Путин и Лукашенко на четири очи: За цените на руския газ

В дневния им ред е засегнат и митническия режим
25 дек 2018 18:40,
94
Путин и Лукашенко на четири очи: За цените на руския газ
Снимкa: Reuters, архив

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко започнаха нов кръг преговори в Кремъл, предаде ТАСС.

В дневния ред са редица спорни въпроси, поставяни и от двете страни. Става дума за ценообразуването на руския природен газ. Беларуската страна е обезпокоена и от въпроса за компенсациите на спадащите приходи поради данъчната мярка на Москва, а руската страна - от въпроса за периодичното нарушаване на митническия режим между Беларус и Русия.

Както по-рано каза прессекретарят на руския президент, лидерите на двете държави ще обсъдят и нюанси, свързани с действията на Русия в нефтената сфера.

Освен това, лидерите "ще си сверят часовниците по целия комплекс двустранни съюзни отношения", включително по тематиката на развитие на съюзната държава на Руската федерация и Беларус, каза прессекретарят Дмитрий Песков.

При откриването на срещата си с Лукашенко Путин обяви, че ще бъдат обсъдени спорни енергийни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на Лукаенко му писна да храни "големия брат".Той май бее последен. След него започват да се отделят и от Руската Федерация.
67
6
 
2
 
! Отговори
Brawo преди 5 години
след поредица от диверсии с използване наркотизирани в МОсква Руската империя загуби огромни територии вкл най руската от нея Киевска Русь.Без един халостен истрел Москва загуби Берлин Прага<Братислава,Будапеща,СОфия,Букурещ,,Литва Латвия Естония И УКРАЙНА>.Кефят се наркоманите че май били окупирали целия КЕИМ/Освободен от войските на Екатерина Велика преди стотици години..за справка вижте google
66
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Значи, те имат споразумения пазарът напълно да се либерализира през 2025 г. Но е така - навсякъде има спорове за квоти, дялове от пазара, мита и цени, например, в момента между САЩ и Китай
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен"Неотдавна чешкият президент Земан каза: "Искам Чехия да стане непотопяем китайски самолетоносач в Европа". Що и ние да не сме троянски кон на Китай за Европа."С такива хора като анонимен с малко "а" България я чака само робство, а господинчото предпочита да е роб на източните господари сякаш е учил история само до 3-ти клас.
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втора среща едва ли ще има между Путин и Лукашенко. Зелените човечета от Крим ще навлезнат в Беларус и ще направят ново съюзно гасударство с пожизнен президент Путин. Как ще реагират беларусите? Едва ли ще реагират изобщо, те са по-зле и от кримчани в робската си търпеливост. Там другарят Лукашенко е смлял всякакво национално самочуствие и е подготвил много добре почвата за асимилация на Беларус от Русия. А самия Лукашенко в най-добрия случай ще се пенсионира но може да отиде и в заточение.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една търговия която постоянно трябва да се регулира от държавните глави я пиши бегала. Търговията се развива и регулира от търговците а не от времинно изпълняващите длъжността президент. Това източния блок го наследи от недоносчето наречено социализъм и не може да се отърве от него вече десетки години.
62
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Русия дава на Беларус 24 млн тона нефт, но искат да го намалят на 18 млн тона. Имаха спор за млякото, но се разбраха - Беларус намали износа на мляко за Русия, но се разбраха да увелечи износа на сирене, кашкавал и други млечни продукти
61
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Транзитните такси са някъде 3 долара на 100 км - газта като мине през Украйна и Румъния и се оскъпява с 50 долара
60
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Неотдавна чешкият президент Земан каза: "Искам Чехия да стане непотопяем китайски самолетоносач в Европа". Що и ние да не сме троянски кон на Китай за Европа. Че и на Япония. За Русия пък няма какво да говорим. Време е да си гледаме националния интерес по-изкъсо
59
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако бяхме построили Южен поток щяхме да получаваме много евтин газ. Това щеше да позволи да въстановим някои важни заводи на химическата ни индустрия и да се газифицираме в бита. Не може да показваме среден пръст на руснаците и да искаме газ за без пари
58
1
 
7
 
! Отговори
Артисти преди 5 години
55 ти навярно си 57 Лъжеш като дрът българинсиганин,Путин му отвърна ,че те купуват на по-ниска цена към127-129 $,а не по 250 като за германците ,а по пазарните ценит ,то трябвало Русия да им продава под 200 долара ,но Лукашенко иска по 68 долара като в Смоленска област на Русия. Това е -а ти лъжеш да дупето ти чак се тресе от злоба към Русия.)
57
0
 
2
 
! Отговори
! преди 5 години
-57 а СЪБУДИ СЕ-обяд ,какви сънища мокри сънуваш -къде е за нас 550 -чокундур лъжлив ?
56
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до 57 През последните три години България получаваше газ на цена 150 долара за 1000 куб. м
55
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За тези които пишат за цената на гаста първо разликата в цените е по малка,второ северен поток 80% е немски и цената за пренос е малка тръбата която преминава до нас през Украйна 20% е украинска останалата част е купена от американски фирми транзитната цена е висока естествено и газта за нас е по голяма.Руснаците затова искаха южен поток сега пак ще плащаме транзита през турция,украинската тръба я затварят и за това е този рев подържането и охраната и и без газ ще им струва пари.
54
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На германците 330$, за нас газта 550$, е това ако са братушки.
53
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни на срещата на ОНД на пресконференцията Лукашенко попита Путин пред журналистите: Защо Беларус купува газта по-скъпо от Германия? Не сме ли съюзници, господин Путин? Не воювахме ли заедно срещу Германия?Путин само мигаше и си мълчеше. Ама ние си знаеме. С "братушките" е така.
52
1
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Гoшу Гашо аз никога не си слагам сам плюсове ,защото съм на принципа хората да ме оценяват .Иначе гледам твойте минуси набъбват главоломно .Защо така бе момче или момиче .
51
1
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Гoшу Гашо по нагоре едни хора са ти писали нещо за теб ,Пишат че си бил много секси *** .Вярно ли е бе Гашо .
50
1
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Добро Утро Тигри
49
8
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Ким Чен УнСложи си един плюс (+), да не си валат :)