Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха

В рухналата част от сградата са живели 120 души
146
Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха
Снимка: Reuters

Четирима загинаха при рухването на жилищна сграда в град Магнитогорск, Русия. Причината за трагедията е експлозия на битова газ, предаде БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски. Има данни за 52 души. От тях четирима са загинали, 16 са евакуирани, включително 7 деца, още четирима са настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28 души. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ температурата в уралския град, а студът затруднява работата на аварийните екипи и създава проблеми за хората, които може все още да се намират под развалините, поясни местният клон на министерството на извънредните ситуации.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас". Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.