Путин до Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ!

Руският президент поздрави световните лидери за празниците
Обновена: 30 дек 2018 15:02 | 30 дек 2018 13:40, Елка Василева
115
Путин до Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия е отворена за диалог със САЩ по най-широк кръг въпроси. Това заявява руският президент Владимир Путин в поздравително послание до президента на САЩ Доналд Тръмп по случай Коледа и Нова година, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин изтъква значението на руско-американските отношения като най-важен фактор за гарантиране на стратегическата стабилност и международната сигурност.

В новогодишно приветствие до германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел държавният глава на Русия изразява надежда за по-нататъшно плодотворно сътрудничество, по-специално в осъществяването на големи общи проекти в икономиката, културата, науката и образованието.

В поздравително писмо по същия повод до президента на Франция Еманюел Макрон Путин отбелязва "големия потенциал" на руско-френските отношения, изразява и надежда за продължаване на взаимноизгодното сътрудничество, включително "за решаване на актуални проблеми от регионалния и глобалния дневен ред".

"Разчитам да продължи конструктивният диалог" между Русия и Япония, пише президентът на федерацията в поздравление до японския премиер Шиндзо Абе. Става дума по-специално за диалога с цел разширяване на договорно-правната база на двустранното сътрудничество, осъществяване на общите икономически проекти в руския Далечен изток, а също и по международни проблеми с оглед председателството на Япония в Г-20, посочва Путин.

Поздравления по случай Коледа и Нова година бяха отправени от руския президент също така до кралицата и премиера на Великобритания. Владимир Путин пожелава и на тях, и на семействата им добро здраве, щастие и успехи, а на британския народ - благополучие и процъфтяване, информира Кремъл.

В поздравления до сирийския президент Башар Асад Путин обещава Русия "и занапред всячески да съдейства на правителството и народа на Сирия в борбата срещу силите на тероризма, в защитата на държавния суверенитет и териториалната цялост" на страната. Руският лидер пожелава на сирийците възможно най-скорошно завръщане към мирния, благополучен живот, допълва неговата пресслужба.

В поздравително писмо до папа Франциск Владимир Путин изразява надежда за по-нататъшно укрепване на отношенията между Русия и Ватикана с оглед защита на общочовешките ценности, на идеалите за справедливост и мир на планетата, също и за напредване на диалога между различните религиозни конфесии".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
15
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
31
3
 
12
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
До Osman до АспарухФренската армия участва всеки ден в реални бойни действия по колониите си из Африка и БИ. Има ядрени подводници, самолетоносачи, ядрени бомби, изтребители, танкове, ракети, всичко. Служещите във френския чуждестранен легион са едни от най-коравите типове. Пак ти казвам - пробвайте. Нападение срещу Франция ще бъде посрещнато с изпреварващ ядрен удър и от Истанбул ще остане само прах. Така че вместо да ми филосафстваш, нападай Ривиерата и да видим какво ще стане.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРИТАНИЯ СРЕДНОВЕКОВНА ДЪРЖАВА ЛИ Е?Тапчо, де си тръгнал да сравняваш ГБ и Русия?Важното в случая е как обикновеният човек възприема Путин....като цар. Английската кралица има преди всичко представителна функция. Нито води държавните дела, нито пък е овластена! Аман от всезнайковци!Вчера му се отворили очите и вече на абмразурата!
29
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ БКП РУСИЯ И САЩ ВЕЧЕ СЕ ПРОВЕДОХА !!!САЩ ПРЕДАДЕ СИРИЯ НА БКП РУСИЯ А РУСИЯ СЕ СЪГЛАСИ ДА ПРЕДАДЕ ИРАН НА САЩ! :DСАЩ ЩЕ ОСВОБОДИ ИРАН ПРЕЗ 2019-ТА ГОДИНА!
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен Путин ми прилича на някой пристрастен комарджия, ппстпянно губи но упорито продължава да залага с надеждата че ще си върне всичко, загуби Прибалтика, Грузия, Азербайджан, Молдова, Украйна..... накрая ще загуби и Беларус.... общо взето руснацоте ще плащат доста висока цена за негпвите авантюри и то десетилетия след като падне от власт
27
7
 
2
 
! Отговори
Джугашвили преди 5 години
До Дойчото от привет Германия.Ко речи?Те японците добре се бъзикаха с краварите, да не говорим краварите при Аредните, добре, че беше Курск, че кравари, жабари и пиещите чай *** да получат малко въздух.
26
8
 
3
 
! Отговори
Osman до Аспарух преди 5 години
Не ставай смешен! Турската армия участва от повече от 30 години в реални бойни действия, бе мой. Франсетата по една седмица гонят спонтанно организирали се двама трима брадясали по магистралите. Накрая гръмват няколко и пишат случая приключен.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦАРЬ ВЛАДИМИР!Вий още си живеете във времето на средновековието. И сега какво ще се освобождава ли....?
24
3
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
хахаха по-долу чета, че нямали никакво произвидство... ей *** народ е тука... само с продажбата на пшеницата може да ни купи барабар с на престъпника боко дълга... не пишете неподготвени, или и затова се плаща... хахаха смешници!!!
23
3
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
В писмото до Бойко Борисов какво пише?
22
3
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
До Osman до 12Да пробва Аскера, нямам против. Френската армия е петата най-силна в света и има третия най-голям ядрен арсенал в света и от Истанбул ще остане само един кратер. Така че навит съм! Давайте смело :)
21
6
 
5
 
! Отговори
От село преди 5 години
Путин е велик ве! Имам си негов плакат в стаята и много сам доволен! На Война ша отида за него! Айди отивам да ям кюфтета !! Радев и Путин ша спасат света от джендарити!
20
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
95 % от БВП на Русия се формира от добив на суровини и само 5% е от промишлено производство, вкл. оръжейно.Африканските държави изпревариха по брутен вътрешен продукт на глава от населението Русия и я пратиха от 71-во на 73-то място.
19
11
 
3
 
! Отговори
Osman до 12 преди 5 години
ЕС- Велика сила? Би ли оточнил къде присъстват ЕС като велика сила и са фактор, освен в главата ти? ЕС са абстрактен съюз, без собствена армия и с много проблеми. Ако Аскера реши за няколко дни може да влезе и да спре на френската Ривиера.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицемер.
17
1
 
8
 
! Отговори
Правило преди 5 години
Обикновенно тези които обиждат непознати хора на гeй са най-големите гейове.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо-добре нeгъp от колкото руснак наливащ се с бояришник.
15
5
 
7
 
! Отговори
Браво, Вовка преди 5 години
Така се прави. Малкия поздравява по-големите.
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе гледайте си новия клип на гери никол дето се целува с ннегър и не се занимавайте с Шефа, господин ПУТИН! И гледайте щерките ви да не ви докарат ннегър за зет!
13
2
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Като типичен промит русофил...тълкуваш действителността, така както дявола чете евангелието.