Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!

Исканията за Крим и Азовско море били неприемливи
29 дек 2018 13:13, Александър Попов
718
Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!
Снимка: Reuters

Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно спазването на правата на човека в Крим и ескалацията на напрежението в Керченския пролив и Азовско море, заяви руското външно министерство в разпространен тази сутрин коментар по повод съвместното изявление на канцлерката Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон вчера, предаде ТАСС.

Още по темата
Руското МВнР призовава Берлин и Париж вместо да поучават Русия да обърнат внимание на "набиващите се на очи факти за грубо нарушаване на правата на човека от властите в Киев". Привеждат се редица примери и факти, по които Москва има претенции във връзка със спазването на човешките права и свободи от сегашните власти в Украйна.

Меркел и Макрон призоваха в съвместното си изявление Москва да освободи украинските моряци, задържани заедно с трите си кораба при инцидента в Керченския проток миналия месец.

Русия гарантира свободата на корабоплаване в Керченския пролив и в региона в съответствие със съществуващите руско-украински споразумения и с международното право, "и като се отчитат, разбира се, реалните рискове за сигурността, заплахите и възможните провокации от страна на Украйна и западните й приятели", се посочва в документа на руското външно министерство.

"Бихме искали да напомним, че са безплодни опитите да се поставя под съмнение правният статут на Крим и на Севастопол като субекти на Руската федерация, направили своя съзнателен избор в резултат на свободно волеизявление в съответствие с международното право. Русия и занапред твърдо ще отстоява своя суверенитет, ще пресича всички опити за провокации", подчертава руското външно министерство.

Москва също така призовава страните от ЕС да се откажат от явните "двойни стандарти" и да обърнат внимание на проблемите и заплахите, създавани от техните "киевски подопечни" за европейската сигурност и стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: РусиякримАзовско море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
5
 
12
 
! Отговори
Долфи преди 5 години
Знаете ли, колко боли, га руснаците ти го натутурузят .Толкова боли , че сам си вземаш хапченцето с циянкалий за да престане @налната болка.
476
5
 
19
 
! Отговори
Веселяка преди 5 години
Горивото ни не е скъпо, а заплатите ни са мизерни. Така ни подредиха САЩ и западните държави. Може би така ни се полага защото търпим като воловете които изчезнаха. Натам сме тръгнали и ние. анонимен 3
475
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Петко май си забравил да си пиеш простамола и пак си се наакал.
474
7
 
28
 
! Отговори
Джугашвили преди 5 години
Дойчовците май си просят Червената армия пак да улезне в Берлин.
473
4
 
19
 
! Отговори
честно преди 5 години
Една дума да каже Путин и се почва. Ако Тръмп беше казал някоя велика глупост и един коментар нямаше да има. Ех, тоя Путин. Каквото и да каже е безценно.
472
2
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
то и аз да питам редакцията защо ми изтрихте коментара за горивото в македония а сте ми оставили коментара за където искам да ги пращам в сибир питам аз и отговор нечакам ще се местя май в Блиц
471
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" В България 65% били русофили, а като питаш колко са емигрирали за Русия и се получава "радиомълчание"...и ти слагат минуси ! "Не е нужно да емигрираме и да оставяме територията на пиндофилите . Тука сме за даги задушим , когато му дойдевремето .
470
2
 
15
 
! Отговори
до фалшивата Ванга преди 5 години
А аз пък виждам една дърта бран*тия, на която са платили от ГЕРБ да пише глупости тука за Путин, как си брои парите. Виждам също ,че след 10 минути ще копира още по 1000 пъти как вижда Путин в ада, виждам също как фалшивата Ванга от форума тука, ще е натикана в един казан там долу някой ден. Виждам го ясно...
469
3
 
13
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
После руснаците били виновни че алчните гъъзове в брюксел на цакат с цените
468
1
 
1
 
! Отговори
анонимен 4 преди 5 години
До Анонимен. Като ги редиш едни, не се ли усещаш какви простотии пишеш?
467
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли в Русия един киловатчас електроенергия за населението струва 14 ст, а в България двойно повече?
466
1
 
1
 
! Отговори
анонимен 3 преди 5 години
До Анонимен. Това, че сам се описваш какъв си, нас не ни търси там. Като си толкова тарикат, я ни кажи тогава защо и на кого плащаме това скъпо гориво?
465
3
 
9
 
! Отговори
до 495 преди 5 години
Питам редакцията за пореден път защо триете коментара ми,а не изтрихте коментара на анонимен 495, който пожелава смъртта на Путин?? А ти 495 кажи какво лоошо ти е направил Путин,че искаш смъртта му? Искам аргументи, не пиши ругатни.
464
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят тръмп работи за Путин .Също както и шрьодер и блеър .Наскоро военният министър насащ подаде оставка защото небеше съгласен , но реалността етакава .
463
3
 
3
 
! Отговори
путин преди 5 години
Каквото пожелаваш, нали това си го намери? Сега на незадоволен ли ще се правиш?
462
3
 
6
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
ПравИлно.дръжте се за Русия и си карайте интересите със сащ и европа щом има килилипирец,но не се отказвайте от Русия българи ,помнете Ванга какво е казала-не се отказвайте и отричайте от Русия
461
3
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Новите руски оръжия са манна небесна за европейските и американски производители на памперси и транквиланти!
460
2
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Тавариши coросоидчета ще ви натикаме в Сибир и там ще ви мамеенцето западняшко !
459
2
 
2
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
До България е във НАТО 509Не всичко е пари приятелю , не всичко е пари.........
458
9
 
3
 
! Отговори
баба Ванга преди 5 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...