Какво написаха руските медии за ПКФ-то на Путин?

Тази година над 1700 журналисти присъстваха на събитието
21 дек 2018 13:45,
29
Какво написаха руските медии за ПКФ-то на Путин?
Снимка: Reuters

Традиционната "голяма" пресконференция на руския държавен глава продължи вчера 3 часа и 43 минути, отбелязва печатът във федерацията. През това време 53 журналисти зададоха на Владимир Путин 66 въпроса, без да смятаме поздравите, благодарностите, молбите за помощ, поканите за гостуване и разсъжденията колко е несъвършено битието, обобщава "Взгляд".

Още по темата

Тазгодишната пресконференция бе рекордна по брой на акредитираните участници - присъстваха над 1700 журналисти, посочва "Аргументи и факти". Онлайн изданието "ФАН" акцентира върху "безупречната организация", "безпрецедентните мерки за сигурност" и "великолепната физическа и интелектуална форма на президента". А социологът Вячеслав Смирнов изтъква пред електронния вестник "иРеактор" "донейде неформалната атмосфера в залата", наподобявала "малък митинг".

В изявленията на Путин пред журналистите ред издания открояват икономическата тема. "Имаме нужда от пробив. Трябва да скочим в една нова технологична организация. Без това страната ни няма бъдеще", цитира президента "Росийская газета". Русия трябва "да си пробие път към висшата лига в икономиката", подчертава в заглавие московският официоз.

"Осреднената Русия е на път да постигне пробив, но гражданите не го усещат", коментира "Независимая газета" представения от Путин образ на федерацията, чиито средни показатели демонстрират според него "положителни тенденции".

Някои руски национални проекти, по-специално демографският, "засега изглеждат неубедително". Борбата с бедността в Русия "често се води чрез манипулации с жизнения минимум", констатира вестникът.

"Има статистика "за хората" и статистика "за отчети". Държавата е в режим на ръчно управление и притежава изцяло имитационна икономика", заявява пред "Независимая газета" финансовият анализатор Алексей Коренев.

"Трудно е да говориш за профицитен бюджет и същевременно - че данъците неизбежно ще се вдигнат", коментира пресконференцията на Путин "Новая газета".

"Повечето представители на родната журналистика гледаха да задават несъмнено удобни въпроси, което налага усещането, че тъкмо това е днес разбирането за професионализъм", добавя опозиционното издание.

Този път президентът "не демонстрира ядрената тояга" - не плашеше аудиторията с най-модерните ракети на Русия като "Кинжал" и "Сармат", нито претендираше за световно лидерство, подчертава "Свободная пресса".

Тенденцията да се понижава прагът за използване на ядрени оръжия може да доведе до глобална катастрофа, цитира печатът предупреждение, отправено вчера от руския лидер. "Известия" напомня и "дадения по принуда от Русия отговор - създаването на оръжия, способни да преодолеят системите за ПРО".

Путин подчерта, че Москва получи предимство във военната сфера, но без да се стреми към това. Според него стабилността не се укрепва и от намерението на Вашингтон да напусне Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), пише всекидневникът. Крайно е необходимо наистина за Русия и САЩ да започнат преговори - на първо място именно за ядрената стабилност, заявява пред "Известия" американският военен експерт Ричард Уейц.

Независимо от всички трудности в двустранните отношения за всички ще е по-добре двамата президенти да се срещнат през 2019 г. и да обсъдят бъдещето на ДРСМО и на договора СТАРТ-3. Освен това, след като Доналд Тръмп реши да изтегли войските си от Сирия, на преден план може да излезе украинският въпрос, казва аналитикът.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни в руския телевизионен ефир вчерашните думи на Путин, че Москва ще гарантира и занапред сигурността си на фона на предполагаемото излизане на САЩ от ДРСМО, информира "Московский комсомолец".
"Нека да не пискат после заради това, че си осигуряваме различни предимства", каза пред журналистите руският лидер.

Според Песков Путин "в технологичен план е имал предвид (. . .), че след скъсване на договореностите за ракетите със среден и малък обсег ще започне разполагане на пускови установки в Европа, както по време на студената война".

Тези ракети ще бъдат насочени към Русия и тя също ще ги вземе на прицел със своя арсенал, предупреди Песков. Това ще означава "развитие по спирала и повторение на една ситуация, която за жалост вече сме преживели в миналото", каза той. Ситуацията ще наподобява Карибската криза, пояснява "Московский комсомолец".

Кореспондентът на "Комерсант" разказва как задал на Путин въпрос за "протестния потенциал" в Русия и президентът повторил, че "хората имат право да изказват своята гледна точка, да я защитават, включително публично, и на митинги, но в рамките на закона".
Според журналиста Путин не е отговорил по същество. "Е, значи нещата ще се изясняват по експериментален път", заключава той.

Руският президент се повтаря, смята и "Ведомости". При това положение "пресконференцията губи политическо съдържание и все повече заприличва на театрална постановка (. . .), в която Путин не само изпълнява главната роля, но е също автор на сценария, режисьор и постановчик", пише изданието.

