Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха

В рухналата част от сградата са живели 120 души
146
Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха
Снимка: Reuters

Четирима загинаха при рухването на жилищна сграда в град Магнитогорск, Русия. Причината за трагедията е експлозия на битова газ, предаде БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски. Има данни за 52 души. От тях четирима са загинали, 16 са евакуирани, включително 7 деца, още четирима са настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28 души. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ температурата в уралския град, а студът затруднява работата на аварийните екипи и създава проблеми за хората, които може все още да се намират под развалините, поясни местният клон на министерството на извънредните ситуации.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас". Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: блокРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам в България две къщи с басейн и мезонет във Варна. Уредил съм си живота.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Бая държави са си газифицирани. Че се случва - случва се някъде да гръмне ама то си е въпрос до поддръжка и оборудване....тик - так , тик - так , тик - так ...... само където никой не знае за коя дата и за кой час е нагласен детонатора .... въпрос на време е! А пък колко варианта за атентат има в таков блокче...
29
12
 
11
 
! Отговори
F-16 преди 5 години
До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини - безплатно от Русия!
28
2
 
13
 
! Отговори
Бог да ги прости преди 5 години
Какви са тези грозни Хрушчовки където сте набутали хората, бе? Русия има площ от 17 000 000km2 и най-много ресурси на света. Трябва за всеки руснак да има къща с басейн и три коли, а не да се бутат по 10 души в двустайни апартаментчета и да нямат пари за парно. Да нямат пенсии, да нямат заплати и по цял ден само паради и нови и нови безаналогови оръжия по севернокорейски и сесесерски. Най-големия враг на руснаците е не Запада, а управляващите им.
27
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Еееех, колко е хубаво във Сидни, хората празнуват, красота, фойерверки, а в Русия разруха и мизерия. Еееех, добре че не сме с Русия, ами избрахме Запада, да живеем добре като западняци, богато, а не в мизерия и разруха като в Русия. Еееех, добър избор направихме с ЕС и НАТО.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невидимата ракета на Путин...пък разправят, че било експлозия на битов газ !Никой не вярва вече на Кремъл !
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вашите Мутри искат да ви газифицират къщите. Някои са се излъгали но ще си платят скъпо като излетят някой хубав ден към Марс. То ако трябваше с газ да се отопляват господ щеше да я направи да извира а не да копат и сондират. Тези които са се газифицирали да гледат и да се учат как се лети после да не кажат ама ние незнаехме. Е сега знаете.
24
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дано са само 4 загиналите че като гледам целия вход на блока е паднал а там са живели120 човека
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27А иначе колко пожара вече имаше у нас от кюмбета ама не си спомняте. Хванала ви е амнезията. Просто като гръмне газ е малко по-разрушително и става наведнъж.---пожара може да си гори - не е толкова фатален, даже при добро стечение на обстоятелствата може да бъде ръчно овладян! Това чудо на патока обаче - убива на място!
22
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Колко му е някой на 15 боярищника да забрави кранчето? Пияндурска работа!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Народна Просветаидялни сте. а можеше да сте пръви. читалищна работа.--Ама НЕ са - дир-а ги изпревари с няколко часа!
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Кравария им паднаха кулите, а уж са строени да издържат уар от джъмбо джет. После разпалиха редица войни и напълниха Европа с гости . Врът си носа наляво и надясно подкупват се чужди политици да им купуват 50 годишното оръжие.
19
0
 
0
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
идялни сте. а можеше да сте пръви. читалищна работа.
18
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
:D
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър и весел народ подложен на умопомрачителна КГБ-йска репресия.Като се зопчне от военната им доктрина и промиването на мозъците на децата още от детските градини истигаме чак до телените заграждения от които да не бягат за да дочакат светлото бъдеще.Ако ЕС премахне визите за руснаци ,и със бандитите на Кремъл е свършено,няма нужда от война
16
4
 
8
 
! Отговори
НЕ на патока! преди 5 години
Патока е ОПАСЕН за вашето здраве !
15
3
 
16
 
! Отговори
НЕ на патока! преди 5 години
Винаги съм твърдял, че газа е най-опасният продукт , който ползва човек- хем гори, хем е под налягане, което сумарно води винаги до взрив, което и наблюдаваме за n-ти път в раССия!Още ли някой иска да си обримчи блока с газова инсталация и някой "светъл" ден да приключи земният си път - или от взрив (може и атентат) или от задушаване ?! А какво пъс става при забравен котлон, затворени прозорци и ... запалена цигара!НЕ на патока)
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 16Казваш не ни трябва руския газ, а американския може, така ли!
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първобитна държава с пияни хора
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Точно затова трябва да се забранява газификацията дори и един човек от блока да не е съгласен. Има си слъчеви панели. Не ни трябва руския газ.