Още една крачка към независимостта на Украйна

Църквата е готова за самостоятелно съществуване, твърди Порошенко
6 яну 2019 14:09, Нели Христова
209
Още една крачка към независимостта на Украйна
Снимка: Reuters

Томосът за автокефалията на Православната църква на Украйна (ПЦУ) е една от стъпките за укрепването на независимостта на страната, заяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Томосът е още един акт на провъзгласяване на независимостта на Украйна. Той ще укрепи религиозната свобода, междуверския мир, ще засили правата и свободите на гражданите, особено на тези, които са били извън общението с Вселенското православие, несправедливо наричано неканонично", заяви Порошенко.

Той подчерта, че след връчването на томоса от Вселенския патриарх Вартоломей ПЦУ е готова за самостоятелно съществуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Днес доктрината ''Трети Рим'' приключи.
109
3
 
5
 
! Отговори
Втечнен газ преди 5 години
Втечнения газ, който се пренася с кораби е 3 пъти по-скъп от руския. Затова на Русия и пука. Ако не се направят нови газопроводи, Русия ще направи руския газ 2 пъти по-скъп и ще компенсира загубите си. А Американците ще продават шистовия си газ в Европа. Познайте кой губи от цялата работа. Не е Русия.
108
1
 
2
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
Грешиш, точно те двамата май са по Яхве, не по Христос. Остави ги да се мляскат. На джендърите им става хубаво.
107
2
 
4
 
! Отговори
До Краинците преди 5 години
Сега кво пак О краина купува руска газ, но на четворна цена.Чехия би Кика на втечнения газ, заради скъпи разходи - транспорт, терминали и др.Това няма да ви го каже Порошко.Не се продавайте евтино на САЩ!Ще ви наричам Краинци, докато не ви дойде акъла в главата, и не слугувате на комунистически и криминални олигарси - Порошко.До 2014 колко пари отделихте за Крим от бюджета на Крайна - николко!!!НИКОЛКО - как очаквате Крим да е ваш.72 милиарда заеми$"Икономиката, ***, Икономиката"
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече Украйна, толкова по малко Московията !Поробените от Московията също чакат удобен момент за да се освободят !Безсилието си да удържа статуквото, Московията компенсира със заплахи, рекет и жестокост !
105
3
 
7
 
! Отговори
в русия е чудесно преди 5 години
До Привет от МарсМежду другото бях в Русия и всичко което се пише е пълна лъжа, защото западнярите и краварите умират от завист - там е невероятна чистота и красота, магазини пращят от стоки, ембаргото е развило тяхната промишленост, чистота невероятна, млади хора навсякъде, храна евтина и злато, злато, тонове навсякъде по ск,лптури и дворци... Идете и ще видите
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу руския патриарх от КГБ!Вън от България, червен антихрист!
103
3
 
2
 
! Отговори
амииииии преди 5 години
До 93 САЩ имат ли токова танкери да транспортират милиарди куб .метра газ годишно ???? Скоро в Гърция акостира такъв пренасящ 160 000 !!!! куб. метра газ , то това ще стигне да се захранят няколко хлебопекарни за 1 месец. Отделно имат ли САЩ газ за износ ????Защо внасят от Ямал???? ЕС / само те в Европа / консумира около 500 млрд !!! куб.. метра газ годишно. САЩ -около 750 милиарда . Най - много да достигнат 1/2 процента от общите доставени количества , и то след толкова много изнудване .
102
5
 
3
 
! Отговори
Пудели преди 5 години
Това ми е надеждата, че Великият Украйнски Народ ще се събуди!Може ли да пратиш украински момчета и офицери на сигурна смърт срещу Русия, и да не дадеш на този ВОЕНЕН жилище, заплата, достоен живот!Може ли да продадеш Великата Украйна на държава с 240 г. история - САЩ?Къде са истинските украински мъже и жени?Затвориха ги в СБУ - журналисти, професори, лекари, военни - истинските Украинци.Някакви нещастни бивши комунисти и неонацисти олигарси управляват Велика Украйна.Срам и Позор за Украйн
101
2
 
