Битка на гиганти: RT vs. BBC, кой не спазва законите?

Англия и Русия разследват медии за.. медийни правила
21 дек 2018 22:11,
17
Битка на гиганти: RT vs. BBC, кой не спазва законите?
Снимка: Reuters

Британската радиотелевизионна компания BBC заяви, че работи напълно съгласно руските закони и правила, за да представя независими новини, след като медийният регулатор на Русия каза, че ще й направи проверки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

"Както на всички други места по света, BBC работи в Русия в пълно съответствие със законите и правилата в страната, за да представя независими новини и информация на своята публика", каза говорителка на медията.

Руският медиен регулатор заяви, че ще направи проверки, за да установи дали световният новинарски канал на BBC и интернет сайтовете на компанията спазват законодателството на Русия.

Този ход на Роскомнадзор беше в отговор на действията на британския медиен регулатор Офком, който заяви вчера, че руската телевизия RT е нарушила правилата за безпристрастност при отразяване на събитията, включително по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bbc е л..яна британска медия която пропагандира наглосаксонските имперски интереси. Но те не могат да предотвратят факта, че Англия се връща в състоянието си от преди 19в. - периферия на Европа.
11
2
 
27
 
! Отговори
fake news преди 5 години
Никога не съм предполагал че ще го кажа ам вярвам хиляди пъти повече на RT в сравнение с BBC . BBC ,DW,CNN,Bloomberg........Dnes.bg ---fake news
10
4
 
25
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
Гледах RT в ЮТюб. Много Добри. BBC много политизирани, като етдел на Ми6.
9
3
 
24
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Кое е безпристрасност, на BBC, че не дават и другата гледна точка?Кръвен враг на BBC са интервютата с Корбин и шоу б. Дж. Галоуей.В какво обвинява британската пропаганда RT - "Несъблюдаване в принципа на безпристрасност."А блокирането на сметки RT - безпристрастно ли е?Все повече хора гледат RT.Да не говорим за далаверите на Блеър и Докладът "Чилкот".Удо Улфкотте "Купените журналисти" - там се споменава и БГ.бившият соц блок бледнее пред пропагандата на Лондон,САЩ, Берлин, Париж
8
3
 
33
 
! Отговори
Мда преди 5 години
След като започнаха да губят информационната война,на Запад продължиха с други средства.Истината се оказа непоносимо неприятна и трябваше да бъде задушена по всякакъв начин.Тия направо подминаха комунистите от едно време.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАнгло-саксонците винаги са мразели слваяните/православието. Откакто историята същесвтува са правили всичко всевъзможно, за да ни заличат и така ще бъде докато една от двете страни не надвие другата.Берлински конгрес, английски представители - "Англия категорично се обявява против силна славянска държава на Балканите"
6
5
 
41
 
! Отговори
Това е преди 5 години
RT,казва истината а запада не обича истината ..
5
3
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Накрая ще останат само Дойч велето ,РТ то ,ББС и БНТ Няма да има никакви медии ;) И този момент не е много далечен .Да вземат малко да се спре държавната пропагандна машина
4
3
 
41
 
! Отговори
бре! преди 5 години
Руснаците почнаха да бият меките китки с техните камаъни по техните тикви!Забавен обрат!
3
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо Британия се държи толкова истерично спрямо Русия?
2
3
 
40
 
! Отговори
А+ преди 5 години
RT е копие на BBC и родена тази медио от ВВ.С. и сега те играят много по-добре от английското BBC което се спонсорира от държавата ,е ,дали BBC няма да изпълнява поръчките на кабинета на Мей щом оттам получава парите си ?Вчера четех как пък френската тв отрязавала протестите на "жълтите жилетки"-един от протестиращите е написал Макрон вън от страната ,а тв показва само Макрон ,а отдолу е замазано -Е ,как демократична преса на Запад! Нима има още наивнии мислейки че медии са независими ?
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в двата случая властите са като катаджия, винаги ще намерят за какво да се хванат.