Успешно! Русия изпита свръхзвуковата система "Авангард"

Путин: Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо
26 дек 2018 21:46, Елка Василева
771
Успешно! Русия изпита свръхзвуковата система "Авангард"
Снимка: Reuters

Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета "Авангард", завършили с пълен успех и потвърдили всички нейни тактико-технически характеристики. Това заяви на правителствено заседание руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин посочи, че хиперзвуковата система "Авангард" ще постъпи на въоръжение в руските въоръжени сили още от следващата година.

"През 2019 г. на въоръжение в руската армия ще постъпи новата междуконтинентална стратегическа система "Авангард", ще бъде разгърнат такъв полк в състава на Стратегическите ракетни войски", каза руският президент.

Още по темата

Днешното изпитание е било осъществено от ракетната база в Домбаровски в южната част на планината Урал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Кремъл заяви, че ракетата успешно поразила целта си, която се намирала на полигона Кура на полуостров Камчатка (на разстояние от 6000 км).

Според руското президентство руският държавен глава лично е наблюдавал изпитанието на "Авангард" от контролната зала на министерството на отбраната.

Путин беше споменал "Авангард" сред поредица нови ядрени оръжия, представени от него през март, за които заяви, че не могат да бъдат прехващани.

По думите му "Авангард" може да излети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. "Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо", каза Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Бай Петко 401 Бай ***,що не помогнеш със съвет.Кой от многобройните мексикански кораби да хванеме?Що не погледнеш какви милиони харчиме всеки ден в САЩ за да спреме и се оттървеме от тази мексиканска ***?Дори на връх Н.Година това е нашият основен проблем-"да спреме наплива на милиони нелегални прекосявайки нашта граница".САМО СИ СТОЙТЕ НА ***.НЕ НИ ТРЯБВАТЕ.
378
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Скептик 406 Добре,обаче късий Пътя трябва да е съдник.(Може ли да си наистина толкова зле умствено?).Не е възможно толкова прости хора да пишат на български-не искам да повярвам.Базите в България са единствената реална защита на твоя шибън г.з.
377
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 416 Викаш външен дълг.На кого?Може би на Китай--да се молят да им плащаме лихвите.От нас великите САЩ зависи докога ще крепиме жълтурките.Т.е на *** български-външният дълг на САЩ,няма нищо общо с външният дълг на Гърция например.За повече ъкъл ще трябва да се образоваш.
376
0
 
2
 
! Отговори
Народен преди 5 години
Който нож вади от нож умира.
375
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 5 години
"Ако искаш мир, готви се за война!"
374
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
Браво братушки! Бийте ги по точки! Нека се насе*** от страх!
373
0
 
1
 
! Отговори
До 422 преди 5 години
До Роналд РейгънЯдАт се пише ...аман от анализатори, дето им куца правописа, но иначе от всичко разбират.
372
4
 
5
 
! Отговори
Роналд Рейгън преди 5 години
Един Велик Президент им каза че ще ядът пушки като нещат разоръжаване
371
3
 
5
 
! Отговори
42 преди 5 години
До инж.ДянковПатриотите си стоят в България...
370
7
 
6
 
! Отговори
инж. Дянков преди 5 години
На 56 години съм, отдавна слушам как запада изгнива и пропада. И как руснаците правят само миролюбиви не нападателни оръжия.Само наивник вече би повярвал на тези неща.Трябва да се произвеждат леки коли, телевизори, да се сеят жита и домати, да се взимат хубави заплати.Работя в Германия, тук има и много избягали руснаци. Всички съжаляват, че родината е опропастена.От коя държава трябва да се взема пример?Ние сега хиперзвукови ракети за нападение ли трябва да започнем да правим?Франкфурт ам
369
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се махаме от НАТО, докато е време, защото достатъчно е един факан есминец от клас "Арли Бърк" да ни влезе в пристанището на Варна или Бургас, един самолет да излети от Сарафово или Граф Игнатиево по посока Крим, и язък за хубавата ни Татковина! Никой няма да пее "Хороша страна Болгария"!
368
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тия де говорят че Русия е фалиралаАмерика прескача 22 трилиона външен дълг като фалират и ния с тях ще ядем един дебел *** да поясня 22.трилиона това са 22.000 хиляди милиарда доларА опа зелени салфетки за тоалетната скоро
367
3
 
10
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Направо се кефя как разни марули никога не виждали оръжие на живо пишат пълни глупости в сайта , защото са прочели някъде нещо си. Браво. Хайде да обясним. Какво очаква армията ? Очаква многофункционален самолет С 2 ДВИГАТЕЛЯ. А какво получава? Ф-16 и Грипен. Т.е. чисти изтребители . Никаква многофункционален. Реално и бяха нужни самолети от класа на Ф-18 и Ф-15 , а ни предлагат сваленият от въоръжение Ф-16.
366
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бушмените още на ракети се радват САЩ имат климатично оръжие срещу което няма отбрана ще пуснат няколко метеорита на правелните места и досведание таварищи
365
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нови ракети- глупости, всяка " нова" ракета е добре забравен неосъществен проект от 20 век. Реалността е че надпреварата в ядрените оръжия се завръща с пълна сила! Сега е ред на САЩ за " нова" РАКЕТА, ще се трупат железа от двете страни само за да може след 20 г примерно да седнат и прегърнат и....нарежат на скрап струващ милиарди $
364
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯЛапай ми го
363
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът е впечатлен от постижението, а тук *** Центаджийски се пери за центове
362
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия се защитава с това което ние изпускаме - с ракети, а не със самолети. Да си купим и ние ракити и да ги насочим към държавата на ислямсакта агресия и неконтролируемия разплод Турция.
361
5
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Путин с Циркон ша почне флота, а с Авангард ша ги остъкли окончателно.
360
14
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Предлагам референдум за базите в България.