2
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
На снимката виждаме как два педалла се мляскат. Докога ще ни занимавате с укротатарите и техните отрочета?
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама другаре Вие какво очаквате да се случи, крадете им територията, финансирате сепаратисти и тетористи на тяхна територия, разпалвате граждаска война... и какво очаквахте да се случи след всички тия магарии които сътвори Путин? Ами загубихте Украйна, така както загубихте прибалтийските страни, Молдова, Грузия.... рано или късно с тая политика ще загубите и Беларус, а после ще се разпаднете отвътре, така както всяка диктаторска империя се разпада.
99
1
 
9
 
! Отговори
още по богат преди 5 години
Тия украинци не четат ли с колко милиона е забогатял Порошенко за една година, който и досега не е закрил или прехвърлил частния си бизнес, въпреки обещанията си? И не усещат ли, че всичко е само в тяхна вреда и за тяхна сметка ? Беднотия, мизерия, корупция, дрънкане на оръжия? И наистина - как хем не искаш нищо общо с Русия, хем мрънкаш да продължи да ти плаща за газопровод, който ако си толкова смел и независим, трябва сам да не искаш?
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97 Епа стана!Порошенко с 10% доверие сред украйнците,и над 1млн. украински граждани емигрираха към Русия!Животът в Украйна от месец на месец от зле по-зле!Накрая ще се окаже ,че украйнцжите ще обесят на площада в Киев ,Порошенко и други като него!И ще се молят ,да станат област на Русия!Няма да им е за първи път!
97
3
 
4
 
! Отговори
Пудели преди 5 години
Пудели на САЩ!Раздели 5 милиарда 50 милиона народ, продадоха си народа на САЩ, за СТО ДОЛАРА на Украйнски гражданин.Честита мизерия, и подчинение.За сто долара превърнахте Великият Укрански Народ, в платена девойка на САЩ.Продадохте си достойнството за СТо Долара.Елитните леки жени взимат поне 2 хилки долара.Не се продадохте дори като бели хора - студ, глад, мизерия, прости$туция, неонацисти и предатели по ген!Евалла - в момента сте под 32 милиона, дайте жилища на военните БЕ!
96
1
 
3
 
! Отговори
дърт преди 5 години
До Запознат 76Ама изобщо не са ни окупирали САЩ, "само" няколко базички и "управляващите" ни за всяко кихане чакат разрешение от Вашингтон.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вартоломей - капитан от турската армия, с претенции да се превърне в православен папа!Зад действията му стоят турските спец служби и ЦРУ.Нищо общо с православната вяра.Вартоломейчо и Прашинко са просто марионетки в хибридната война срещу Русия и Православието.
94
5
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Уж нямаше да има такава държава,..... щяха да мръзнат зимата, щеше да им фалира икономиката (няколко пъти)..някои щяха да влизат в Киев за два часа.....пък тя каква стана.
93
4
 
6
 
! Отговори
и към фалита също преди 5 години
И КЪМ ФАЛИТА СЪЩО - НАЛИ ЗНАЕМ, ЧЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ ЩЕДРИТЕ ПОМОЩИ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАЙДАНИ? ИНАЧЕ ЩО СЕ НА.КВАТ ОТ УЖАС, ЧЕ ПРЕНОСА НА ГАЗ ПРЕЗ ТЯХ ЩЕ СПРЕ - НАЛИ ИСКАТ ДА СА НЕЗАВИСИМИ, А ГАЗОПРОВОДА СИ Е БАЯ ЗАВИСИМОСТ?
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен92 -Първо се моли лекуващия те лекар в психиатрията да те пусне оттам пък тогава мисли за другите шорпшки ч***футино
91
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Полковник Гундяев да се отчита на киевския патриарх... - и санкции до дупка...