета на Ангела не могат да бъдат сбъркани!
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60. Така е , но дали оня, е тоя. Или е трето копие?Нещо като инператала " Чин Гис Хан."
51
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брееееей..............намерили пропуска на Путин за влизането му в сградата!!!! И сега какво......ще го продават на търг, като модна ценност??? Става, става........да имаш такова документче на най-влиятелния мъж нна света си е доста почетно!!!!
50
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътин е държавник, а не медиен герой като сeляка Тръмп.
49
13
 
23
 
! Отговори
7 преди 5 години
От 100 години е известно това.Второ: Нали този не е онзи- според жена му!Трето: Какво като е бил?Четвърто:Добре, че е бил- ако е същият! Поздравления!
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът работи.Знаете кои са "жълтите жилетки" и срещу кого протестират.Сигурно помните кой е Франсоа Фиьон?А знаете ли, че тази седмица Путин и Фиьон ще се срещнат?
47
24
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Нормално, ГДР е бил окупирана зона на Русия. Грешката на Горбачов беше, че тази земя е пропита с руска кръв и не трябваше да я връща ей така. Но той беше объркан човек, лошо няма но не може да управлява държава като Русия.Ето американците още не са освободили Германия и я държат в окупация.После ЕС и САЩ нямаше да си разиграват коня ако ГДР беше останала и влезнала в състава на РФ. Следващия път се надявам да не повторят грешката.
46
12
 
6
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 5 години
Вече не ти е едно време ... живей си в своя свят ако ти е толкова за едното време ... ама стига глупости ... това ли измисли ... как едно време са взимали зеленчуците ни ... моля те ...
45
7
 
18
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 5 години
Ей това си е баш новина!Володя бил агент на КГБ, разузнавач.Дълбоко законспириран, закодиран и т.н.Досега си мислех, че е студен по европеистика към Дрезденския университет. Пък то виж к, во било!
44
19
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До До СТРАНДЖАТА... - А навремето руснаците ни обираха зеленчука, плодовете и най качественото месо за някой друг барел с нафта...
43
9
 
16
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 5 години
Е тия американци, колко са добри към нас ... всичко ни дават ... символични хора ... направо що не станем част от тях ;/
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеее " супер нова информация за Путин " разбираш ли ... ;д СЕ ПОЧВА ХЕЙТА ьД СТРАОТНА ЖУРНАЛИСТИКА !
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо чудно.То и ЦРУ сега подслушваше Меркел.
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заклет комунист!
39
14
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До до 31НАТО и САЩ разбират икономическото положение на България, и като истински партньори и приятели ни позволяват да участваме във военните мисиите почти символично... - - освен това поемат задължение да охраняват въздушната ни граница и по този начин разходите за армията ни намаляват драстично... - финансовите помощи, които получаваме за отбрана също са от огромно значение...