Как една елха, дарена от Москва, доведе до... "олигофрени"

Остър коментар във Facebook профила на Руското посолство предизвика скандал
Обновена: 28 дек 2018 10:47 | 28 дек 2018 08:30,
835

Руското посолство реагира бурно на флашмоб, който бе организиран преди няколко дни в София.

На страницата на посолството във Facebook е публикувано мнение, в което протестиращите край елхата, дарение от Русия за столичани и отрупана с петолъчки, са определени като "олигофрени" и "малоумници".

Мисията на Кремъл у нас цитира коментар от сайта Classa.bg, който обяснява, че "заради бруталната американска цензура по уж "българските" медии, за Русия се говори само лошо и нищо друго освен лошо".

Още по темата

Във въпросния коментар лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов нарича протестиращите срещу дарената от Русия елха "олигофрени" и "малоумници".

От руското посолство коментираха пред Bulgaria ON AIR, че публикуваният коментар не е официална позиция на Москва.

Как една елха, дарена от Москва, доведе до... "олигофрени"

На въпрос дали са съгласни с твърденията в коментара, от посолството обясниха, че смятат, че авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдат напълно съгласни с него.

Авторът на материала Костадин Костадинов пък обясни, че не вижда проблем в случая и твърдо застава зад думите си.

Представител на българското външно министерство вече е разговарял със съветник в посолството на Руската федерация у нас, като е предал позицията на България по повод публикацията.

Родният дипломат е посочил, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


835
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
626
0
 
3
 
! Отговори
до 670 преди 5 години
До АнонименЗатова е важно да имаш собствена азбука и собствени СМИ за да изказваш своята гледна точка ...война е ...виж кво правят от една подарена елха , баси сороститутките .А колкото до свободата на словото , Запада се опитва да говори само той и го кара , както го е казал Балзак - "Когато говориш само ти , винаги си прав. "
625
0
 
2
 
! Отговори
до 670 преди 5 години
До АнонименГолямата заслуга на Кирил и Методий е признаването на славянската азбука за равна на латинската и гръцката ...щото и тогава е имало информационни и хибридни войни и фейкове ... какво казва император Константин 4-ти Погонат на Велизарий - "Варваринът умее да твори история , Велизарие , но не умее да я запише ... тогава ...тя все едно ,че не е била. Думи, Велизарие , цялото човешко познание е нечии думи." Затова е важно да имаш собствена азбука и собствени СМИ за да изказваш своята ..
624
0
 
2
 
! Отговори
до 670 преди 5 години
До АнонименСамо малко ще те поправя ...ти си прав , но донякъде - първо Свети ,свети Кирил и Методий са гърци само по баща , а второ ние и други слаянски нарди, както и Киргизистан, Монголия и пр. не пишем на тяхната азбука - глаголица , а на азбуката написана от Свети Климент Оохридски , който си е чист българин и който я е кръстил в чест на своя учител Константин -Кирил Философ - " кирилица". Голямата заслуга на Кирил и Методий е признаването на славянската азбука за равна на ...
623
0
 
2
 
! Отговори
до 674 преди 5 години
До АнонименКакто казах , може и до Кот Д'Ивоар да отскочиш , че да се нагледаш на неоколониален либералфашизъм, дето му викат " демокрация" .
622
0
 
2
 
! Отговори
А у нас преди 5 години
До АнонименА у нас средната проължителност на живота на мъжете е 62 години ...и не говорете глупости ...в Африка, особено, ако не се вземат предвид арабските държави в Северна Африка , от тях надолу средната продължителност на живота е около 45 години . Аз съм ходил в Буркина Фасо ...оди там да ти се изправят косите и да видиш класическа колония / в случая френска / и тогава ще ти просветне ,какво чака нашата мила родина ...може и до Кот Д'Ивоар да отскочиш .
621
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
Затова руснаците ни намразиха ,защото си имаме доста ***!
620
1
 
7
 
! Отговори
лично мнение преди 5 години
Защо ми изтрихте коментара? Написах,че това да псуваш елхи си е излагация и прос*тотия. Дали тия дето са протестирали са си излели една кофа синя боя и са решили да скачат като зайци? Нали помните:,, Кой не скача е червеен".
619
2
 
7
 
! Отговори
психиатър преди 5 години
Въпросът ми към протестиращите е: След като псувахте елхата,чакахте ли и тя да ви отговори на руски,нещо мило свързано с тази която ви е родила??? Ако отговорът е ДА, трябва спешно да отидете на преглед. Може би страдате от шизофрения, биполярно разстройство или раздвоение на личността. Ако отговорът е НЕ, просто ви липсват първите 7 години, щом ви е интересно да псувате елхи или сте изпаднали в моментен алкохолен делириум.ЛСД-то също не прощава.Замислете се протестът срещу една елха нужен ли е?
618
3
 
