Ликвидираха 4-ма в Магнитогорск, имат ли връзка с взрива?

Журналист вини гилдията и властта в мълчание по случая
3 яну 2019 16:37,
82
Ликвидираха 4-ма в Магнитогорск, имат ли връзка с взрива?
Снимка: Reuters

Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с експлозията в жилищен блок в руския град Магнитогорск, при която загинаха най-малко 37 човека, са били убити от руските служби за сигурност, съобщава радио "Ехото на Москва", като се позовава на  разработката на журналистката Марина Малкова от изданието Znak.com.

Още по темата

Според публикацията малко преди взрива в десететажния блок, който стана в навечерието на Нова година, мъж, който вероятно е бил от Средна Азия, е напуснал жилище в сградата, което е ползвал под наем.

След експлозията службите за сигурност са прегледали видеокамерите в блока и около него и са забелязали подозрителен според тях човек, който напуска сградата малко преди взрива.

Веднага след експлозията службите са започнали извънредна проверка на местата в Магнитогорск, на които има струпване на повече хора и намерили взривно устройство в търговски център. Устройството по щастлива случайност не е избухнало, отбелязва изданието и посочва, че благодарение на прикрепения към него мобилен телефон службите влезли в следите на предполагаемите атентатори.

Те открили четирима души в микробус и при опита да ги арестуват се завързала престрелка. Трима от предполагаемите атентатори били убити на място, а четвъртият избягал, но по-късно също бил застрелян от службите.

Властите отричат, че взривът в жилищния блок е акт на тероризъм. Губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски и кметът на Магнитогорск Сергей Бедников са заявили, че експлозията и разстрелът на четиримата предполагаеми атентатори не са свързани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е показател, че рейтинга на Путин е паднал под 40%.Мине ли под 30% се очаква гражданска война.Русофилите да събират помощи !
36
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска му работа не информират как е станало единствено информират какво ще стане с организатора следващия път когато реши да го повтори пък той да си прецени дали пак да прави опити.Това определено не в европейските ценности , при нас организаторите на подобни мероприятия имат права и имат право да правят втори опити.
35
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятноста взривът в Магнитогорк да се окаже терористичен акт е много висока!Лу...ди за връзване по света колкото щеш - особенно сред по-младото поколение!
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога са изборите в Русия?
33
3
 
37
 
! Отговори
Ira преди 5 години
До АнонименКакто биха казали Меркел и Макрон, не е терорзъм, спокойно, сямо човек с психични отклонения... Бунтар, неразбран...
32
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам,кое е истината ,но едно зная,рашъните не цепят басма,там терористи на съд няма,не е необходимо,присъдите ги раздават на място,а и хич не им дреме за цивилните жертви,тъй,че тероризма там е безсмислен
31
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Франция направиха същото скоро. Осама не го съдиха и веднага го изчезнаха в океана, като казаха, че са спазили всички церемонии.
30
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА РУСНАЦИТЕ, ДЕЙСТВАТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ. ПЪРВО СТРЕЛЯТ, ПОСЛЕ ПИТАТ.ТАКА ТРЯБВА И ТУК ДА ПРАВЯТ, А ТО ИНАЧЕ ГИ СЪДЯТ ПО ДЕСЕТ ГОДИНИ И ТЕ ВСЕ БОЛНИ И УМИРАЮЩИ.
29
6
 
35
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До те не се обясняватти си евтин пропагандатор нали
28
5
 
34
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До шматка продПри взрив на Газ(метан)(особенно когато има идеална концентрация на метан/кислород) се получава много висока температура и взривна вълна - високата температура още веднъж се трансформира във взривна вълна кто загрее 70% АЗОТ в атмосферата и той започне да се разширяваСЛЕД ТОВА ударните вълни се наслагват една върху друга и се усилват от Таван, Стени и Под и се получава още една степен на усилванеЗащо военните ползват въздушни взривове? Удар вълна се отразява и удвоява от повър
27
4
 
36
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До шматка"Боби метана ли беше най силен екслозив:)"Ехх експертееПисах в другата новина всеки взрив се състои от ГОРИВО и ОКИСЛИТЕЛ + в някои случаи и КАТАЛИЗАТОРКолкото по-бързо изгаря горивото и колкото е по-плътен взрива толкова по-голяма "мощност" има(става дума за удрна вълна)В двигателите за да се запали горивото и да има мощност 1 дял бензин/ГАЗ(метан)/Пропан-Бутан към 17 дяла въздух и се получава взривно горенеМетана е с молекула осигуряваща пълно и много бързо изгаряне
26
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До те не се обясняват 27Ти какво искаш да ни кажеш сега, че в Русия има ислямски терористи ли? Те нали бяха само в западна Европа а в Русия няма такива пришелци?
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атентат или не, но това не е никак приятно за милионите обитатели на подобни сгради в Русия. Да си държиш семейството в апартамент построен върху барутен погреб до който всеки има достъп си е притеснително.
24
7
 
55
 
! Отговори
те не се обясняват преди 5 години
До Анонимен 24Руснаците действат!В руските сайтове казват,че са били застреляни от женското отделение на ФСС!А това значи,че са ислямски терористи!Към тях руснаците нямат никаква милост!Сега саудитеца по корем да се влачи пред Путин,и да му обяснява,че войната е мъжка работа,файда вече няма!При руснаците за едно плащаш десет!И ще те накарат да го платиш!
23
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп: Афганистан направи от сесесере'то - россия !
22
3
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Боби метана ли беше най силен екслозив:)))
21
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още какво трябва да се случи в тоз нещастен град за да кажат истината управниците му?
20
25
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма съмнение че това е дело на злодея Путин. Историята се повтаря с историята с войната в Чечня
19
22
 
47
 
! Отговори
ист преди 5 години
Руските служби първо застрелват, после разпитват.Застрелват първите срещнати и се забравя за лошите панелки. Битият бит, бания бан.Водката ще замъгли тъгата.
18
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото ти казва Вожда и службите му, обърни го на 180 градуса и може да се добереш до истината.