Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха

В рухналата част от сградата са живели 120 души
146
Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха
Снимка: Reuters

Четирима загинаха при рухването на жилищна сграда в град Магнитогорск, Русия. Причината за трагедията е експлозия на битова газ, предаде БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски. Има данни за 52 души. От тях четирима са загинали, 16 са евакуирани, включително 7 деца, още четирима са настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28 души. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ температурата в уралския град, а студът затруднява работата на аварийните екипи и създава проблеми за хората, които може все още да се намират под развалините, поясни местният клон на министерството на извънредните ситуации.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас". Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: блокРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво пише на газостанция те е друг въпрос. Пише газостанция ама в бутилката не ти наливат нещо в газообразно състояние ами ти наливат течност. Можеш да се убедиш сам като разгледаш една обикновена запалка с газ. То и на тоалетната пише мъже, ама като влезеш виждаш само ке-еф.
70
1
 
2
 
! Отговори
до газолог преди 5 години
и тази газ за горене или осветление не да я ползвали само едно време а и днес като падне до -20 в резереоара се налива един литър на 20 дизел за да не замръзне във филтъра....
69
0
 
5
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Много лошо. Има 68 човека в неизвестност.
68
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е извода ?Не на руските п***тоци !
67
2
 
2
 
! Отговори
до газолог преди 5 години
пишеш измислици, на тази газ винаги е пишело на бутилките и сега ако идеш на железарския магазин ГАЗ за Горене, а не битова Газ. Битова газ пише на всяка гасостанция която пълни бутилки за готварски печки или преносими газови котлони тоест пропан бутан
66
2
 
1
 
! Отговори
Газолог преди 5 години
Когато се говори за газ за бита се има в предвид една друга газ за горене която нашите баби слагаха в едни осветителни газени ламБи. Тя е течна в едни зелени стъклени шишета. Когато се говори за газ в женски род се има в предвид нея. Тази в газообразно състояние е в мъжки род.
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убедихте ли се, че руският газ убива? Затова турски поток трябва да ни заобиколи. Нека да се взривяват гърци, италианци и сърби
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като човек работещ в орган за предотвратяване на такива инциденти и половината ни клиенти са руснаци, техните проблеми са два. Стара нормативна база, и липса на всякакъв контрол при производството на уреди, апарати и т. н. работещи със запалитени газове и течности.
63
1
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 5 години
Газ винаги си е в мъжки род.Природен газ, газ за бита, неонов газ, домен газ, коксов газ.Няма такъв термин БитовАТА газ.Има го само в твоята глава и на спи свачката от село.
62
2
 
3
 
! Отговори
не бе преди 5 години
Тъй като образованите четем и други вестници, всички знаем.Просто Камелия го е написала и за по-задръстените които не могат да четат чужда преса.Пък и защо да не знаят. Нали един ден могат да допуснат погрешно решение заблудени от руската пропаганда.
61
2
 
6
 
! Отговори
:):) преди 5 години
до Иван Маджаров Ванкоо , битовата газ е пропан бутан, кислорода също го дишаш като газ, метана е пък съвсем друг газ. Или не правиш разлика между метан от недрата и битова газ пропан бутан продук от преранотка на нефт....босичък си Ванко
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е най-великия български военачалник от времето на Цар Симеон Велики !! 1000 години по-късно отново се роди велик БЪЛГАРСКИ лидер който всява респект навсякъде по света!! Кога сърби са пеели на български?!?!? По времето на БСП сърбите даже не ни брояха за живи!!! Сега има стотици клипчета в youtube с готини сръбкини пеещи "луда по тебе" на Камелия !!
59
6
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ преди 5 години
Ееееееей доживяхме сърбите да пеят на български!! Бойко Борисов ще бъде записан със златни букви в историята на най-великата държава в света - БЪЛГАРИЯ !! Пуснете си "луде по тебе" в youtube, има поне 300-400 клипчета на яки сръбкини които пеят на български
58
3
 
2
 
! Отговори
до Иван Маджаров преди 5 години
битова газ е в женски род, газта, битовата газ. Когато говориш за газ по принцип е в м.р.газ , газове...да си видял да пише някъде битов газ, винаги е битова газ.....
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей на тия дай им водка и без война ще се изтрепат!У Роушън се пие всичкооо,това газ,нафта,шампоан,одеколон само водата се използва по-рядко за пиене.
56
6
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Ето, виждате ли какво ни чака ако излезем от ЕС и НАТО и тръгнем с Русия, ето това е! Ето, ето - Русия = бедствия и разрушеня; ЕС и НАТО = благоденствие и сигурност!
55
0
 
9
 
! Отговори
Иван Маджаров преди 5 години
Битова газ!? Сериозно ли!? Уволнете Камелия, защото е неграмотна!ГАЗ - Съществително име, мъжки род, ед. число - газът, газа, мн. ч. газовеИзвлича се от земните недра, използва се в химическата промишленост, като гориво и т.н. Земен газ. Отровен газ. Боен газ. Задушливи газове. Наистина Уволнете Камелия! Не може журналист да е толкова неграмотен!
54
1
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 5 години
концентрата е в главата ти че и е разреден, *** си щом се кефиш на чужда смърт
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така АнтиРуските статии не трябва да имат почивен ден.Защото никъде по света не загиват хора от експлозии на газ.Единствено и Само в Русия.Защото не си дават природните богатства на *** мафията.
52
4
 
5
 
! Отговори
681 преди 5 години
Така и не се научихме, ние българите, че не е битова газ, а е битов газ (м.р.)...Но пък сме много силни в коментирането - типично нашенска черта!