Путин и Лукашенко на четири очи: За цените на руския газ

В дневния им ред е засегнат и митническия режим
25 дек 2018 18:40,
94
Путин и Лукашенко на четири очи: За цените на руския газ
Снимкa: Reuters, архив

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко започнаха нов кръг преговори в Кремъл, предаде ТАСС.

В дневния ред са редица спорни въпроси, поставяни и от двете страни. Става дума за ценообразуването на руския природен газ. Беларуската страна е обезпокоена и от въпроса за компенсациите на спадащите приходи поради данъчната мярка на Москва, а руската страна - от въпроса за периодичното нарушаване на митническия режим между Беларус и Русия.

Както по-рано каза прессекретарят на руския президент, лидерите на двете държави ще обсъдят и нюанси, свързани с действията на Русия в нефтената сфера.

Освен това, лидерите "ще си сверят часовниците по целия комплекс двустранни съюзни отношения", включително по тематиката на развитие на съюзната държава на Руската федерация и Беларус, каза прессекретарят Дмитрий Песков.

При откриването на срещата си с Лукашенко Путин обяви, че ще бъдат обсъдени спорни енергийни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Чакай да ти заработя малко кинти ,и ще премине към Американско робство.Само че Лос Говедарос имат ръце за взимане ,ръце за даване нямат ,справка разрушената икономически България
47
4
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Венсеремос Вива Револицион
46
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До юбералес5 милиарда годишно субсидия или вечната дружба свършва.Така е.Вече и мама не дава на тати за без пари.
45
6
 
1
 
! Отговори
Toбi пiзда преди 5 години
дежурния по дискусия е толко зян и е толко нетрезвен, че си шие лайкове на постовете, се едно каскета му ще стане калпак.
44
12
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
очилата, къде са ми очилата, cоросоиди гнусни! вие сте мръшата на мръшата на стадото! но с другарите ще отворим белене, и ще има пак народен съд!
43
3
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До Изгърбич Задвратянвинкела като се изказа така твоите ора му искаха оставката. читалищна ви е работата, милички.
42
19
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
В лицето на Путин Русия си има естествен и безспорен лидер, водач, строител. Намерили се некакви нещастници да протестират. Ами да си протестират, няма лошо. Всяко едно общество включително и българското си има мършa
41
4
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
#DMS бай петко. "Подари усмивка на дежурния по дискусия". 1лев/смс, без регистрация и лични данни.
40
6
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До юбералесте за тва не са си платили на маз ракетните влекачи и по тоя повод лукашенко им вдигна цената 2 пъти , а москалите се юрнаха да възстановяват баз дето банкрутира и не е работил 30 години. бъркаш беларус със западнокавказкия окръг.
39
4
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
700,000 жени се изнасилват по една на всеки 45 секунди!- 5,000,000 работници са годишните жертви на трудови злополуки.- 150,000 от тях остават инвалиди за цял живот осакатени, парализирани, с увредено зрение или слух, стерилни.- 100,000 се разболяват сериозно от болести, свързани с работата им, включително табакоза, силикоза, рак и туберкулоза.- 14,000 са убитите на работното си място; 90 % от тях са мъже.- 100,000 умират преждевременно от болести, свързани с работата им.- 60,000 умират, убити от отровни замърсители на околната среда или замърсители и вредни вещества, включени
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Предраг ДжукичХиляди колхозници се наливат с бояршник за да може Абрамович да си купи отбора.На това имане на пари ли му викаш?
37
1
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Русия субсидира Беларус с около 5 млрд. долара годишно. Без тази субсидия Беларус ще фалира....или ще приеме условията на МВФ, след което следват ЕС и НАТО.
36
1
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Бай Петкомиличък, много си се о-Бобил. дръж се сериозно, ше ти се смеят децата.
35
8
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Цифрите, цитирани в списъка по-долу, разкриват потресаващата картина на истинското положение в Съединените щати. Помислете върху тях.САМО за една година:- 27,000 граждани на САЩ се самоубиват.- 26,000 умират от домашни злополуки.- 23,000 стават жертви на убийци.- 85,000 се осакатяват и раняват от огнестрелни оръжия.- 38,000 от тях умират.- 13,000,000 стават жертви на престъпления, включително нападения, изнасилвания, въоръжен грабеж, кражби с взлом и др.- 135,000 деца ходят на училище с пистолети.- 5,500,000 хора са арестуваните за година (без да се броят предизвикалите пътни
34
6
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
и изобщо как стана така че държавите от източния блок, че даже и от бившия ссср искат групово да го натътрузят гъзнo на една толкова миролюбива нация, лидер на световния прогрес, на пролетариата, православието, космонафтиката и само нафтиката, самолетостроенето, глобалноикономически и геополитически с народонаселение без аналогов в мире...направа да падладееш.
33
5
 
8
 
! Отговори
Предраг Джукич преди 5 години
Хе хе! Имат пара купуват футболни отбори. Много са ми смешни феновете на микробританчетата. Една бивша империя, свила се като шагренова кожа на някакви мижави я има, я НЕ 300 000 кв. км. има наглостта да се зъби на Земята на арийците!? Смях! Тия от Лондонград май продължават да си мислят че са някакъв значим фактор. Крайно време е да проумеят че са един проскубан британски лъв, вързан на каишка в задния двор на Белия Дом. От Вашингтон му позволяват от време на време да тича зад вратата и да ръмжи срещу минувачите, ама никой (от СЕРИОЗНИТЕ) НЕ му обръща внимание...
32
6
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
един вид големия шахматист след иджиси в черно море, е на път да си осигури и ауакси в беларус. читалищна му работа, самбистче-милиционер. една идея под "класически македонец".
31
4
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
a може би и заради факта, че руснаците тънко пуснаха "референдум" за присъединяване на пограничните области с русия, за който се разбра при свършен факт, и резултата е 146% ясен. както и последвалото изказване на батя лукашенко, че към русия от тоя момент не бива да се говори като към "приятелски настроена страна". но тва, естествено в тоя сайт го няма. читалищна работа.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай Петкобай петко, руско петербургско ***.Кажи какво добро очакваш от путин?Русия - МРЗ - 120ЕБългария - МРЗ - 290ЕРусия - 8.5/100000 убийстваБългария - 1.5/100000Русия - 23/100000 самоубийстваБългария - 12/100000Русия - 3 пъти повече загинали при катастрофи/главаРусия - 8 години по-ниска продължителност на животаРусия - 5 пъти повече заразени/глава СПИН от БългарияВсичко най-добро им желая на руснаците, ама какво очакваш добро от тях?Да са живи и здрави руснаците
29
4
 
3
 
! Отговори
До Джукич преди 5 години
Наследникът на оная мина,в която загинаха десетина руски миньори,не се е трогнал твърде от това,щом го бяха снимали в купон с 2 миски по същото време!Няма шанс някой да вземе руските "боровинки",при такива родни сибирски "мечки"....