5
 
! Отговори
анкета преди 5 години
Как се казват хора протестиращи и псуващи елхи?А) Б.Б и Ц.Ц. ,,,Обединени патриоти", СДС и друг вид ,,демократи"Б) лица страдащи от психични отклонения,наркомания,алкохолизъм и хомосексуализъмВ) лица с културни особености от един специфичен етносГ) всички отговори са верни
617
3
 
2
 
! Отговори
Ц. Ц § Б.Б преди 5 години
Аз гражданинът Ц.Ц протестирам ,че от Москва не ми подариха още един апартамент.Б.Б до Ц.Ц.:,, Ти пък, апартамент, аз гражданинът Б. Б острови колекционирам. Искай остров следващият път като протестираш. Не се излагай с апартаменти''....
616
3
 
5
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Аз Путин бях информиран,че в София има оскъдна новогодишна украса, ако няколко светещи гирлянда може изобщо да се нарече украса. Бях информиран също,че много пари са дадени за ремонти на централни улици в София,макар и да не за забелязах в какво точно се е състоял тоя ремонт или може би не са стигнали парите ,за да бъде довършен.Софийската Община е нямала пари дори за една нова елха.Реших да бъда добър,но май ще си помисля отново за Южен поток дали да минава и през България. За Лукойл обмислям.
615
5
 
3
 
! Отговори
питам сериозно преди 5 години
Добре де,а как да нарекат от руското посолство хора протестиращи срещу елхи?? Може би невменяеми звучи по-добре отколкото оли*гофрени. Затова ли са обидени тия дето са псували елхата??? Защото не са им измислили по-подходящо название или защото не са могли да закачат сини герберина мястото на петолъчките??
614
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 674Не е унгарска а украинска гривина. И не е поевтиняла а поскъпнала с 8% спрямо еврото.
613
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия средната продължителност на живота на мъжете е 65 години. За сравнение в Африка две трети от държавите имат по-висока.Рублата тази година поевтиня с 18%, една от най-зле представящите се валути от развиващите се страни. За сравнение унгарската гривина поевтиня с 8%Русия е в топ 10 страни по смъртност от туберкулоза. Заедно с Мадагаскар, ЦАР, Того, Мианмар, Сомалия и прочее клоаки.Да вземат да си оправят малко живота, а не да се харчат за евтина пропаганда.
612
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е просто. Щом се дават пари за да се плюе срещу някого/нещо, все ще има де.би.ли и кре.те.ни, които да ги вземат. Няма значение кого/какво ще оплюваме, важното е келепир да има. Че к'во му е? Отиваш да протестираш - хоп 50лв. Утре отиваш на друг протест - хоп още 50 лв. Снимат те, ставаш известен и кинтите стават повечееее... Даже се случва и интервюта да даваш.
611
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам коментарите си мисля, че максимата "Глас народен - глас Божи" би била голяма грешка. Не трябва да се позволява на излишни хора да диктуват дневния ред.
610
0
 
4
 
! Отговори
руска щедрост преди 5 години
елхата е българска
609
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бож.а ти мислиш че е българин написал азбуката не господинчо солунските братя -гърци .зачи които българин е родил в чужбина тое българче.а български турци които са родени в българияг те са турци а не българи
608
4
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Безумието няма почивен ден, дайте им имената да тези нпо-та и платени от ЦРУ САЩ.Докато не изгоним НПО-тата и слугите им, няма да се оправим, преди това им отнемаме цялото имущество и БГ гражданство, както и поколенията им да нямат право на такова, те са предатели по рождение.Такива хора възпитават ***, колко е лесно да плюеш някоя държава и да получаваш пачки за плюене.Петолъчката им пречела, ама петолъчките на САЩ не ви ли пречат бре - плиткоумници, протестирайте срещу тях.
607
1
 
4
 
! Отговори
Бате Бойко искрено § преди 5 години
Ъ--ъъ споделям,че ако на елхата имаше вързан гирлянд;,, САМО ГЕРБ'' елхата щях да я харесам. Петолъчките дори нямаше да ги забележа. Ъ-ъ ама нямаше как да накарам някой от моите хора да се покатери толкова нависоко по елхата и да сложи поне един плакат със ,, САМО ГЕРБ' и затова реших да протестирам...