Още една крачка към независимостта на Украйна

Църквата е готова за самостоятелно съществуване, твърди Порошенко
6 яну 2019 14:09, Нели Христова
209
Още една крачка към независимостта на Украйна
Снимка: Reuters

Томосът за автокефалията на Православната църква на Украйна (ПЦУ) е една от стъпките за укрепването на независимостта на страната, заяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Томосът е още един акт на провъзгласяване на независимостта на Украйна. Той ще укрепи религиозната свобода, междуверския мир, ще засили правата и свободите на гражданите, особено на тези, които са били извън общението с Вселенското православие, несправедливо наричано неканонично", заяви Порошенко.

Той подчерта, че след връчването на томоса от Вселенския патриарх Вартоломей ПЦУ е готова за самостоятелно съществуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Няма как да стане . Украйна е част от Русия !!!
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потрошенко да не го видим скоро и него да се крие някъде по света като колегата си макето Груювски!
8
23
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Честита Свобода, украински братя е сестри!За много години!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има президента на Украйна с църквата? Нали църквата по всички канони е отделена от държавата? А той единствен излиза да спори по въпросите на християнството? Само това е достатъчно да покаже, че отделянето и разпокъсването на църквата е политическа акция и няма нищо общо с християнството.
6
5
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Той ще укрепи религиозната свобода, междуверския мир, ще засили правата и свободите на гражданите, особено на тези, които са били извън общението с Вселенското православие, несправедливо наричано неканонично"ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чекистите в МП канонични ли са?Избили са толкова много християни,колкото нито един режим в цялата история на човечеството не е избивал.Те ли са канонични?Отделно въобще православни ли са?Има в интентернет една Анатема на комунизма преведена на български.Последният руски истински каноничен патриарх св. Тихон анатемосва комунистите прз 1918 г. Всеки с комунистически убеждения е анатемоса завинаги.Единственият начин да се спаси от анатемата е да си промени убежденията и да се отрече от комунизма
4
6
 
15
 
! Отговори
Подчинени на Турция преди 5 години
Сега се отърваха от Русия и ще са подчинени на Турция. Е много по-добре е нямам думи
3
19
 
7
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Слава на Украйна и честито на нашите православни братя че се отърваха от руската секта наречена РПЦ която е под командването на КГБ и няма нищо общо с православието.
2
7
 
23
 
! Отговори
Още една преди 5 години
Още една крачка, към разполагането на американски ядрени ракети в Украйна и трета свтовна война. Никой няма да оцелее, САЩ няма да властват нат Земята
1
8
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Сега се откажете и от руския газ и станете напълно независими !