Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха

В рухналата част от сградата са живели 120 души
146
Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха
Снимка: Reuters

Четирима загинаха при рухването на жилищна сграда в град Магнитогорск, Русия. Причината за трагедията е експлозия на битова газ, предаде БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски. Има данни за 52 души. От тях четирима са загинали, 16 са евакуирани, включително 7 деца, още четирима са настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28 души. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ температурата в уралския град, а студът затруднява работата на аварийните екипи и създава проблеми за хората, които може все още да се намират под развалините, поясни местният клон на министерството на извънредните ситуации.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас". Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: блокРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Ужасна трагедия!
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто няколко алкохолика по-малко.От руснака и без друго нищо не е станало за 1000 години.Само пиянници и убийци.
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е малко Божие отмъщение за смърта на хилядите избити от Русия - чеченци, арменци, грузинци, украинци ...
108
5
 
2
 
! Отговори
Курти преди 5 години
*** намаляват,това е добра новина,дай боже тази година едно голямо БУУМ и рашката кочинка да се изтрие от лицето на земята
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от както се помня,в Русия гръмне ли газ,пада поне един Блок.На гърмежите и взривовете равни нямат братушките.
106
0
 
1
 
! Отговори
стар пожарникар преди 5 години
До Иван МаджаровГаза, не е подлог, че да го членуваш. Спорно е дали е в мъзки род. И речниците спорят. "ЕДНА газ"
105
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 5 години
За всеки роснак по-малко, по един светъл лъч в небето!
104
0
 
3
 
! Отговори
Загиналите преди 5 години
вече са 5.
103
6
 
2
 
! Отговори
varg преди 5 години
Бог да прости загиналите.Русия със сигурност ще се погрижи и за жертвите и за пострадалите подобаващо,бъдете сигурни в това братя българи.Това не ви е кралят слънце Бойко дето само лъже и маже.
102
2
 
1
 
! Отговори
Иван Маджаров преди 5 години
До до Иван МаджаровНяма словосъчетание битова газ. Газът е само в мъжки род, а това че си неграмотно *** е друга тема. Вземи си речник! Или най-добре въже и се самоубий!
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато е зает да присъства на местопроизшествието *** ще закъснее с приготвянето на новата ракета за следващата година. Беля!
100
5
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦК НА БКП НА ГЕРБ, ПРЕДВОЖДАНИ ОТ ЕДНА ГРАНДИОЗНА ТИКВА, И ТАЗИ ГОДИНА ПРЕИЗПЪЛНИ ПЕТИЛЕТКАТА; В КРАЯ НА ГОДИНАТА НАПРЕДВАМЕ КЪМ НОВАТА ПЕТИЛЕТКА С КУПУВАНЕТО НА ФИ-16 ПРЕДЛАГАЙКИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ - ДА ИМА ЗА ДРУГАРИТЕ ЗАД ОКЕАНА, ПЪК ПОСЛЕ ТЕ ЩЕ ВЪРНАТ, А МОЖЕ И ДА НЯМА ЗА ДРУГАРИТЕ ЗАД ОКЕАНА, ТОГАВА ВОЖДА ЩЕ ГИ РАЗПРЕДЕЛИ ПО РАВНО
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 85Изводът е, че си много просто момче. Да те видя какви ще ги джвакаш, когато ти прекарат втечнен американски шистов газ до Александруполис и от там - до нас. Бам-бадева, без пари! Хип-хип-ура! До идеологизираш газ е ужасно тъпо! Говори, ама с цифри и факти, за транспорта на газ - това е друго нещо. Иска подготовка, някакъв обем знания, мисловни способности. Трудно!
98
8
 
6
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 110Нашите медии мълчат, ясно! Слугините нямат право на глас. Аз гледам и руските ТВ и научавам по нещо. Гледах репортажи от Сирия. Каква обич и благодарност към Русия лъчи от очите на малки и големи! Руски момчета ходят с минотърсачи да обезвреждат мини, хиляди мине, рискувайки живота си. Снабдяват гладните с храна.Само много заблудени хора могат да вярват на факаната западна пропагнда. А тя често е некадърна и истината лъсва!
97
1
 
2
 
! Отговори
До 117 преди 5 години
До АнонимеНЗнаеш ли, имам чувството, че ти ще гиберясаш през идващата година. Ще ти се случи нещо, ама ти няма да пукнеш веднага, а ще се мъчиш, задавен в лаjната си, виещ от болка, опротивял на всички! Ще те чакат с нетърпение, ама ти ще се блещиш и сетните ти думи ще са "Мразя, мразя, мра...пуфф!"
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 102та я пак раздуйте за великия руски газ - колко е на далавера! Никви п отоци! Внос от Румъния, САЩ и египет!Я раздуй вносът на природен газ от Румъния, САЩ и египет с друга формула ли е, по-малко ли е взривоопасен, по- евтин ли, що ли ? Може би е НЕгорящ! :))) Хайде, гостите идват. Наздраве на фоби и фили! Мир!
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадните соц блокове на работническата класа. Какъв ужас.
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей затуй не искам газ и газифициране,някой пиян или самоубиец под мен ще ме прати в стратосферата ,мерси
93
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПОЛОВИНАТА НАСЕЛЕНИЕ ДА ИЗМРЕ НА БКП РУСИЯ ПРЕЗ 2019-ТА ГОДИНА ЩЕ Е МНОГО МАЛКО КАТО НАКАЗАНИЕ!!!
92
5
 
5
 
! Отговори
с преди 5 години
този блок падна миналата година