Путин до Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ!

Руският президент поздрави световните лидери за празниците
Обновена: 30 дек 2018 15:02 | 30 дек 2018 13:40, Елка Василева
115
Путин до Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия е отворена за диалог със САЩ по най-широк кръг въпроси. Това заявява руският президент Владимир Путин в поздравително послание до президента на САЩ Доналд Тръмп по случай Коледа и Нова година, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин изтъква значението на руско-американските отношения като най-важен фактор за гарантиране на стратегическата стабилност и международната сигурност.

В новогодишно приветствие до германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел държавният глава на Русия изразява надежда за по-нататъшно плодотворно сътрудничество, по-специално в осъществяването на големи общи проекти в икономиката, културата, науката и образованието.

В поздравително писмо по същия повод до президента на Франция Еманюел Макрон Путин отбелязва "големия потенциал" на руско-френските отношения, изразява и надежда за продължаване на взаимноизгодното сътрудничество, включително "за решаване на актуални проблеми от регионалния и глобалния дневен ред".

"Разчитам да продължи конструктивният диалог" между Русия и Япония, пише президентът на федерацията в поздравление до японския премиер Шиндзо Абе. Става дума по-специално за диалога с цел разширяване на договорно-правната база на двустранното сътрудничество, осъществяване на общите икономически проекти в руския Далечен изток, а също и по международни проблеми с оглед председателството на Япония в Г-20, посочва Путин.

Поздравления по случай Коледа и Нова година бяха отправени от руския президент също така до кралицата и премиера на Великобритания. Владимир Путин пожелава и на тях, и на семействата им добро здраве, щастие и успехи, а на британския народ - благополучие и процъфтяване, информира Кремъл.

В поздравления до сирийския президент Башар Асад Путин обещава Русия "и занапред всячески да съдейства на правителството и народа на Сирия в борбата срещу силите на тероризма, в защитата на държавния суверенитет и териториалната цялост" на страната. Руският лидер пожелава на сирийците възможно най-скорошно завръщане към мирния, благополучен живот, допълва неговата пресслужба.

В поздравително писмо до папа Франциск Владимир Путин изразява надежда за по-нататъшно укрепване на отношенията между Русия и Ватикана с оглед защита на общочовешките ценности, на идеалите за справедливост и мир на планетата, също и за напредване на диалога между различните религиозни конфесии".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
10
 
! Отговори
тя преди 5 години
"Руската намеса" е дело на Хилари Клинтън ,ухапа се за *** ,че не стана президент!
51
2
 
3
 
! Отговори
До академик преди 5 години
Подарени казваш...? Документите,договорите и ПОДПИСИТЕ под тях са куп ненужна хартия,щом "академици" като теб четат така Историята!
50
14
 
14
 
! Отговори
тя преди 5 години
Русия е най-миролюбива страна, но който я нападне си троши зъбите!
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не ти искам "привета от Германия",нямаме нужда от него!
48
5
 
10
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
ПУТИН ИМА САМОЧУСТВИЕ И Е ПИЧ ЗАЩОТО 68-72 Г. ОТПРАТИХА ЕВРЕЙТЕ ИЗВЪН РУСИЯ И НАУКАТА ИМ БЕШЕ МАЛКО ЗАКЪСАЛА НО СЕГА СЛЕД 50 ГОДИНИ ИЗРАСТНА ТАЛАНТЛИВО ПОКОЛЕНИЕ УЧЕНИ КОИТО ГИ ПОДБИРАХА НА ОЛИМПИАДИ И ПРИЕМАХА В ЗАКРИТИ ВУЗ-ОВЕ САМО ЗА РУСНАЦИ ДАЖЕ И ХАХОЛИ НЕ ПРИЕМАХА . АЗ БЯХ ТОГАВА СТУДЕНТ И ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС
47
5
 
8
 
! Отговори
Академик преди 5 години
Владимир, ЧНГ здраве и щастие!Относносно историята: Волин, Тернопол,Киев, Потам, Сум, Чернигов - подарени от Руските Императори 1654 да 1917 г.-Подарени от Ленин 1922 г. - Харков, Луганск, Донецк, Запорожие, Херсон, Николаев, Одеса.-Подарени от Сталин 1039 - 1945 г.,Лвов, Черновиц, Закарпатие, Иван. областиПодарени от Хрущов 1954 г. - Крим.Окраина е само две области -Кирсоградска и Днепровска.Крим е бил укърски в гълтите им сънища, където било там отишло.
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги Тръмп,след като се уверихме в качествата на нашата хиперзвукова ракета сме готови за диалог със САЩ!
45
5
 
7
 
! Отговори
Друг преди 5 години
В писмото до Бойко..изразява задоволство от суджука който му отнесе нашият Изпраща му чук и гек!! Във вид на книга и шейна,заради непочистените ни пътища при 5 см сняг!!пожелава на боко да прочете и книжката от 10 странички,за да не е вече еднокнижник!!На Бг народа желае да не се случи под падащите ф16!.пожеланието е кратко!!..нашият толкоз може да чете
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напоследък си губи нервите,по интервюта съска,ръкомаха,заканва се!Но школата КГБ е жива в него - кефи ме лицемерното "нашите западни партньори" в момент,когато е пренебрегнат от всякъде човека,известен като Най-известния.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Полска незгиналаКлекнала е баба ти. Глупав поляк. Ако не е ЕС досега Русия да ви е глътнала. Благодарение на ЕС, Де Гол успя да приобщи Германия и да й помогне да стане цивилизована страна. Германия и Франция са съюзници и няма да позволят на никой повече да ги скара за да извлича ползи. От двете световни най-много спечелиха враговете им. Британците ако излязат от ЕС стават треторазрядна държавица по думи на Йотингер. Диванета като теб само конфронтации искат
42
8
 
7
 
! Отговори
Пиздин моли за среща преди 5 години
Но Тръмп няма време за треторазрядни регионални лидериАмерика има задача да води света напред!
41
4
 
8
 
! Отговори
Россия преди 5 години
Добре де, не е руски, не е руски, щом това ви успокоява нервите като го повтаряте.
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера размахва пръст,днес го е ударил на молба? Дребосъка е йезуит,неслучайно кликата около него са само евреи!Бъдещето е на колене и съдрани джобове...Гладни очи,ракети не хранят!
39
8
 
7
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Каква Франция бе френцоте клекнаха на немците без пушка да е гръмнала.Сега е момента обаче да напомним на французите че ние Поляците ги научихме да ядат с вилица.
38
10
 
11
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Крим никога не е бил руски, но на два пъти е бил окупиран и анексиран - първия път при Екатерина ll и втория път при Путин !за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ
37
8
 
6
 
! Отговори
Шундин моли преди 5 години
Тръмп Велики за среща!Обаче великанът няма защо да се срща с мравката.
36
4
 
9
 
! Отговори
Ако Тръмп Велики преди 5 години
Приеме да разговаря с шефа на на Азовските пиратиЩе трябва да преговаря после и с шефа на Сомалииските пиратиМдаа
35
5
 
7
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Клекнахте ли ***.Само американците да ни дадат германската територия на тази държава тумор създадена 1871-ва върху полски земи и ще ви покажем отде изгрява слънцето.
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На САЩ вече никой не им обръща внимание. Даже другарят Ун ги отсвири, въпреки че Трънп му се подмазва и му ходи даже на крака да се среща с него.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин като Ким Чен Ун разбра, че от Тръмп нищо няма да получи, срещу евтини видео клипчета с китайски фоерверки и кокошкарски екшъни по европейската граница на Азовско море !