"С всяка година причините да следим този театрализиран спектакъл стават все по-малко - дори за да бъдем в течение и да запазим тонус. В тази пиеса ние сме суфльорите, подсказващи на президента иззад екрана познатия вече отговор на познатия вече въпрос", добавя руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
абв преди 5 години
Брееее абе много фенове на руснака в коментарите ,голяма любов голямо нещо.Чудя се само за тия години колко от тия са хванали самолета за да емигрират в любимата им Русия.Защо ли погледите им са насочени към загниващият Европейски съюз.Отговор не ми и трябва той ми е ясен.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не изглежда Путин да се е изчерпал. Дори изглежда сякаш точно сега започва...
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само си представям Бойко или Тръмп или Меркел или Макаронев или Мей пред 1700 журналисти от цял свят ;)))))Цирка ще е убийствен ;)))
17
3
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Нападките към Путин са все от едни и същи вестници.Не знам дали тезите на Путин се повтарят и вече не са интересни,но виждам че критиките към Путин са все по- еднообразни и почват да се повтарят.Не мога да разбера защо след като Путин става все по-безинтересен, на пресконференцията присъстват над 1700 журналисти ,при това от всички известни големи медии- Тайм,СНН,СВС,Ню Йорк Таймс, и т.н.!?Путин е лош, l в Русия всичко е пред провал,за какво е цялата тупурдия тогава!?Или не е точно така!?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западняци-те,освен глупости и изврътенящини друго не могат,защо ами защото са *** и дяволли,ЯСНО.Какво означава,СМИ-означава серсе-ми
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин изгрява като слънцето и огрява със своята светлина цялото човечество.Путинският интелект превъзхождал и най-мощният компютър.Путин с една ръка побеждава мечка стръвница.Путин с най-обикновенна въдица даже и без кукичка за 10 мин.уловил 23,7 тона риба.Путин и.....т.н.
14
2
 
20
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
До Анонимен Чадо, нима нашата територия, като е малка и не поддържаме почти никаква армия , населението ни цъфти и връзва, и живее в рая.
13
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си на върха на властта повече от десет години, а този е вече двадесет, започваш да се изчерпваш, ставаш алчен за власт и я стискаш до последно, не мислиш прогресивно, нямаш нови оригинални идеи. Путин е типичен пример за това, само за войни говори, мисли се за незаменим...В САЩ никога не биха допуснали някой да ги управлява повече от два мандата, но руснаците изглежда са все още със средновековно мислене
12
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В заглавието сте сбъркали да напишете правилно, че това не са РУСКИ ВЕСТНИЦИ, А РУСОФОБСКИ ВЕСТНИЦИ!!! Да, за съжаление във ВСЯКА СТРАНА си има едно котило от "фоби" и жълти СМИ, които само това и правят.......поливат с помия властта, но не за да поправят нещо (защото ИДЕИ КАК ДА СЕ НАПРАВИ нямат), а само.......СТАНИ, АЗ ДА СЕДНА!!!! И понеже нашите тука изпълнява заповеди от.....знаете откъде, затова "помагат" при препечатването на щуротии и гнусотии!
11
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е заложник на огромната си територия с чиито ресурси едвам успява да изхранва населението си, да поддържа огромна армия и КГБ апарат за защита на същата тази територия.Един омагьосан кръг наречен Империя на злото !
10
23
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Русия е много назад в въоръженията на бъдещето .Те не са с толкова много хора на борда ;) Трябва да се гарантира сигурност с много по малко хора .За голяма страна като Русия това може да стане само с нов вид отбранителна индустрия .Като се развият водородните технологии и инфраструктура от ново поколение .Където частни компании да могат да обединят няколко инфраструктури в една.За такова нещо са нужни ресурси на които Русия е богата .Това би дало икономически тласък и конкурентно предимство
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен до 4 преди 5 години
Ти за Боце тиквата говориш нали ?
8
23
 
7
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Ха! Българските путинокантропи не венцеславят *** и русия около празницитеОще едно доказателство че руските фенове в България са платени ***.
7
8
 
23
 
! Отговори
ЦЪРВУЛИТЕ преди 5 години
русоофоби четат и разбират руски език? И коментират материали от "поддиснатите" опозиционни, руски вестници? Българските русофоби са поели много коледни банани.
6
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, нали няма свобода на словото в Русия.Вие чули ли сте някой да смее да обели у нас дума срещу Боце от продажните страхливи медии?
5
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-независимая газетаПКФ'то на Путин - Шоу на КГБ'то в което Медиите стават съучасници за разпространението безочливите лъжи на един изпечен международен престъпник !
4
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е държавник. Изгони краварите от Сирия - най-унизителната им загуба от времето на Виетнам. Върна уважението към Русия и е на път да възстанови русский мир.
3
22
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
показа че режисьорите на националната телевизия, въпреки титаничните усилия и CGI не можаха да скрият транспаранта с който руски журналисти питат кво стана с милионите подписи против пенсионната реформа.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен това, след като Доналд Тръмп реши да изтегли войските си от Сирия, на преден план може да излезе украинският въпрос"Всички световни лидери са пееаси! Пак са сключили задкулисна сделка - разменили са си Сирия и Украйна. Както едно време Чърчил и Сталин си деляха света, драскайки върху салфетка. А какво искат хората - за това никога, на никой от тях, изобщо не му пука!
1
4
 
33
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Манипулативен коментар, който вместо да ни убдеи в нещо, постига точно обратното - не вярваме на нито дума от коментара.