Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!

Исканията за Крим и Азовско море били неприемливи
29 дек 2018 13:13, Александър Попов
718
Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!
Снимка: Reuters

Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно спазването на правата на човека в Крим и ескалацията на напрежението в Керченския пролив и Азовско море, заяви руското външно министерство в разпространен тази сутрин коментар по повод съвместното изявление на канцлерката Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон вчера, предаде ТАСС.

Още по темата
Руското МВнР призовава Берлин и Париж вместо да поучават Русия да обърнат внимание на "набиващите се на очи факти за грубо нарушаване на правата на човека от властите в Киев". Привеждат се редица примери и факти, по които Москва има претенции във връзка със спазването на човешките права и свободи от сегашните власти в Украйна.

Меркел и Макрон призоваха в съвместното си изявление Москва да освободи украинските моряци, задържани заедно с трите си кораба при инцидента в Керченския проток миналия месец.

Русия гарантира свободата на корабоплаване в Керченския пролив и в региона в съответствие със съществуващите руско-украински споразумения и с международното право, "и като се отчитат, разбира се, реалните рискове за сигурността, заплахите и възможните провокации от страна на Украйна и западните й приятели", се посочва в документа на руското външно министерство.

"Бихме искали да напомним, че са безплодни опитите да се поставя под съмнение правният статут на Крим и на Севастопол като субекти на Руската федерация, направили своя съзнателен избор в резултат на свободно волеизявление в съответствие с международното право. Русия и занапред твърдо ще отстоява своя суверенитет, ще пресича всички опити за провокации", подчертава руското външно министерство.

Москва също така призовава страните от ЕС да се откажат от явните "двойни стандарти" и да обърнат внимание на проблемите и заплахите, създавани от техните "киевски подопечни" за европейската сигурност и стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: РусиякримАзовско море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
4
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Бях в Мюнхен на конгрес нищо немско не останало улиците им са все едно си в пакистан и бангладеш
416
4
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Пък има квартали в Лондин където влезнеш ли жив няма да излезнеш дори полицаите ги е страх да влизат там
415
6
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
И в Якутия съм бил красота паркове градини спортни комплекси да ти е кеф да се разкарваш ред дисциплина. Не като в Лондон да те е страх да погледнеш някой чернокож в очите че може да не му хареса и да те заколи
414
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маникалният русофил отново е постъпил на смяна за ни даде реална представа за руските "ценности".
413
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До БГ ХабибитаИзлез на 50 км от Москва да видиш каква прелест е.
412
5
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Хахахахахаха ....... ами ЗАЩО не се преселите в САЩ? Афро-Американската *** се руши и потъва в блатото на дженджърството , хич не мие жал за американушките .
411
6
 
16
 
! Отговори
До БГ Хабибита преди 5 години
Нямате здравеопазване и безплатен транспорт.Парното ви е колкото минимална пенсия - 160 - 170 лв.Ела да видиш какво е Москва, окъпана в светлина 2 хилки $ с висше, евтини ток и парно.В БГМръсни улици с плуващи кучешки торти, ток и газ ще си вкарва от Турция.Няма ограда, самолети, ПВО, войска, Здравеопазване, мръсен въздух и разбити улици.Ограбвани и убивани хора по селата.Какъв *** подлец трябва да си, да плюеш Русия, единствената, която се противопостави на ЦРУ джендърите и емигрантит
410
5
 
12
 
! Отговори
ХабибитаЧебу преди 5 години
Глинено джудже като БГ, и Окраина да коментират най-великата държава и политик.Е верно трябва да си извънземно без мозък, или пациент на врачки лечителки и мезицински работници.Платени слуги на ЦРУ, българските и окраински ***.Продали сте си душата на Дявола, вкарвайте си джендърите, Бонго Бонго Хабибитата Чебута и отивайте на някой остров с преобладаващо ислямско и тъмно население.То му изнасилват и убиват жената и децата, тровят го с лаборатории на ЦРУ, оно плуе Християнска Русия.
409
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 458 Няма само вие да сте информирани за тежкия мизерстващ живот на руснаците,все едно сте живеели или живеете в Русия!
408
4
 
11
 
! Отговори
До 458 преди 5 години
Някои сме запознати защото сме живяли там а вие се кланяйте на щатите и ес дето се напълниха с ислямисти и лично аз всички мюсюлмани бих ги затрил
407
14
 
6
 
! Отговори
Мечников преди 5 години
Храните в Русия некачествени? Не думай!!! Вярно е, че "благотворното" влияние на западните технологии стигна и до там, но храните им са много по-качествени от нашите.Аха, затуй откакто Путин осъди си стреля в крака, като осъди сънародниците си с контрасанкции, вносът на палмово масло в Русия се е утроил. Набиват *** и къркат боярышник, та пушек се вдига. Асе, то от много качествена храна живеят с 10 години по-малко от европейците.
406
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 450 Руснаците не пият повече от свойте северни скандинавски съседи и англичаните!Доста сезони имам по черноморието, и съм останал с впечатлението ,че повечето руснаци са ,,аматьори" пред английските ,,професионални пиячи"!
405
1
 
13
 
! Отговори
До 452 преди 5 години
А живял ли си там като говориш така защото аз да и мога да кажа че с в пъти по добре от нас
404
14
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!"Не е отвърнала Русия, а Путин. Пък що да не ги поучават? Руснаците, като стигнат германците и французите по заплати, тогава да се обадят. Пък те, горките, с по-ниски заплати от на българите
403
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Предраг ДжукичИзвинявам се!!!
402
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 452Не си ти първият, който казва, че Русия е великан на глинени крака. Казвали са го и много по-големи от теб, но лошо са свършвали.
401
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 449Храните в Русия некачествени? Не думай!!! Вярно е, че "благотворното" влияние на западните технологии стигна и до там, но храните им са много по-качествени от нашите. Нещо повече, в нашите магазини изобщо няма качествени храни. Колкото до цените, едни и същи стоки в софийския "Икея" са два пъти по-скъпи, отколкото в московския.
400
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската държава е менте като нашата.тя е великан на глинени крака.силно лимитирана икономика и маргализиран народ от алкохолици.скоро ще я постигне съдбата на ссср за жалост на нашите де били русофили
399
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ели-рускинята отново засмърдя из форума с фанатичния си путинизъм !
398
18
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
Като гледам къде са Франция и Германия (победена държава през ВСВ) май е по-добре да ги слуша, да же и пример да взима от тях.